|
|
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Witam.
Planuję założyć typowo roślinny zbiornik (50x50x40) i mam w związku z tym pytanie:
czy kombinacja Tropica Plant Substrate na spód i ADA Amazonia New na wierzch ma sens?
Czy może ktoś poleciłby inny substrat pod Amazonię?
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
-

mirek5566
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: okolice Lublina
Naprawdę nikt nie używał takiej kombinacji?
Nikt też niczego nie doradzi?
Szkoda
Będę musiał w takim razie zaryzykować.
-

mirek5566
●
Spokojnie możesz użyć takiej kombinacji,sam osobiście ma tropice z pro soil ,tropica ogólnie ma dobrą opinie ,też myślałem nad amazonia ale doradzili mi pro soil raz że cenowo lepsze ,a mam akwarium 450l,a jakościowo też bardzo dobre.
-

wacio
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Podhale
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dzięki, właśnie będę zamawiał 
-

mirek5566
●
Powiązane tematy
Kiedyś Amazonia, potem Amazonia II, Amazonia Light a teraz PRO czyli nowość w portfolio firmy ADA.
podloze-tropica-aquarium-soil.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane p...
56068-1203316759.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże krócej...
W niedzielę 2022-10-09 rozpocząłem mini test kilku podłoży.
Są to:
1. tropica plant growth substrate
2. ziemia (Kronen dla paproci, dodałem minimalną ilość suszonej gliny)
3. Platinum Soil
4. ControS...
Restartuje swój zbiornik i wybrałem jako podłoże i linię nawozową Tropica. Pytanie do osób używających lub mających wiedzę. Czy przy tym podłożu należy na coś konkretnie zwrócić uwagę? Czy podążać zgo...
Witam akwaryści,
Zamierzam założyć nowe akwarium, tradycyjnego low techa z mało wymagającymi roślinami. Zostało mi doradzone, aby tym razem zrezygnować z ziemi ogrodowej jako podsypki pod żwir i zamia...
Cześć, właśnie zauważyłem, że Tropica aquarium soil może występować w różnych workach tzn. z innymi rysunkami i napisami (nie chodzi oczywiście o wielkość). Na stronie Tropica w sekcji Plant care\Aqua...
Czy stare podłoże aktywne należy wyrzucić? Mam podłoże Amazonia, które ma prawie dwa lata. Czy przy restarcie powinienem zakupić nowe, a obecne skierować na zasłużony odpoczynek do osiedlowego kubła n...
W ciągu kilku tygodni będę startował akwarium 182l na tym podłożu.
Będzie podawane CO2 za pomocą reaktora z filtra narurowego. Oświetlenie Chihiros WRGB2 90.
W kranie mam bardzo miękką wodę, ok. 2dKH...
Witam,
Planuję w swoim akwarium zastosować substrat Tropica Plant Growth. Jaką polecacie ilość samego substratu? Ja myślałem nad 1cm - 2cm z tyłu i ~1cm z przodu.
Jeszcze druga kwestia, zamierzam t...
|
|