JBL e1500 -Jakie warto użyc wkłady filtracyjne w akwa roslin
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam Wszystkich . Będe zakładał akwa 240 L roślinne , nawożenie metodą EI + Co2. Mam pytanie odnośnie wkładów filtracyjnych ,zostac przy wkładach dostarczonych wraz z filtrem czyli ( gąbka, ceramika, bio-bale ) czy zmienic na coś innego sprawdzonego .Dziekuje i pozdrawiam
Robert
-
Robert Ambroży
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Leszno
Te wkłady są sprawdzone dlatego są dołączone standardowo do filtra  Jeśli nie masz jakiejś specjalnej potrzeby to nie kombinuj. Ewentualnie jak się okaże że korzeń barwi wodę przykładowo to wtedy można pomyśleć o otwieraniu filtra i dodaniu węgla aktywnego.
-

mprusek
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kraków
Dzieki ,jedynie te bio-bale są dla mnie taką niewiadomą.Na forum dużo ludzi miało o bio-balach negatywne spostrzeżenia.
Robert
-
Robert Ambroży
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam,
ja w swoim e901 wymieniłem biobale na Seachem Matrix - z opakowania o pojemności 1 litra zostało mi jeszcze trochę, więc może do e1500 wystarczy jedna butelka. Na forum można znaleźć trochę informacji odnośnie tego wkładu.
Pozdrawiam
-

ofcy
●
- Ranga: Poznaje temat
Ofcy dzięki za propozycje,akwa nie będe zakładał na dniach także mam trochę czasu jeszcze na zorientowanie się w temacie .Bede pamiętał o twojej propozycji.
Robert
-
Robert Ambroży
●
Powiązane tematy
Hej
Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
Hej
Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
52-200323.jpeg
Poszerzyliśmy naszą ofertę o nowe wkłady ceramiczne Neo Media. Są one dostępne w trzech odmianach: PURE, SOFT i HARD a ich cechą charakterystyczną jest opcja korekty pH i twardości wo...
Hej,
Jako, że wracam do Hobby mam pytanie bo znalazłem dużo starych rzeczy i stąd moje pytanie czy są przeterminowane, czy nadają się jeszcze do użytku, czy lepiej może nie ryzykować i kupić nowe.
T...
Cześć!
Mam możliwość zakupu filtra JBL e901. Chciałbym w nim wymienić prefiltr na ten z e902. Chciałbym zapytać czy warto kupić ten filtr. Słyszałem że biorą lewą wodę. Jak rozpoznać model który bier...
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...
Tak jak w temacie, bo te orginalne już nie chcę trzymać 😞
Witam , czy ktoś uzywa wypelnienia eheim substrat pro, zastanawia mnie czy podnosi ono twardość wody.
Dzieki
Witam obecnie posiadam fluval 207 ( plus ,,prefiltr,, w którym mam dodatkowe media) jednak po około roku używania nachodzi mnie myśl nad wymianą na coś innego. Zastanawiam się nad Ultramaxem 1000 lub ...
Witam
Nie znalazłem nigdzie danych określających wpływ temperatury na szybkość wzrostu roślin akwariowych.
Natomiast spotkałem się gdzieś ze stwierdzeniem że to nie takie ważne.
Moje obserwacje ...
|
|