Produkty firmy Dennerle na Targach Pet Fair - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Produkty firmy Dennerle na Targach Pet Fair

Liczba wyświetleń: 636·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Tomasz Opolskie
Znalazłem taki film:

http://www.youtube.com/watch?v=y-8IYPraNuI

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=y-8IYPraNuI?version=3[/youtube]
Więcej ciekawych filmów DefiniteAquascape.tv
--
Tomek

Tomasz
Ranga: Konto firmowe (sponsor forum)

Miasto: Opolskie

furraan Łódż

22 lut 2013, 23:42   (#2)  

Z przykrością stwierdzam, że pomimo tego, że ten zestaw prezentuje się całkiem nieźle - to zaczyna mnie dość mocno irytować to wywalanie wszystkiego na zewnątrz :? Zaczęło się chyba to wszystko od ADA, i jej nowy sposób ,,ozdabiania" przestrzeni wokół akwarium. Myślałem, że będzie to tylko chwilowa moda, ale wychodzi na to - że robi się z tego stały trend :roll: Te wszystkie bajery wyglądają fajnie jak są czyste, jednak proza życia akwarystycznego jest taka, że szklane rurki czyszczone są raz na miesiąc, i wyglądają tak, jakby nie wyglądały - czyli zwyczajnie są brudne. Potwierdzeniem tego są zdjęcia użytkowników tego forum z notatką typu : ,,sorry za brudne rurki", etc.
Dlatego też uważam, że nie ma nic lepszego niż zwykły kubełek na zielonych/czarnych rurkach i takoż same węże. Po pierwsze - de facto mniej się rzucają w oczy, a po drugie się nie tłuką :wink: - co ma znaczenie finansowe :wink:
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

furraan
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Łódż

AdamA Warszawa

23 lut 2013, 00:01   (#3)  

Jak to mniej się rzucają w oczy ?
Rurki eheima są bardziej widoczne niż rośliny :-)
Brudne wyglądają również nieestetycznie.
A czyszczenie raz w miesiącu sprzętu, wyposażenia, nie jest przynajmniej dla mnie problemem.
Szklane akcesoria mają jednak dwie "wady" kruchość i cena, ale są jednak krokiem w przód esteki akwarium, choć nie w każdym są konieczne.

Na moje odcUcia bardziej niezrozumiała jest otwarta szafka stelaż pod szkło :roll:

Co do sprzętu Dennerle to bardzo ładna lampka.
Kubełem przyakwariowy normalny ale biel rzuca się w oczy bardziej niż czerń i wygląda jak hydraulika łazienkowa.
Ciekawy patent z końcówkami szklamymi czy pcv, choć dla estetyki byłoby korzystniej gdyby całe kolanko było bezbarwne.
Ostatnio edytowano 23 lut 2013, 00:14 przez AdamA, łącznie edytowano 1 raz

AdamA
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Warszawa

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
furraan Łódż

23 lut 2013, 00:14   (#4)  

No właśnie jest to pewnego rodzaju paradoks :wink: Brudne rurki szklane jak dla mnie wyglądają mniej estetycznie niż brudne rurki Eheim-a.Pewno spowodowane jest to tym, że ta zieleń Eheim-owskich rurek jakby trochę łagodziła wizualnie brud w środku. Ja czyściłem rurki Eheim-a co 2 tyg. , ale coś mi się zdaje, że właściciele rurek szklanych czyszczą je jednak rzadziej - znaczy nie chcą tak często narażać swoje szklane części na stłuczenie.
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

furraan
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Łódż

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Film Wszystkie lampy od firmy ADA

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1614
Hej Taki krótki poglądowy film . Jakie były i jakie są obecnie dostępne lampy od firmy ADA. &t=?si=3SJP3es5w0MrHKWK
YouTube

Film Aranż w zbiorniku firmy eheim 530 litrów

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1374
Hej Film po niemiecku. Pachi w akcji. Miłego oglądania. &t=?si=mffbW9p7BTZ3zMOp
YouTube

Film omawiający narzędzia do aquascapingu firmy ADA

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1479
Hej Film Green Aqua. Ciekawi mnie ta szpachelka do podłoża , ale pewnie koszt jej jest duży . &t=?si=JGAOVnA9ZhxrNqFA
filtr_zewnetrzny_oase_biomaster_600_(nowa_seria)-i-27838-1-500.jpg

Ankieta: jakiej firmy filtr posiadamy w naszych akwariach

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 69 · Wyświetlenia: 77661
Na forum bardzo często padają pytania jakiej firmy filtry są godne polecenia. Pomóżmy początkującym oddając głos w ankiecie nt. marek posiadanych przez nas filtrów. Ponieważ wielu z nas posiada więc...
IMG_20250215_190955.jpg

Jakość pokarmów firmy Tropical

densen w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8164
Witam Chciałem się tutaj pochylić na pokarmami suchymi firmy Tropical. Słyszałem różne opinie i przeważa w nich to że na dłuższy czas nie powinno się karmić Pokarmem suchym Tropicala. Słyszałem też ...
podloze-dennerle-scapers-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Dennerle Scapers Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3070
podloze-dennerle-scapers-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane p...
YouTube

CO2 na drożdżach w wersji Dennerle

FoCuS_PL w Technika CO2 · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1226
Całkiem zgrabnie to wygląda.
YouTube

Nawozy firmy 2hr Aquaristic - ATP Sky i ATP Complete

Adamsky41 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2302
Witam. Pomyślałem że przetestuje u siebie produkty Denisa Wonga czyli mineralizator Apt Sky i nawoz Apt Complete. Jezeli chodzi o mineralizator to przy ustawieniu gh na 7,5 daje on 36ppm wapnia, 10,5...
YouTube

Tej firmy jeszcze nie znałem...

FoCuS_PL w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4820
Podsyłam stronkę do obejrzenia. Cuda, wianki... :-) https://www.wio.eco/

Stare produkty ADA

awaxi w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1658
Witam. Posiadam Bacter100, Clear Super, Tourmaline BC, Green Bacter. Mają one ponad 6 lat. Rozstanie z akwarystyką. Sprzedaż mieszkania, budowa domu. Wracam do hobby. Nadają się one jeszcze do użycia,...

Statystyki

Ten temat przegląda 873 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570930
 •  Liczba wątków: 48792
 •  Użytkownicy: 36921

•  Najnowszy użytkownik: jarek_miksiewicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 872 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.