Kupiłem jedną roślinę w koszyku a są dwie. Tylko jakie? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kupiłem jedną roślinę w koszyku a są dwie. Tylko jakie?

Liczba wyświetleń: 1576·Odpowiedzi: 2
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Zaloguj się, aby zmienić widok
krystez Okolice Tczewa
Mam dylemat. Kupiłem roślinkę w zologicznym jako bacopa ale nie potrafie porównać do żadnej. Na zdjęciach widać jakby były dwa gatunki bo widzę różnice w listkach. Jedne są jakby poszarpane (nierówne ostre cypki na końcach) a w drugiej równiutkie owalne jajowate. I teraz pytanie co to są za rośliny? Kolory zaznaczonych roślin to inny kolor inna roślina.

krystez
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Okolice Tczewa

krystez Okolice Tczewa

17 lut 2013, 11:36   (#2)  

Chodzi mi o sprawdzenie wymagań rośliny oświetlenie temp. itd. dlatego ważne jest to jak się nazywają dokładnie.

krystez
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Okolice Tczewa

mayaca Polska -wyłącznie

17 lut 2013, 18:47   (#3)  

Poczekaj spokojnie aż się zaadoptują do nowych warunków .Bez pospiechu .moim zdaniem to ta sama roślina .

mayaca
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Polska -wyłącznie

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

YouTube

Film - Dwie ważne porady przy przycinaniu roślin

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2663
Hej Film po niemiecku. Pachi omawia zagadnienie jak przycinać rośliny w akwarium. ?si=IWYDhJdsmvKhOg3L
DSC_0921.JPG

A chciałem tylko usunąć jedną roślinkę

ramiras w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 13069
Weekend...woda już po podmianie, wszystkie roślinki przycięte, szybki poczyszczone, można powiedzieć baniaczek dopieszczony...no tylko siąść i oglądać... Aaaa jeszcze tylko jedna zwartka mi przeszkadz...
dc10bb189fb0d.jpg

Jakie błędy popełniłem ? Lista palących pytań od początkując

k0zz w Sprzątanie · Odpowiedzi: 65 · Wyświetlenia: 27705
Witam, Na początku chciałbym się przywitać, CZOŁEM ! wszystkim :) Dnia 5 marca odpaliłem swoje pierwsze akwarium. 1. Wymiary tego baniaczka to 100x40x50 2. Moc i rodzaj oświetlenia 2 x T8 30W. Po tyg...

Jakie testy do akwarium

DamianS w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2892
Witam, Jestem świeżo po restarcie zbiornika na bazie ziemi ogrodowej. Z racji ze jestem początkującym akwarysta chciałbym sie dowiedzieć jakie testy mam kupic aby wiedzieć jakie rybki dobrać do mojeg...

Jakie to rośliny ??

Krzysztof100 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2318
Witam, proszę o podanie nazw roślin z dwóch poniższych zdjęć oznaczonych numerami, chcę zaznaczyć że nie są to zdjęcia moich akwariów tylko zdjęcia pokazowe zaciągnięte z internetu. Dodam jeszcze że b...

Doradzcie jakie roślinki

mokudzin w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1527
Witam mam specyficzny baniak( panoramiczny ) 130 cm szerokości, 48 wysokości i 10 głębokości. Potrzebuje zagospodarować prawy róg. Obecnie w baniaku mam: -Saggitaria Subulata -Nurzaniec( ale pada prze...

Gliniany krązek w koszyku z roslinka

Bartecki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1580
Kupiłem ostatnio kryptokoryne w koszyku w wacie. Na dnie w koszyku znajdowal sie niewielki gliniany moze ceramiczny krązek...i tak z ciekawosci pytam w jakim celu i co daje taki krążek?

Jakie rośliny są w tym baniaku?

adek221 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1407
Witam proszę o opisanie wszystkich roślin z tego baniaka bardzo mi się podoba i planuje dokupić trochę zielska do mojego akwarium

Glossostigma w jedną noc zmieniła kolor :(

qqrq w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1968
Przedwczoraj wieczorem posadziłem jeden średni kubek Glosi invitro, po 1 dniu praktycznie 70% rośliny zmieniło kolor z jaskrawo zielonego na jasno brązowy, taki jak mają uschnięte rośliny, dziś już 90...

Jakie rośliny do akwaterrarium dla żółwia

Franko w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1312
Posiadam akwaterrarium 120x40x60 z żółwiem ozdobnym i planuje wykonanie nadbudowy tak by zalewać akwarium do prawie pełna a na na ściance(40x120cm) podwyższonego akwarium (nad wodą) zrobić ściankę z r...

Statystyki

Ten temat przegląda 145 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570989
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 145 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.