Wadliwy zaworek przeciw zwrotny
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Kupiłem zaworek przeciw zwrotny szklany i dostałem z dziurą , no to zamówiłem z innego sklepu taki sam i też jest z dziurą .
Pytanie brzmi czy to jest zaworek uszkodzony czy nie ?
Jeżeli nie to w jaki sposób go zamontować?
-
fasadakarpik
●
- Ranga: Poznaje temat
Zassij lub dmuchnij weń a zobaczysz czy będzie puszczał.  Mam identyczny, raczej miałem, od nowości puszczał wodę.
-
panmer
●
Mam identyczny, nic nie przepuszcza. Dziury nie mam w swoim. Twój jest uszkodzony.
-

mirek5566
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: okolice Lublina
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-
fasadakarpik
●
mirek5566 napisał(a): Dziury nie mam w swoim.
Przecież przez tą dziurę po cofnięciu się wody, zaczęłaby Ci się wylewać na zewnątrz 
-

mirek5566
●
No właśnie 
-
fasadakarpik
●
-

mirek5566
●
Napisałem do nich i ciekawe jak sie zachowaja
-
fasadakarpik
●
Powiązane tematy
Co oprócz Camozzi (mam złe doświadczenia z tą firmą) byście polecili na zaworek precyzyjny za elektrozaworem? Mój stary już nie trzyma przepływu. Codziennie rano po odpaleniu elektrozaworu muszę regul...
Cześć.
Posiadam dozownik nawozów jak z tytułu wraz z zamontowany na wezunwlotowym do akwarium zaworkiem przeciwzwrotny.
Odnoszę jednak wrażenie, że albo nawóz jest tak gęsty (w co wątpię) albo jakiś...
Przeglądając dalekowschodnie strony akwarystyczne natknąłem się na bardzo ciekawe urządzenie - Twinstar, które pochodzi z Korei i jest tam stosowane przez czołowych aquascaperów - również przez tegoro...
Zapraszam do podzielenia się opiniami.
Jako, że jest to mój pierwszy post, na wstępie chciałbym się z wami drodzy Forumowicze i Forumowiczki przywitać. Jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć jaki sprawdzony zaworek przeciwzwrotny do insta...
Witam,
Posiadam filtr Eheim 2275. Mam pytanie, czy zawór zwrotny widoczny na zdjęciu faktycznie jest potrzebny, czy to tylko zbędny bajer? Wydaje mi się, że jest główną przyczyną hałasu w tym filtrze...
Byłem oto świadkiem następującej scenki:
Klient pyta w sklepie o zaworek, który jest sprzedawany jako przeznaczony do CO2.
Sprzedawca odpowiada: nie, nie, do napowietrzania owszem, ale do CO2 się nie ...
Witam serdecznie. Mam problem z regulacja zaworka. Ciśnienie na reduktorze ustawione ponizej 10(ok 5,6 bar). Chodzi o to, ze po ustawieniu odpowiedniego przepływu, po wyłączeniu, a następnie ponownym ...
Witam
Prolog
Pierwszy ranek po działającym przez cały dzień poprzedni zestawie Co2 zastałem lekko zalany obszar wokół butli. Zaworek zwrotny nie zadziałał...
Posiadam butle 1,5kg, reduktor z dwoma man...
Hej, zmontowałem swój pierwszy zestaw CO2, z elektrozaworem i butlą 2kg. Ma zaworek precyzyjny Camozzi i wszystko jest zmontowane na sztywno, uszczelnione taśmą.
Butla—>reduktor->zaworek precyz...
|