|
|
Substrat pod żwir kwarcowy
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Usunięto użytkownika 22875
Jaki z tych substratów polecacie pod żwir kwarcowy: Tetra Plant Complete Substrate, jbl florapol czy może JBL Aquabasis Plus?
-
●
nic nie doradzicie? 
-
●
Wszystkie 3 wymienione są ok, możesz użyć dowolnego z nich.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Posiadam JBL Aquabasis Plus + Manado i jestem zadowolony.Pozostałe też będą OK.
-
krismr
●
- Ranga: Początkujący
najlepiej cenowo wychodzi jbl ferropol, ale tetra ma też dobre opinie, niby ferropol ma mieć wartości odżywcze 3 lata, ale czy tak jest......
-
●
oczywiście chodziło o florapol
-
●
o tego też nie wiedziałam.
-
analitka
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Witam
W tej chwili mam akwarium 375l, bo ja wiem może mam je jakieś 5 miesięcy. Akwarium jest na bazie ziemi ogrodowej (na początku były problemy z glonami ale to moja wina bo zacząłem świecić maksyma...
Start akwarium 240l, obsada to neony (100szt.), kirys panda (około 10szt.), zbrojniki różne (około 15 szt), może kilka skalarów.
Rośliny raczej umiarkowane, ale chciałbym mieć możliwość posadzenia cze...
Zapraszam na film.
Uprzedzam, po niemiecku ;-)
Witam wszystkich.
Chciałbym po zlikwidowanym akwarium malawi założyć zbiornik ogólny.
Będzie do akwarium Aquael Glossy 260 l.Na dno chcę dać ziemi ogrodowej i na to czarny żwirek kwarcowy.
Robię to p...
Opiszę temat.
Po głebokiej analizie moich problemów z akwarium doszedłem do wniosku że muszę wymienić podłoże.
Akwarium ma 200l. Podłoże - help advanced soil + piasek. Duża masa roślinna i dużo ryb (a...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Witam planuję reset akwarium, jak substrat podżwirowy polecacie lub podłoże aktywne? I czy mozna stosować oba naraz?
Witam mam pytanie a mianowicie. Jestem w posiadaniu podłoża aktywnego"JBL Mando" już zdążyłem się przekonać że jakość podłoża jest dośč średnia a dokładnie problem jest taki że lubi wypływać...
Kupiłem sobie nowe akwarium o wymiarach 60X35X35. Niestety chyba coś mnie zamroczyło przy zakupie podłoża aktywnego (NEO Soil Plant Brown 8l) i kupiłem go za mało :( Wg kalkulatora wychodzi mi, że będ...
Witam
Planuję restart akwarium(128 L) i zastanawiam się nad podłożem, chcę na dno dać substrat i na to żwirek.
Polecacie jakiś sprawdzony substrat pod żwirek?
Nie planuje roślinnego akwarium, ale chc...
|
|