NANO LED Intenso Diversa 7,2W ?
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam wszystkich, i wesołych świąt
Co sądzicie o oświetleniu od Diversa (NANO LED INTENSO DIVERSA 7,2W ) ?
ma ktoś może to oświetlenie? czy jest warte uwagi czy lepiej zostać przy (Aquael DECOLIGHT 11W) ? prosze o pomoc, jestem przed założeniem nano akwarium 35x35x35 i dobieram sprzęt wlaśnie. dzieki 
-
Paćka87
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Krzepice
mam też nano 35x35 i polecam Lampa Solar Duo Boy Aquatic Nature 26W 2xLED w zestawie jest świetlówka 6500K ,a jesli chciałbyś ledy LED INTENSO DIVERSA 7,2W to do w/w zbiornika musisz mieć dwie lampy - koniecznie !
-
nikodem2002
●
jaka ona jest długa? wydaje sie krutka, droga dość widze
-
Paćka87
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Usunięto użytkownika 24960
AquaEl DecoLight jest modułem ze sprawdzoną techniką świetlówek, jego moc i barwa światła są dobrze znane. Jak przystało na świetlówkę, rośliny rosną pod tym modułem po prostu dobrze. Lampka świeci jasno i w ładnym kolorze. Niestety tu kończą się dobre strony produktu. DecoLight'y są zwyczajnie brzydkie, plastik, z którego są wykonane jest czarny, tandetny i nawet nie oszlifowany na krawędziach. Diversa zdecydowanie lepiej wypada pod względem design'u, lampka jest srebrna, bardzo cienka, sprawia wrażenie lekkości, świetnie nada się na oświetlenie do nano. Wadą (lub nie) jest technologia oświetlenia, LED ma nieprzychylne opinie w internecie:
http://cantonensis.pl/?p=403
ALE, jeżeli chcesz mieć mcharium, to nada się bardzo dobrze, mam Singapore moss i Flame moss pod żarówką LED 6500K 3W w 12 litrowym akwarium, mchy są jasnozielone i puszczają pączki. Na koniec chciałbym jednak doradzić Ci zastanowienie się nad tym produktem:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswiet ... 13756.html
Jakość, utrzymanie i wygląd przebijają Twoje propozycje.
-
Usunięto użytkownika 24960
●
Ooo  dzieki, za wyczerpującą odpowiedź, i teraz widze ze te ledy prawie nie rozświetlają tego zbiorniczka,, wykończenie tej lampki wlasnie mi sie nie podoba za bardzo, ale ta mała belka oświetleniowa z dwoma t5 8W już fajnie wyglada, ale wiadomo że design nie jest tu najważniejszy, tylko dobre doświetlenie zbiorniczka, a macie jakiś test podobny do tych led, tej belki??
-
Paćka87
●
Sto razy wolę deco lighta Aquaela ze wszystkimi jego wadami, niż tą lampkę Diversy. O wartości tych lampek można było się przekonać na Zoobotanice, gdzie wszystkie nano to były zestawy Diversy z tą lampką. Stwierdzenie że lampka świeci mizernie to już stanowczo za lekkie potraktowanie. Światło z tej lampki jest słabe i ma fatalny kolor.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
-
Paćka87
●
Ja również wolę decolighta. Mam dwa w domu i hulają.
Na dzień dzisiejszy zastanowiłbym się nad czymś DIY na żarówkę - świetlówkę 
-
Madman
●
- Ranga: Poznaje temat
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, dowiedzialem się co chciałem, i zastanowie się raczej nad tą belką, pozdrawiam i Merry christmas 
-
Paćka87
●
Ja to tak się zastanawiam, dlaczego niektóre osoby, mówią że lampka AquaEla jest tandetna i brzydka, jednocześnie mówiąc, że Solar Duo jest świetny,dla mnie to wygląda jak odpustowa zabawka, powiedziałbym że jeszcze gorsza od DecoLighta i do tego nie mniej awaryjna, za to najcześciej trzy razy droższa 
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
bardzo ciekawym rozwiązaniem jest Lampa aluminiowa 2x8W (36cm) i to pod względem stylistycznym jak i praktycznym ponieważ można zastosować dwie rózne świetlówki np 10000K z 6500K
-
nikodem2002
●
Nie każdemu musi sie podobać, (gusta,guściki) fakt można sie pobawić z oświetleniem przy tej belce 
-
Paćka87
●
Powiązane tematy
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg
Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
Szanowni zainteresowały mnie belki led takie na 120cm długości sprzedawane w granicach 500 600zl znanych firm .Chciałbym zapytać posiadaczy jaka jest zywotnosc takich lamp .Przykładowo przy świeceniu ...
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Hej
Nowa lampa od firmy Chihiros. ?si=xftj2hGi6a4MtJzm
Witam Szanowne Grono :)
Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia.
Akwa to high tech o wym 200x40x60
Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...
Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie...
Witajcie
Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...
Witam,
Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45.
Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Czy lampa led, która ma ok 4 lata może powodować problemy w zbiorniku, typu brak wzrostu roślin, albo problemy z glonami? Nie wiem, na ile takie rzeczy się "starzeją". Wizualnie "świeci...
|
|