Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Przeszukując internet znalazłem takie zdjęcie prezentujące bojownika w NA gallery .Znacie jakieś ryby nietypowe dla Amano a które jednak ma w swoich zbiornikach .
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =960%2C640
-

Gregor07
●
- Ranga: Stały bywalec
Najbardziej nietypowa dla Amano jest amano  poza ta wszystkie to przypadkowe kąsaczowate.
-

Godween
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
-
-

Gregor07
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Obejrzyj baniaki Mistrza, szczególnie te większe. Obsada to z reguły zupełnie niezrozumiała zbieranina ryb z wyprzedaży w hurtowni 
-
3promile
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Bojownik znalazł się w tym akwarium ponieważ ma możliwość oddychania tlenem atmosferycznym. Co do rybek to koledzy wyżej już napisali.
-
lukilak1994
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Gliwice
3promile napisał(a):Obejrzyj baniaki Mistrza, szczególnie te większe. Obsada to z reguły zupełnie niezrozumiała zbieranina ryb z wyprzedaży w hurtowni 
to prawda, jest to w pewnym sensie "zbieranina"
Wydaje mi się jednak, że jego postępowanie z doborem obsady jest trochę celowe i ma pokazać, że pomimo różnorodności gatunków z różnych biotopów ich koegzystencja zarówno pomiędzy rybami jak i roślinami jest możliwa o ile wszystko zaprojektuje się z głową i stworzy się odpowiednie warunki.
-

aquamateo
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Wspieram stronę kontem Premium
-

Gregor07
●
Powiązane tematy
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
Witam współhobbystów!
Planuję założyć zbiornik dla bojownika "dzikiego typu", to jest betta mahachaiensis, ewentualnie betta smaragdina czy betta imbellis. W lokalnych sklepach znajduję jed...
Witam. Chciałbym przestawić wam moją przygodę z rozmnażaniem krewetek caridina japonica- Amano.
Na wstępie zacznę od pierwszego podejścia:
Na stanie:
-akwarium ok. 12l
-menzurka 1000ml
-moździerz do ...
Akwarium ma kilkanaście dni, 125 l, gęsto obsadzone. Są w nim 4 wyrośnięte krewetki amano i zeżarły już bardzo dużo Staurogyne repens + kilka Rotal green posadzonych z in vitro. Zacząłem dokarmiać tab...
Wymyśliłem i nawet zamówiłem sobie krewetki amano ale mam w akwarium skalary.
Zeżrą?
Cześć
Czy 5 sztuk krewetek amano pomieści się z gromadką red cherry w akwarium 49l z gęstą roślinnością? Czy nie będzie im za ciasno i czy amano nie będzie agresywne wobec mniejszych red cherry?...
Jak w temacie.
Ostatnio w w okresie 4 tygodni padło mi 10 krewetek Amano, w związku z tym zastanawiam się co mogło być przyczyną. Urzędowały one u mnie w zbiorniku ok. 4-5 lat, "to może już był ich c...
Mam problem z bojownikiem, wczoraj zauważyłam że ma takie sklejone płetwy, parę dni wcześniej było wszystko okej, miał piękne długie i kolorowe, co mam zrobić? Czy to choroba Fin rot?
Czy bojownik nadaję się do akwarium 10l?
Wysłane z JAT-L41 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
Witam.jestem tu nowy i mam pytanie odnosnie bojownika…zakupilismy jakis czas temu akwarium 54l…wszystko było fajnie dopóki nie kupiliśmy pary bojownika…po paru dniach zauważyłem ze parka glupikow ma p...
|
|