A kto powiedział, że wyciory są drogie ? idziesz do sklepu laboratoryjnego, chemicznego i kupujesz wycior do czyszczenia próbówek, lub nieco grubszy, koszt już od 2,50 do 8zł za super szczoty.
Magnes neodymowy w kształcie walca owijam sznurkiem do pakowania tak aby zmieścił się do rurki.Potrzebny jest jeszcze drugi magnes .
Reszta chyba jasna?
dobry sposob tez z papierem toaletowym, wystarczy zrobic cos ala kuleczke, nie za mala, nie za duza, tak zeby swobodnie miescila sie w wezu, odkrecic sluchawke prysznicowa, przylozyc ta koncowke weza juz bez sluchawki do jednego konca weza czyszczonego, puscic mocno wode i dwie gora trzy takie proby,i waz czysciutki, jak nowy
po co wycior .ja stosuje długi mięki drut miedziany taki akurat miałem przekładam przez wąż i na końcu mocuje szmatkę a później tylko przeciągam i po sprawie .a w tym sposobie trzeba użyć dużo siły a efekt nie jest do końca powalający.
meniek napisał(a):stosuje długi mięki drut miedziany taki akurat miałem przekładam przez wąż i na końcu mocuje szmatkę a później tylko przeciągam i po sprawie ..
Robię podobnie, tylko zamiast szmatki zakładam kawałek waty do filtra i węże jak nowe. Żeby nie zapaprać łazienki (bo przy czyszczeniu kubła zawsze zrobię bałagan ) zaopatrzyłem się w dodatkowy komplet wężyków i po zmontowaniu całości spokojnie biorę się za nie na sam koniec.
hyniks w Sprzątanie· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 11650
Cześć,
Załączam poniżej zdjęcie, na kamieniu sinice i inne paskudztwa. Co ma w sobie korzeń? Nie mam pojęcia.
Czy da się go odratować, czy zostaje śmietnik?
Prospero w Sprzątanie· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6574
Jakie macie sposoby na czyszczenie osadów z fug (silikonu) w swoich akwariach. Mowa oczywiście o bezbarwnym silikonie zwykle stosowanym w zbiornikach OW gdzie jak wiadomo estetyka musi być :) a każde ...
slawekmokwa1 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6417
Witam
Czy to możliwe ażeby PH w akwarium utrzymywalo się na poziomie . 6.1
Posiadam controller PH ale się nie włącza i nie dozuje co2
W akwarium sama woda RO plus mineralizator
Parametry wody
GH 6
K...
młody akwa maniak w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2889
Wczoraj założyłem 112 l.
Filtracja: chwilowo 2 filtry wewnętrzne.
Dziś już będzie kubełek.
Wcisnąłem gąbkę ze starego akwarium, a dziś pojawiło się zametnienie
Mogę jakoś przyspieszyć jeszcze dojr...
dust w Sprzątanie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3877
Ponieważ mam mały zbiornik to borykałem się z problemem wygodnej wymiany wody. A to lampa mi zasłaniała dostęp, albo niewygodnie musiałem trzymać waż bądź bańkę z wodą, aby np. nurt wlewanej wody nie ...
piotrasta w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2757
Witajcie
W baniaku mam sinice zakupiłem i od 2 dni używam Easy-life Blue Exit. Na opakowaniu pisze że mam nie podmieniać wozy przez 19 dni (przez 5 dni podawania i 14dni po podawaniu). W jaki sposób o...
Nameles w Sprzątanie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6851
Witam
Mam w akwarium z Paletkami - jako podloze , bardzo drobny piasek kwarcowy - jak odciagam odchody a sa dosc ciezkie to zasysa mi tez piasek - jak oddale wezyk - to nie jest w stanie wessac odchod...
BlackLady92 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1788
Witam
Zakupiłam akwarium 30l i planuje kupić rośliny in vitro jednak, czy dadzą radę wyłącznie na węglu w płynie + nawozy? Jest w ogóle sens zakupu takich roślin?
Statystyki
Ten temat przegląda 216 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570953
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 215 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej