Dawkowanie Aquadur - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Dawkowanie Aquadur

Liczba wyświetleń: 720·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Haczyk94 okolice Wrocławia

24 sty 2013, 15:13 Dawkowanie Aquadur  (#1)  

Cześć,
otrzymałem przesyłkę z JBL Aquadur, wg ulotki na by osiągnąć 5*d KH w 100l wody po osmozie sypie się 37,5g soli, czyli dwie miarki dołączone do opakowania. Jedna mieści 15ml proszku.

Ja chcę wymieniać 30l wody więc muszę nasypać 11,25g soli i to w przeliczeniu na ml równe jest 9ml.

Czyli moja dawka wynosi 9ml soli na 30l wody.

Pytanie jest proste: Czy się gdzieś nie "rypłem"? :D To moja pierwsza styczność z wodą RO, więc nie mam wprawy, a zepsuć zbiornika sobie nie chcę.

Dziękuję za potwierdzenie. :)

Haczyk94
Ranga: Stały bywalec

Miasto: okolice Wrocławia

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Bez tytułu.png

Sole - dawkowanie.

cichy33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5715
Witam! Chciałbym was zapytać czy takie proporcje i wartości soli jakie wpisałem i obliczyłem są w porządku? W dodatku chciałbym upewnić się o dawkowanie mikro+, jeśli po lewej wpisałem że 1ml mikro+,...

AZOO Natue Gro Plant Premium dawkowanie, opinie

Przemo80 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1662
Witam Pytanie do stosujących AZOO NATURE GRO Plant Premium Jak dawkujecie,wg zaleceń producenta co 4-7dni, czy w dawkach dziennych podzielonych?? Jakie macie opinie na temat tego nawozu??

Mineralizator growsie - dawkowanie

cichy33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2558
Witam, czy może ktoś pomoc jak rozgryźć dawkowanie mineralizatora growsie? Mam akwarium 50L, i nie wiem ile go podać do tego akwarium, chciałbym uzyskać około ten stosunek 4:1 i gh koło 7, ale czy da...

VIMI Reminamin - Dawkowanie

ALEKS_D_RAVEN w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3925
Witam Mam pytanie do tych co używają Mineralizatora Vimi do swojej wody RO. Ile używacie gramów na ile litrów do podmian? Jakie otrzymujecie potem gH i Kh w wodzie do podmiany i/lub w akwarium po pod...

Dawkowanie potasu - sole czy gotowce?

Szymon871 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4429
Hej! Zauważam niedobór potasu na liściach lodygowców, co za tym idzie chciałbym uzupełnić te niedobory. Na n moment używam tylko Aquaflora N z zooleka opartego na KNO3 ale potasu to on niewiele uzup...

Dawkowanie Ca(No3)2

marikfox w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1407
Ze wzgledu na wysoki potas postanowilem nawozic czesciowo Ca(No2)2. Tylko jak to rozrobic. Mam kalkulatory takie jak ten http://www.holenderskie.pl/?m=12/a/kalkulator_pmdd_p Mam rowniez kalkulator w k...

Aquadur - Parametry

Tremar w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1501
Witam, Mam problem z mineralizatorem Aquadur bo nie wychodzą mi takie parametry jaki producent podaje w przypadku 1,5g/10L GH6 KH2 MG6 CA30 K4-5 3g/10L GH12 KH4 MG9 CA45 K nie mierzyłem Początkowo ...

Dawkowanie 6% Fe-EDDHA?

szukamiszukam w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2932
Jak rozpuścić i dawkować 6% Fe-EDDHAt bez ryzyka wytrącania do wody? Będę też stosował VIMI Reminamin do RO. Mam rownież K2SO4, ale przy tym mineralizatorze raczej stosowanie go nie bedzie potrzebne, ...

JBL Aquadur uzdatnianie RO

djbovorta w Nawożenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 7796
Witam. Dzis wlasnie otrzymalem zamowiony awuadur,postanowilem ze bede mineralizowal wode RO poniewaz moje odczyty w zbiorniku KH-2 i GH-12 nie sa zbyt dobrymi wartosciami (bynajmniej tak mi sie wydaj...

Sól JBL AquaDur Plus do mineralizowania wody z RO

Witold Sławiński w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6460
Jako że bawię się w preparowanie wody na zasadzie mieszania wody z RO z minerałami, to zaciekawił mnie skład gotowej soli akwarystycznej, a mianowicie soli JBL AquaDur Plus. :!: A oto jej skład proc...

Statystyki

Ten temat przegląda 1021 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570930
 •  Liczba wątków: 48792
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1021 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.