zawór kulowy wciskany - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

zawór kulowy wciskany

Liczba wyświetleń: 683·Brak odpowiedzi
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.

22 sty 2013, 23:27 zawór kulowy wciskany  (#1)  

Muszę trochę rozbudować instalację wodną, co wymusi użycie około 5 zaworów kulowych. Pytanie czy ktoś z Was używał zaworów kulowych wciskanych, albo może widział je gdzieś na żywo w sklepie.

Nie ma mniejszych niż 16mm, nie wiem czy ten wymiar to wymiar tych wystających 'pierścieni' które mają uszczelniać zawór po wciśnięciu, czy to wymiar 'rurki' wychodzącej z zaworu (a problem w tym ze mam węże 12/16 - może dałoby się trochę zeszlifować te zawory)

Druga sprawa, czy to w ogóle się będzie kupy trzymało :)

Tutaj przykładowy zawór http://tanienawadnianie.e-mieszkanie.pl ... -16mm.html

Różnica w cenie montowania tego zaworu, a zwykłego metalowego będzie znaczna bo metalowy jest 2 razy droższy i dodatkowo potrzeba po dwie końcówki z mosiądzu.

Znalazłem też zawory ze złączami QJ, pytanie czy rozmiar 16 oznacza wewnętrzną średnicę węża ? Jeżeli tak to może widział ktoś 12 ?

pin54
Ranga: Stały bywalec

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

Eheim Professionel 4 - zawór zwrotny

satek w Filtracja · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6951
Witam, Posiadam filtr Eheim 2275. Mam pytanie, czy zawór zwrotny widoczny na zdjęciu faktycznie jest potrzebny, czy to tylko zbędny bajer? Wydaje mi się, że jest główną przyczyną hałasu w tym filtrze...

Zepsuty zawór? Filtr HW 304B

Hati2999 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1935
Witam Z jakiegoś powodu nie mogę zamontować zaworu na filtrze. Nie dochodzi do końca, nie daje się bardziej wcisnąć. Nie wiem czy jest to spowodowane. Czy muszę kupić nowy zawór? A jeśli kupię i będzi...

Zawór 16/22 do Eheim

GP w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1320
Użytkuję już pewnie rok, używany filtr Eheim 2217. Zawór 12/16 mam podwójny EHEIM'a, ale 16/22 jest pojedynczy i jest to jakiś zamiennik. Wszystko byłoby OK, tylko ten zawór ma bardzo krótki króciec i...

Zawor kulowy z castoramy

Tomek_89 w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 1596
YO, Tak sobie myślę czy ktoś już stosował zawór kulowy z castoramy(itp) w akwarystyce? Czy nie będzie on w jakiś sposób wpływał na wodę? KMS1.jpg Te plastikowe są trochę za drogie jak dla mnie wię...

Eheim 2075 pęknięty zawór

dcieslik w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1518
Potrzebuję pomocy z określeniem jak wyciągnąć zawór z Eheim 2075 w momencie kiedy pękła ta wajcha do zamykania przepływu wody, która równocześnie gdy jest zamknięta (bolce się układają pionowo) umożli...

Zawór magnetyczny z pralki

RedBaron w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1153
Czy orientuje się ktoś ile może bez przerwy działać zawór magnetyczny stosowany w pralkach. Chodzi mi o to, żeby urządzenie nie przegrzało się na amen.

Statystyki

Ten temat przegląda 238 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 238 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.