Może ma ktoś jakiś w miarę prosty skuteczny i oczywiście bezpieczny sposób wyłapania wszystkich krewetek z bardzo zarośniętego akwarium ?
Za tydz odpalam większe szkiełko a co za tym idzie likwiduję kosteczkę , kiedyś czytałem o sposobie z butelką ? ale nie mogę namierzyć wątku https://roslinyakwariowe.pl/forum/viewto ... highlight=
Witam, butelkę plastikową taką od napoju np.0,5l obcinasz w 1/3 długości i na odwrót wkładasz tą część z szyjką. Do środka należy wsypać trochę pokarmu, tylko nie żałuj, zalać wodą i położyć na dnie najlepiej na noc. rano będzie pełna krewetek
Wrzuć tabletkę dla glonojadów albo kirysków lub suszoną pokrzywę, lucernę i zobaczysz jak ci oblezą krewetki i potem siatka i wyławiasz. lukilak dobrze pisze
Piotr Baszucki w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 318
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-tropical-shrimp-up-nowa-linia-pokarmow-dla-krewetek_1-6ceccc22f45b339491de34ec499fd9a1.jpg
Shrimp-UP! - premiera na targach w Norymberdze. ...
wilkwcieniu w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2835
Cześć.
Startuję z krewetkarium i potrzebuję Waszej wiedzy co do oświetlenia. Chciałbym low-costowe najlepiej na elastycznej nóżce. Wcale nie musi dawać perfekcyjnie białego światła.
Pojemność 10l - sł...
daniel5 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 23474
Witam, jestem nowy na tym forum. W krótkim czasie zdechło mi parę krewetek blue velvet. Akwarium nowo zakładane woda stała z 3 tygodnie puste. Wpuściłem krewety pożyły normalnie z 10 dni. Po tym czasi...
szkot w Zwierzęta· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2774
Dzień dobry,
Czy pielęgniczka Kakadu sprawdzi się do kontroli populacji gupika Endlera bez naruszenia znaczącego populacji krewetek? Mam jak na razie mało mchu, gdzie krewetki mogą się chować, więc p...
arkosw w Szkło i meble· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7909
Witam. Na początku dodam, że wracam do akwarystyki po prawie 10latach :)
Jestem na etapie zakładania kostki , z nastawieniem na rośliny i krewetki, rybek nie planuję
podstawowe dane:
-Kostka 40x40x...
Totik w Zwierzęta· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 8519
Strasznie mi się mnożą krewetki Neocardina w akwarium, z 10 początkowych mam teraz pełno takich małych 1cm, chciałbym jakoś ograniczyć ich przyrost. Pomyślałem o dodaniu jakichś rybek, które by zjadał...
pewien_akwarysta w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 4907
Witam. Jaki rodzaj krewetek wybrać do 30l dokładniej do 31, 5 litra. Z parametrów mojej kranówy wiem że moge hodować krewetki neocaridina(przepraszam jak źle napisałam). A i jaką gruboś szkła wybrać 4...
pewien_akwarysta w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 5340
Witam. Chciałabym rozszerzyć swoją akwarystyke w krewetki. Nigdy ich nie miałam. Myślałam o kostce 30l. Filtracja:aquael versamax fzn- mini
Oświetlenie:ta mała lampka aquael plant 6w
Podłoże:aquashrim...
Statystyki
Ten temat przegląda 448 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571013
• Liczba wątków: 48810
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 448 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej