Zawartość Fe w Profito - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zawartość Fe w Profito

Liczba wyświetleń: 1361·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

26 sty 2013, 12:54 Zawartość Fe w Profito  (#1)  

Jak to w końcu jest z zawartością Fe w Profito? Ze składu podanego m.in w tym serwisie wynika, że jest Fe(2+): 0.12%.

Problem pojawia się, przy przeliczeniu na ppm. Używam dość popularnego kalkulatora - http://calc.petalphile.com/ Wynika z niego, że 10ml Profito podniesie zawartość Fe w akwarium 100l o 0.25ppm.

Tymczasem użytkownik zulix (autor równie popularnego kalkulatora) pisze (nie pamiętam w tej chwili gdzie, ale w razie potrzeby znajdę), że taka dawka Profito podniesie Fe jedynie o 0.12ppm.

Czego tu się trzymać?
Pozdrawiam
apper

apper
Ranga: Zainteresowany tematem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
eshaton KIELCE

26 sty 2013, 13:04   (#2)  

Z tego co czytałem to błąd kalkulatora. Zulix ma rację.

eshaton
Ranga: Poznaje temat

Miasto: KIELCE

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Easy-life Profito + Ferro zamiast Vimi All in One?

szukamiszukam w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2414
Witajcie. Po kilkuletniej przygodzie z Vimi All in One przyszedł czas na zmianę nawozu uniwersalnego. Zmiana najzwyczajniej jest wymuszona bardzo bliskim wyczerpaniem butli z Vimi. Ponadto - mimo, iż...

Easy Life Profito

Dark w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5619
Cześć mam pytanie używam w akwarium nawozu Profito z racji tego, że w butelce było ga już zbyt mało, żeby dozownik nawozu dał sobie z nim radę ostatnio podawałem go ręcznie. Dziś kupiłem nową butelkę ...

Mikro: Profito, Ferka, Seachem etc

Sacrum w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1204
Hej Jakie mikro "najlepsze" - jakie polecacie? Profito, Ferka, Seachem, Aquabotanique, Intermag, No-name za 5zł ? Skłaniam się ku Seachem Trace bo nie ma Fe. Fe można uzupełnić po swojemu...

Profito i makro EL, razem czy osobno?

Usunięto użytkownika 32944 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1465
Mam pytanie odnośnie nawożenia linią Easy Life: czy można te nawozy podawać razem (mikro i makro), czy raczej mikro czyli ProFito oddzielić od reszty makro EL kilkoma godzinami odstępu? Będę wdzięczny...

Mikroplus intermag czy Profito lub inny ?

krisppl w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2026
Mikroplus intermag czy Profito lub inny ? Jestem na etapie wyboru nawozu mikroelementowego. Światło 1w/L Potrzebuje informacji na temat wad i zalet jednego w stosunku do drugiego... ps. Czy okrzemk...

Nawożenie Easy Life Profito - mgła w akwarium

KeeD w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 8294
Witam wszystkich. Jakiś czas eksperymentuję z różnymi nawozami mikro. Niedawno testowałem Azoo Trace Elements i jest to klasa. Jednak jego cena również przytłacza. Wobec tego nieco taniej wychodzi EL...

easy life profito czy tropica liquid nutrion

Piotrek123 w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 2740
Witam! Który nawóz mikro z tematu według Was jest lepszy przy twardości kh 4 .Skład jest podobny ale tropica zawiera więcej magnezu.Proszę o opinie oparte o własne doświadczenia .

Easy Life Profito czy wystarczy jako źródło żelaza

ci3chy w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3734
Witam jak w temacie chciał bym zapytać czy samo profito dawkowane raz w tygodniu wystarczy jako źródło żelaza? Po jego oddaniu na drugi dzień test na Fe wskazuje mi 0 i dolewam mikro intermagu ale ...

Twarda woda i zawartość magnezu

ori0n w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 864
Witam U mnie w kranie jest twarda woda, 314 mg CaCO3/dm3. Gdzieś czytałem, że w wodzie twardej jest dużo magnezu i wapnia, czy w takim razie jest potrzeba nawozić magnezem?. Dodam, że nawożę solami...

Pomoc w dawkowaniu Easy Life Profito

bondzorno w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3805
Witam! Posiadam akwarium 160L 100*40*40 Lampa Uv 18w Oświetlenie: 3*30wT8 Hagen Power Glo,Aqua Glo,Osram Fluora 1*21w T5 Phillips 21w Podłoże: Jbl aquabasis plus oraz manado Filtracja:...

Statystyki

Ten temat przegląda 436 użytkowników w tym 2 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: agro_szymek i 434 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.