Zrób to sam - belka oświetleniowa
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Powiązane tematy
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Wysiadła mi belka w Juwel LIDO, rozebrałem samą belkę i w środku jest taki zasilacz - jak na zdjęciu.
Żarówki świecą, ale jaki zasilacz im podłączyć, może ktoś coś podpowiedzieć?
Chciałbym wymienić belkę LED w moim zbiorniku 720l (200x60x60). Są dostępne dwie belki w oparciu o powerled:
Parametry belki led 1:
Pobór mocy: 168 W
» Moc oświetlenia: 17640 lm
» Zastosowane diody:...
Po bardzo długim okresie zaniedbań w akwarium chciałbym przywrócić zbiornik do życia .Pomyślałem o zmianach w oświetleniu Obecnie mam w akwarium dwie belki świetlne zamontowane na profilach aluminiowy...
Witam
Na horyzoncie belka Led która kiedyś chciałem robić a ostatecznie nie doszło do skutku.
1. Zasilacz 24V
2. Palabras leddimmer v6
3. Diody każda grupa danego spectrum jako osobna sekcja do ...
Witam serdecznie,
no piszę w sprawie swojego akwarium, takie nie za duże: szerokość - 72 cm , głębokość - 37cm, wysokość - 40cm, szkoło 5mm.
wszystko było ok do czasu aż wymieniłem swoje świetlówki 4 ...
Witajcie
Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...
Cześć
W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...
Witam
Posiadam 112 litrowe akwarium, stabilne, zalane w grudniu zeszłego roku. Jakiś czas temu kupiłem sobie belke Sinkor Maister 75 wat LED, ale nie miałem jeszcze instalacji co2. No i gigantycznie ...
Witam. Wpadłem na pomysł zbudowania belki 120cm.
Diody 1w EPISTAR lub EPILED 45mil 1. 50x 1W biała zimna, 6000-6500K
2. 25x 1W fullspectrum, 380-840nm
3. 15x 1W zielona 520nm
4. 10x 1W ROYAL BLUE, 440...
|
|