Szukam praktyka metody IE z Wrocławia - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Szukam praktyka metody IE z Wrocławia

Liczba wyświetleń: 544·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
baksik Wrocław
Jeśli ma ktoś ochotę pogadać i trochę podzielić się wiedzą zapraszam do pogadaniua na priv lub w realu przy piwku.

baksik
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Wrocław

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Zmiana metody nawożenia .

coolfon1988 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1723
Witam , od dzis chiałem zminić nawożenie na El . Mam juz sole rozrobione według tabelki na zdjęciu .Wczoraj zrobiłem wiekszą podmianę a dziś testy : Fosfor - 0 Azot - 10 Fe - 0 Ph - 7,2 CO 2 - 10/15...

Zielony nalot na szybach przy stosowaniu metody EI

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 17396
Coraz częściej pojawiają się doniesienia iż metoda nawożenia Estimate Index nie sprawdza się. Akwaryści raportują pojawianie się gęstego nalotu na wszystkich szybach akwarium, uniemożliwiającego ob...

Pomoc w doborze soli do metody EI w 400L akwarium

Dan11 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 525
Witam potrzebuję pomocy w dobraniu określonej ilości soli do roztworu 500ml i podmiany wody max 30 % na tydzień, już próbowałem według kalkulatora i szału nie było może ktoś ma większe doświadczenie i...

pytanie na temat metody EI i siarczanow

wojt85 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 1879
witam mam kalkulator spidera i po wpisaniu w rubryke siarczan magnezu krystaliczny, MgSO4 x 7H2O dawke 75g wyszlo ze siarczany beda na poziomie 61 ml/L czy to nie zabije ryb??mam gupiki otoski albin...

Optymalne dozowanie CO2 (inaczej niz dyfuzor) szukam opinii

witek_1308 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 987
Witam, mam dyfuzor ze spiekiem ceramicznym i wydaje mi sie ze przy mojej wysokosci akwa (chyba 50cm brutto wiec po odjeciu podloza ze 40cm) za duzo tych babelkow sie marnuje. Czy ktos moze polecic...

Szukam czegoś pod żwirek.

100>P Piotr Stochmal w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3312
proszę o szybką odpowiedź ponieważ musze szybko dokonać wyboru. Co dodać pod żwirek kwarcowy 2-4mm. Może jakiś gotowy nawóz, podłoże torf w granulkach itp? nie chce tabletek. chodzi mi o coś co pobędz...

Słaby rozwój Hydrocotyle verticillata - szukam przyczyny.

Paweł w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 2975
Na początek garść informacji: oświetlenie HQI 140W/180l. (11godz.), temp 26C, pH ok. 6,8-5, KH 4, GH 6, NO3 2,0-5, PO4 0,1. Pomiary dokonywane wieczorem. Nawożenie rano TMG 1ml dziennie i PGP Makro 1m...

Statystyki

Ten temat przegląda 369 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36920

•  Najnowszy użytkownik: jakub_olczyk

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 369 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.