Jakie szklane rurki do nano? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jakie szklane rurki do nano?

Liczba wyświetleń: 592·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

04 gru 2012, 21:59 Jakie szklane rurki do nano?  (#1)  

Zamierzam zakupić szklane rurki do zbiornika 36x22x26 tylko nie mam pojęcia jakie ball pipe,narrow pipe czy calyx pipe?Wizualnie najbardziej by mi odpowiadała opcja Narrow pipe bo zajmuje najmniej miejsca tylko jak to sie przekłada na likwidacje błony bakteryjnej? i ruch wody? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Filtracja to Eheim 2213 lub Tetra ex 400/600 (jestem na etapie zakupu filtra)

sebascgd
Ranga: Zainteresowany tematem

11 gru 2012, 18:22   (#2)  

Ja mam Do!aqua violet glass mini i jestem z nich zadowolony

Gregor07
Ranga: Stały bywalec

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

rurki_przelewowe.PNG

Gdzie kupię rurki przelewowe do Aquael Unimax ?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1740
Szukam rurek przelewowych jak na dołączonym zdjęciu ? Kilka dni temu kupiłem Aquael Ultramax 1500 lecz dla mnie te standardowe rurki to porażka, chcę zastosować sprawdzone z Unimax'a lecz jeśli znajdę...
neo-glass-1.jpg

Akrylowe rurki NEO

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 60 · Wyświetlenia: 35790
Kolejna nowość NEO/Aquario. Akrylowe kolanka i dyfuzory znajdziecie tutaj: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/technika-co2-c-18.html?cPath=18&only_recommended=0&only_bundles=0&page=techni...
40316-0703294245.jpeg

Szklane rurki Invital Lilly pipes i Eheim 2271

Anonim 59529 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2622
Witam Posiadam filtr Eheim 2271 z serii Professional 4+ 250 .Nie podobała mi się kolorystyka oryginalnych węży i rurek doprowadzających i odprowadzających wode do filtra. Kupiłem więc w sklepie Invit...
redukcja-weza-filtra.jpeg

Jak podłączyć nano rurki do dużego filtra

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 6334
redukcja-weza-filtra.jpeg Stajemy czasem przed problemem podpięcia rurek 12/16mm do węży o większej średnicy np. po wymianie filra na większy. Oczywiście nie musi się to wiązać z zakupem nowego komp...

Jakie przyssawki do grzałki Aquael Ultra heater ?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2753
Tak jak w temacie, bo te orginalne już nie chcę trzymać 😞

Ultramax/Biomaster jakie wady ?

TheMixer w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4511
Witam obecnie posiadam fluval 207 ( plus ,,prefiltr,, w którym mam dodatkowe media) jednak po około roku używania nachodzi mnie myśl nad wymianą na coś innego. Zastanawiam się nad Ultramaxem 1000 lub ...

Jakie temperatury w hodowli roślin?

josom w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 22496
Witam, Jakie macie temperatury wody w Waszych akwariach i czy zauważacie jakieś problemy, albo może plusy tych temperatur?

Nano akwarium - niewidoczny sprzęt

Totik w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2194
Cześć, zastanawiam się jak w nano akwarium ukryć sprzęt. Wiadomo w małym akwarium jest mało miejsca, więc każdy sprzęt wewnątrz psuje wygląd. Z filtracją jest jeszcze w miarę spoko bo można zastosować...

Pat Mini + NSF-120L - jakie gąbki

brunonatura w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2380
Panowie przymierzam się do założenia krewetkarium. Mam już upatrzone prawie wszystkie elementy i stanąłem przed wyborem filtra wewnętrznego. 1. Widziałem w krewetkariach na YT, że spece stosują Pat ...

Ultramax 2000 jakie wkłady do mech/bio.

DamianKr w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4587
Witam, Zazwyczaj korzystałem z dwóch filtrów jeden do filtracji biologicznej i mechanicznej. W takim układzie nie ma problemu z ułożeniem wkładów. Teraz w nowym 360L akwarium chciałbym mieć tylko je...

Statystyki

Ten temat przegląda 174 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570996
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 174 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.