Pytanie o opinie produktow aZOO - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pytanie o opinie produktow aZOO

Liczba wyświetleń: 1128·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Utwórz nowy wątek
Zaloguj się, aby zmienić widok

12 lis 2012, 22:14 Pytanie o opinie produktow aZOO  (#1)  

Witam

Czytalem troche o produktach firmy azoo. Czy ktos moze stosuje/stosowal ktorys z nawozow w akwarium i moze sie wypowiedziec na ten temat ? Nawozy do roslin zielonych, czerwonych czy wiegiel w plynie opisywane sa jako ósme cuda swiata :P i zastanawiam sie ile w tym prawdy a ile marketingu.
Uzywam produktu na slimaki w swoim zbiorniku (bo plaga tych szkodnikow byla taka, ze juz nic nie pomagalo) i prawde mowiac po tygodniu wytepilem je nieomal doszczetnie, odlawiam czasami tylko pojedyncze sztuki. Od czasu jak zacząłem stosowac ten preparat widze tez bardziej zywa zielen roslin (glownie microsoria) i znikl kożuch bakteryjny z tafli wody.
Ciekawe wiec jaki wplyw maja wspomniane wczesniej nawozy czy wegiel opisywane jako produkty typu "wlej, zapomnij, ciesz sie akwarium" :)

Pozdrawiam
Xiant

Xiant
Ranga: Zainteresowany tematem

Kornlander Kraków

12 lis 2012, 23:09   (#2)  

Podpinam się pod pytanie.
Coraz więcej o AZOO się słyszy, ale jeszcze nikt nie potwierdził info z opakowania czy broszurki :)

Kornlander
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Kraków

12 lis 2012, 23:39   (#3)  

Moderacja
Ranga: Moderator

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_2930.jpeg

Testy - pytanie

pawel_s w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5542
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
IMG_20230202_144543.jpeg

Testy wody ACQUALab - opinie

gazownik w Nawożenie · Odpowiedzi: 58 · Wyświetlenia: 37983
Cześć Na znanym portalu aukcyjnym zauważyłem testy do badania parametrów firmy ACQUALab. Osobiście ich nie znam a w aukcji w opisie każdy nawet maszkarę przedstawi jako księżniczkę więc chętnie dowiem...
ph.jpg

Elektroniczny miernik pH - opinie

Kacperkrzyz w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 12553
Tak mnie jakoś naszła myśl żeby może kupić takie ustrojstwo http://allegro.pl/miernik-tester-ph-wody-test-kwasomierz-wodny-tp1-i2333834670.html . Zapłacić 50zł i mieć na setki testów jest ekonomicznie...

Pytanie o filtr RO.

przemx23 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3077
Witam. Planuję zakup filtra RO. Tym filtrem prawdopodobnie będzie INVITAL RO Advanced. Jedyną wątpliwość jaką mam to częstotliwość korzystania z tego filtra. Mianowicie czy częstotliwość korzystania z...

Pytanie o mineralizator

BATERIA w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2788
Cześć, obecnie korzystam z mineralizatora Aquaart Hydromineral i jestem zadowolony, ale chciałem rozdzielić mineralizację osobno na GH i KH żeby mieć nad tym trochę większą kontrolę. Zamierzam przejść...

AZOO PLANT Hormony roślinne

mykkk w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6648
Witam!!! Czy ktoś już miał przyjemność przetestować te hormony?? jaka jest różnica między AUXINS-GIBBERELLINS-ZEATIN ??? Pozdrawiam

Pytanie o tabletki Neo Tabs Plant

prot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2161
Jest to seria nawozowa mikro i makro. Czy ktoś stosował i jaką ma opinię https://sklep.roslinyakwariowe.pl/tabs-plant-tabletki-nawozowe-p-33872.html Różnego rodzaju tabletki z ciekawą formułą która n...

AZOO Natue Gro Plant Premium dawkowanie, opinie

Przemo80 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1688
Witam Pytanie do stosujących AZOO NATURE GRO Plant Premium Jak dawkujecie,wg zaleceń producenta co 4-7dni, czy w dawkach dziennych podzielonych?? Jakie macie opinie na temat tego nawozu??

Nawozy Zoolek - prośba o opinie

FoCuS_PL w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3455
Joł! Mam prośbę o opinie do wszystkich, którzy używali bądź używają. I od razu zastrzeżenie: jeśli ktoś ma zamiar napisać, że lepiej i taniej jest samemu rozrabiać proszki, niech się wstrzyma......

Obniżanie Gh wody za pomocą Azoo

rytcher w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 9805
Witam! Czy ktoś miał styczność z tym preparatem?? http://allegro.pl/azoo-water-softener-zmiekcza-wode-na-300l-i2606518039.html Czy rzeczywiście obniża twardość wody?? I o ile?...

Statystyki

Ten temat przegląda 519 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570953
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 518 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.