Witam,
Na początku chciałbym się przywitać z wszystkimi forumowiczami, jest to mój początek przygody z akwarystyką. Opinie i sugestje mile widziane:)
Objętość: 16L
Wymiary: 25x25x25
Oświetlenie: AQUATIC NATURE SOLAR DUO BOY 23W 6500K 5h
Nawożenie: ADA
CO2: butla wysokociśnieniowa 1b/s
Podłoże: ADA AQUASOIL AMAZONIA I + POWER SAND
Parametry wody: pH:7,2 KH: 5 GH: 10 NO3 20 NO2: 0
Ogrzewanie:brak
Filtracja:HYDOR PRIME 10
Dekoracja: ADA Seiru Stone
Ja bym zmienił następujące rzeczy:
zamiast glossostigmy obok kamienia, dałbym sturougyne albo juncusa.
Na tył zamiast tego nurzańca który jak się rozrośnie, będzie wyglądał nieciekawie w tak małym akwarium. Zamiast nurzańca dałbym eleocharisa acicularis albo vivipera.
Cheniek może zostać, ogólnie jest dobrze co do sprzętu, tylko tak jak mówiłem: pomyśl nad roślinami i efektem jak chcesz uzyskać
Zapomniałem dodać żebyś dolał płynu do indaktora...
Pozdrawiam Michał Grzeszczak.
Kosteczka może być ciekawa lubię jak w takim maleństwie dominuje kamień.Trochę za dużo podłoża z przodu trochę jeszcze pomniejszyłeś tą kosteczkę.Z kamienia usuń mchy szkoda żeby go zakryły
Faktycznie macie racje co do podłoża, szkoda mi je teraz ruszać bo heniu się rozrasta.
Po Świętach zamówię roślinki i tak jak sugeruje michal322 troszke pozmieniam:)
Bardzo przyjemny baniaczek .
Tylko ta glossostigma nie bardzo pasjuję i podłoża troszkę za dużo .
Ale całą reszta całkiem fajnie wygląda . Będę obserwował temat jak się baniaczek będzie rozwijał .
bartoszn w Akwaria· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2201
Cześć,
to mój pierwszy post, więc po pierwsze cześć wszystkim! :)
Od paru lat nosiłem się z zamiarem i w końcu na koniec zeszłego roku postanowiłem założyć swoje pierwsze nano akwarium roślinne, któr...
FullObcyk w Akwaria· Odpowiedzi: 191 · Wyświetlenia: 115174
Witam Wszystkich!
Po długim kompletowaniu sprzętu powoli zaczynam przymiarki do startu mojej 112.
Na razie ćwiczę na sucho. Takie coś popełniłem.
Ma to jakiś potencjał?
Szkło: Full OW 80x40x35
Oświetl...
salava8 w Akwaria· Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 12655
Dawno nie używałem w swoich aranżacjach korzeni . Zatem postanowiłem, że nowy projekt będzie w stylu Mizube .
Jako podłoża zastosowałem żwirek oraz Amazonie. Zbiornik oświetlać będzie Aquael Leddy S...
Adamsky41 w Akwaria· Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 10613
Witam.
Przedstawiam kosteczke Aquaela Shrimp Set Smart 2 którą założyłem 3 dni temu.
Sprzęt jest taki jaki był w zestawie czyli filtr Pat mini, grzałka 25 wat i lampka led typu plant 6 wat.
Podawane j...
Brajanero w Akwaria· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4687
Kostka 25x25x25 cm
Dekoracje ;Grey Mountain Stone
Podłoże ;Żwirek reczny
Rośliny; Cladophora (gałęzatka)
Ze zwierzątek planuje BLOOD MARY.
Zobaczyłem podobną kostkę na forum i stwierdziłem że muszę m...
bielu1985 w Akwaria· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 7418
Witam
Poniżej moja pierwsza kostka.Roślinki w niej posadzone pochodzą w całości z mojego "parapeciaka" :)
Akwarium założone na starym podłożu AquaGrowth Soil. Dwutlenku węgla nie podaje a ...
lebson w Akwaria· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5936
Witam
Projekt powstawał w głowie przez kilka miesięcy zawsze inspirowały mnie nano akwaria więc postanowiłem postawić 2 kosteczki u siebie i stworzyć idealny świat dla moich bojowników :)
Start 1-1...
lobelo w Akwaria· Odpowiedzi: 39 · Wyświetlenia: 8818
Witam serdecznie,
Od jakiegoś czasu tu zaglądam więc musiał w końcu nastać czas kiedy postawię topic o swoim zbiorniku :) Jakość zdjęć będzie nienajlepsza, kondycja akwarium również ale mam nadzieję...
kozaczy w Akwaria· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2490
Witam, dawno mnie tu nie było. Dzisiaj chciałem się wam pochwalić moją kostką, którą założyłem sobie wczoraj wieczorem. Jest to kostka 25/25 cm ze szkła opti. Długo czekała na swoją kolej. Pierwszy ra...
LukOlek w Akwaria· Odpowiedzi: 77 · Wyświetlenia: 14501
Witam, to moje pierwsze akwarium (35 litrowego kupionego przypadkiem dla dzieci- po małej awanturze w zoologicznym, z kilkoma gupikami i jedną roślinką nie liczę:) )
Wymiary: 100x40x40
Woda prosto z...
Statystyki
Ten temat przegląda 285 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571009
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 285 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej