Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Witam mam mały problem bo dopiero co kupiłem akwa i nie mam pojęcia jakie podłoże kupić tzn żwir. Jaki według was jest dobry w miare tani a dobry ? Z góry dzięki 
-

pablos12
●
- Ranga: Początkujący
Ode mnie pytanie na początek - co planujesz w nim mieć dokładniej?
-
Asiek17
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Asiek17 Ode mnie pytanie na początek - co planujesz w nim mieć dokładniej?
dokładnie chodzi o rośliny, a prościej w jakim stylu akwarium urządzone chciał byś mieć
a co do podłoży nie drogich to polecam: Aquatic-Nature Pro Soil albo Aqua-Art
AquaSubstrate II+
-
lesowiw
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Rybnik
Ogólnie to chciałbym mieć akwa z dużą częścią roślinności i pojemności około 100l żeby był efekt troszkę rybek ale ogólnie to chodzi o roślinki.
-

pablos12
●
- Ranga: Początkujący
dużo czytaj na forum, a wszystkiego się dowiesz
-
lesowiw
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Rybnik
Powiązane tematy
Przymierzam się do całkowitej zmiany aranżacji w moim akwarium. Jednym z elementów które chcę zmienić to podłoże (w tej chwili żwir + substrat pod nim). I tutaj pojawia się problem które wybrać.
Akw...
Witajcie. Mam dylemat jakie podłoże wybrać do swojego akwarium. Dotychczas miałem ziemię mieszaną z różnymi dodatkami ale często miałem z nią problemy. Dotychczas miałem dużo światła,brak co2, gruba w...
Witam, mam problem z amazonia ver2.
Akwarium ma 17 dni nic nie rośnie rośliny się rozpadaja.
Zbiornik 300l oświetlenie led 153w
Filtracja 2 filtry Jbl 901
Co2 z butli 24h kolor wskaźnika zielony.
...
Jaka granulacje będzie najlepsza akwarium 240l na ziemi rośliny które planuje to takie które mają dobrze rozwinięty system korzeniowy zwartki sagitarie valisneria lotos zabienice. Ryby denne zbrojniki...
Dobry wieczór.
Będę robił całkowity restart akwarium.
Akwarium 450l.
Dostałem podłoże Manado JBL. Poprzednio maiłem to samo podłoże i substrat JBL Aquabasis Plus. Ogólnie byłem zadowolony ale wg. kal...
Witajcie :-)
Zakładam drugie akwa tym razem chcę spróbować właśnie na aktywnym podłożu( do tej pory jechałem na substracie JBLa +żwirek+sole)
Poradzie mi jakie wybrać?
Akwa 90L z podłożem,oświetlenie...
Witam forumowiczów , mam dylemat w kwesti wyboru żwirku.
Co będzie lepsze i bezpieczniejsze dla ryb dennych , naturalny żwir rzeczny czy naturalny czarny żwir , do tego drugiego nie mam pewności....
Witajcie,
Jakiś czas temu mój poprzedni zbiorniczek (z resztą opisywany tutaj) odszedł do krainy wiecznych akwariów. W chwili obecnej jest przed startem maciupkiego zbiornika 25 l - 40 cm x 25 cm x 2...
Witam dopiero co zaczynam swoją przygodę z akwarystyką i mam pytanie jaki wybrać żwirek czarny czy jasny oraz o jakiej granulacji będzie najlepszy (nie planuję kirysków w hodowli ) ? bo naczytałem się...
Witam serdecznie,
Mam mały problem z podłożem AquaArt Shrimp Sand. Wczoraj zalałem akwarium wodą kranową o parametrach:
KH:7
GH:14
pH: 7,3
Po 24h parametry wody wyglądały identycznie jeśli chodzi o ...
|