MrKojiro w Glony· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2150
Cześć,
Od ponad 3 miesięcy prowadzę bardzo nierówną walkę ze swoim akwarium. Wszędobylski był, małe nitki pokryte śluzem, trawnik który wygląda fatalnie po tygodniu. Szczegóły zbiornika:
- akwarium 1...
Lejla w Glony· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 13547
Witam od około miesiąca walczę z krasnorostami i innymi glonami. Akwarium ma 240l i było zaciemnianie 2 razy przez łącznie niecałe dwa tygodnie i codziennie lub co drugi dzień polewalam Krasne nawozem...
hyniks w Glony· Odpowiedzi: 118 · Wyświetlenia: 56378
Serwus,
Walczę z zielenicą i gdzie nie zapukam - pojawia się npk w walce z zielenicą. Obecnie dopada chyba wszystko w szkle. Rośliny, maź na szkle. Mam jednak pytanie - jak interpretować w nawożeniu ...
Cześć
Od kilku miesięcy nie mogę się pozbyć dziadostwa. Czyszczę przy podmianach, wyciągam kamienie i szoruję, podmieniam co tydzień 50% wody, po kilku dniach to samo. Myślę żeby zrestartować akwa.
C...
MrKojiro w Glony· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1239
Cześć,
Od około miesiąca walczę z zielenicami. Dokładny opis akwarium w tym wątku: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/27l-bn-t-roslinna-kostka-82323.html
Problemy zaczęły się ...
arkadiuszsroka3 w Glony· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3256
Cześć 👋
Nie potrafię jednoznacznie zidentyfikować tego glona. Czy jest możliwość pomocy z Waszej strony ?
Litraż 45l
Belka Jeneca 16w
Filtracja VERSAMAX FZN 2 (gąbka+włóknina+ceramika)
Podłoże aktyw...
Qubson w Glony· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 17014
Rhizoclonium nitkowate- geneza i walka!
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/glony/poradnik-glony/rhizoclonium/fot-kociolfigo.jpg
Z racji, że coraz więcej z nas boryka się...
Michal325 w Glony· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6671
W itam,
po kilku nieudanych próbach startu, wreszcie mi się udało załozyć baniak .
Ale mam kilka pytań i problemów i szukam na nie odpowiedzi .
Z acznę od roślin
1 P roblem to długie międzywęźla u...
Na mój baniak 200l rzuciły się krasnale. Wynikało to ze zbyt małej/słabej filtracji (filtr z poprzedniego mniejszego akwarium) plus molinezje rozmnożyły się jak króliki. O ile z NO3 schodzę już do 10 ...
Statystyki
Ten temat przegląda 346 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570997
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 346 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej