Może ktoś wie jaka jest średnica węża do Fluval 205 ?
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Może głupie pytanie ale jakoś nie mogłem znaleźć a chciał bym przeżucić się na gumowe węże i czy ktoś wie jaka jest średnica węża do Fluval 205 ?
Dzięki i Pozdrawiam 
-

kermit_darkness
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Poznań
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Oryginalny z gumowymi końcówkami ma niecałe 15mm, jeśli chcesz wymienić na standardowy - musisz wybrać taki o średnicy 16/22mm.
Mogą ciasno wchodzić i trzeba rozgrzać końcówki węży pod gorącą wodą.
Wtedy będziesz mógł zamontować ładne przezroczyste węże i szklane rurki.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Wielkie Dzięki .
O taką odpowiedz mi chodziło 
-

kermit_darkness
●
-
Pytanie który rodzaj wylotu będzie lepszy do Fluvala 205 : Calyx Pipe czy Ball pipe ? 
-

kermit_darkness
●
-
To zależy także od wymiarów akwarium.
Ja wybrałbym calyx jeśli zamierzasz użyć bardziej gęstych wkładów typu wata.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Powiązane tematy
Cześć.
Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
Witam, nie chciałam odkopywać starych wątków, więc postanowiłam założyć nowy z nadzieją, że może ktoś mi coś podpowie.
Jakiś czas temu zdecydowałam się na kubełek, wybór padł na Aquael Ultramax 1500,...
Akwarium będzie 240l, podłoże to żwirek z substratem i piach na przodzie akwarium, roślinki łatwe w uprawie, obsada to neonki, bocje, pandy, zbrojniki i pewnie do tego kilka skalarów. Zastanawiam się ...
Cześć
Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...
Witam,
Mam akwarium 450 litrów i nie wiem jaką lampę UV-C założyć?
Mam filter zew. Aquael Hypermax Link który ma węże 19mm.
Filter ma dwa wyloty co oznacza że musiałbym zamontować 2 lampy UV-C?
Rober...
Cześć, może komuś się przyda. Mam obecnie Fluvala 307, trochę głośno pracował. Mam tendencję do wypełniania koszyków na maxa, mediami. Dzisiaj je odchudziłem i jakie było moje zdziwienie, zrobił się b...
Czy ktoś posiada i może miałby ochotę podzielić się opinią na temat tego filtra?
W zestawie do filtra SunSun HW-602B na wyposażeniu jest przezroczysta rurka zasysająca, więc wiadomo jak będzie wyglądać za kilka miesięcy. Dodatkowo w akwarium Aquael Optibent 70 sięga około 3/4 od p...
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...
Witajcie, od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem kubełka, co prowokuje rozważania na temat sensem nadfiltracji.
Póki co w moim akwarium 200l działa wewnętrzny Aquael Turbo 1000 z gąbką i watą ...
|
|