JBL e1500 -Jakie warto użyc wkłady filtracyjne w akwa roslin - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

JBL e1500 -Jakie warto użyc wkłady filtracyjne w akwa roslin

Liczba wyświetleń: 1188·Odpowiedzi: 4
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam Wszystkich . Będe zakładał akwa 240 L roślinne , nawożenie metodą EI + Co2. Mam pytanie odnośnie wkładów filtracyjnych ,zostac przy wkładach dostarczonych wraz z filtrem czyli ( gąbka, ceramika, bio-bale ) czy zmienic na coś innego sprawdzonego .Dziekuje i pozdrawiam
Robert

Robert Ambroży
Ranga: Początkujący

Miasto: Leszno

mprusek Kraków
Te wkłady są sprawdzone dlatego są dołączone standardowo do filtra ;) Jeśli nie masz jakiejś specjalnej potrzeby to nie kombinuj. Ewentualnie jak się okaże że korzeń barwi wodę przykładowo to wtedy można pomyśleć o otwieraniu filtra i dodaniu węgla aktywnego.

mprusek
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Kraków

02 lut 2013, 01:19   (#3)  

Dzieki ,jedynie te bio-bale są dla mnie taką niewiadomą.Na forum dużo ludzi miało o bio-balach negatywne spostrzeżenia.
Robert

Robert Ambroży

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

02 lut 2013, 10:36   (#4)  

Witam,

ja w swoim e901 wymieniłem biobale na Seachem Matrix - z opakowania o pojemności 1 litra zostało mi jeszcze trochę, więc może do e1500 wystarczy jedna butelka. Na forum można znaleźć trochę informacji odnośnie tego wkładu.

Pozdrawiam

ofcy
Ranga: Poznaje temat

02 lut 2013, 13:35   (#5)  

Ofcy dzięki za propozycje,akwa nie będe zakładał na dniach także mam trochę czasu jeszcze na zorientowanie się w temacie .Bede pamiętał o twojej propozycji.
Robert

Robert Ambroży

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Film Temperatura dla ryb i roślin w akwarium.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1560
Hej Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
YouTube

Film Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1504
Hej Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
52-200323.jpeg

Wkłady ceramiczne Neo Media

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5418
52-200323.jpeg Poszerzyliśmy naszą ofertę o nowe wkłady ceramiczne Neo Media. Są one dostępne w trzech odmianach: PURE, SOFT i HARD a ich cechą charakterystyczną jest opcja korekty pH i twardości wo...
20240301_150004.jpg

6 letnie wkłady filtracyjne

KubaGsxR w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2875
Hej, Jako, że wracam do Hobby mam pytanie bo znalazłem dużo starych rzeczy i stąd moje pytanie czy są przeterminowane, czy nadają się jeszcze do użytku, czy lepiej może nie ryzykować i kupić nowe. T...

JBL e901

Rafallo26 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2409
Cześć! Mam możliwość zakupu filtra JBL e901. Chciałbym w nim wymienić prefiltr na ten z e902. Chciałbym zapytać czy warto kupić ten filtr. Słyszałem że biorą lewą wodę. Jak rozpoznać model który bier...

Fluval vs JBL? Priming

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1716
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...

Jakie przyssawki do grzałki Aquael Ultra heater ?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2730
Tak jak w temacie, bo te orginalne już nie chcę trzymać 😞

Media filtracyjne eheim substrat pro

Rafik2323 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1596
Witam , czy ktoś uzywa wypelnienia eheim substrat pro, zastanawia mnie czy podnosi ono twardość wody. Dzieki

Ultramax/Biomaster jakie wady ?

TheMixer w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4471
Witam obecnie posiadam fluval 207 ( plus ,,prefiltr,, w którym mam dodatkowe media) jednak po około roku używania nachodzi mnie myśl nad wymianą na coś innego. Zastanawiam się nad Ultramaxem 1000 lub ...

Temperatura a szybkość wegetacji roślin

Małyhenio w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 8770
Witam Nie znalazłem nigdzie danych określających wpływ temperatury na szybkość wzrostu roślin akwariowych. Natomiast spotkałem się gdzieś ze stwierdzeniem że to nie takie ważne. Moje obserwacje ...

Statystyki

Ten temat przegląda 499 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 499 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.