powietrze - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

powietrze

Liczba wyświetleń: 650·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

01 mar 2013, 19:30 powietrze  (#1)  

Jaką wydajność powinien mieć napowietrzacz do akwarium 180L?
platformy robocze - doświadczenie i uznanie wśród klientów

pokoloko
Ranga: Początkujący

01 mar 2013, 19:38   (#2)  

nie jest to zbyt ważny parametr. W roślinniakach na ogół nie stosujemy napowietrzaczy - rośliny i ruch tafli wody wystarczą ;)

moonrider
Ranga: Znający temat

Tomek_89 Bytom

01 mar 2013, 22:41   (#3)  

mnie osobiscie wkurzaly napowietrzacze bo pekajace bombelki powietrza na tafli wody pochlapywaly mi pokrywe i grzyb sie robil;/ dekoracja moze i fajna ale problematyczna dosyc;/

Tomek_89
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Bytom

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
msnolan Pisz

01 mar 2013, 22:45   (#4)  

Filtr poruszający taflę wody jest wystarczający :) Chyba, że zbiornik bez roślin.
080L ATP Slope Piotr Mierzejewski
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusj ... 72612.html
Nawozy do podłoża - tania alternatywa
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 59403.html

msnolan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Pisz

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG-7725.JPG

Dozownik nawozów - powietrze w wężykach

piotrale w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6290
Witam, Mam pewien problem z zapowietrzaniem się wężyków w dozowniku Jebao. System zapowietrza się w jakiś tajemniczy sposób. Przy instalacji wężyki były odpowietrzone ( żadnych bąbli). Po powrocie z ...

Powietrze w filtrach

wojtekszuminski w Filtracja · Odpowiedzi: 38 · Wyświetlenia: 11092
Witam zakładam temat bo za cholerę nie wiem co jest grane. Z filtracją tak to wygląda: Filtr narurowy z wkładem, wata. Później kubełek a za nim drugi, za kubełkami następny filtr narurowy który miesza...

Powietrze w filtrze po wlaczeniu swiatla

marikfox w Filtracja · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 9973
Witam. Wystapil u mnie dosc nietypowy problem. Mianowicie w filtrze kubelkowym (jbl e901) gromadzi sie powietrze. Dzieje sie tak od momentu odlaczenia od filtra reaktora co2. Zaznacze ze po jego odlac...

Filtr e901 bierze lewe powietrze

tomeksup w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 4773
No to kolejna zagadka. Filtr żłopie powietrze lewe. Do tej pory zrobiłem: -skrócenie węży na końcach i założenie na nowo -wyczyszczenie uszczelki spod głowicy -zdjęcie pompki i wyczyszczenie podkładu ...

Zaworek precyzyjny festo - medium powietrze a co2 ?

stacho w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1898
Witam Zakupiłem zawór dlawiaco-zwrotny marki festo. Wyczytałem, że są polecane. Niestety mam z nim problem. Nie mogę całkowicie zamknąć zaworka a co za tym idzie wyregulować CO2. Napisałem do sprzeda...

powietrze na żwirze

TomaszK w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3028
cześć Pytanie za 100pkt, na żwirze są tam gdzie nie ma roślin, mam dużo bąbli z...na właśnie z czym? Tlen? Coś innego? Raczej bezwonne, jest tego dużo, są spore, ciężko się ich pozbyć, jakby w klei...

powietrze

Mariusz59 w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 636
Witam wszystkich forumowiczów, Mam termoreaktor, którym podaje Co2 i teraz mam problem chcę wylączać na noc Co2, a podawać O2 tym samym termoreaktorem czy to jest dobry pomysł ?

powietrze z filtra

Andrzej A w Filtracja · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 5051
zwracam się z zapytaniem mam filtr tetra 700 wydaje się ze wszystko jest ok ale? raz na jakis czas tak jakby wypuszczał z siebie powietrze w instrukji pisze ze to normalne jednak gdy go przechylę lub ...

pOwietrze a CO2

zocha w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1429
czy to prawda żę należy wyłanczać napowietrzecz wody za dnia jeśli wprowadza się CO2 a następnie po wyłączeniu CO2 włączyć ponownie napowietrzacz

Statystyki

Ten temat przegląda 1065 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1064 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.