Użycie żywicy Purolite C100E lub Purolite MB400/MB20 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Użycie żywicy Purolite C100E lub Purolite MB400/MB20

Liczba wyświetleń: 1198·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam. Proszę o poradę czy użycie wkładu Purolite C100E lub Purolite MB400/MB20 będzie wystarczające do przygotowania wody wodociągowej do akwarium.
Ten pierwszy wkład jest regenerowany solanką. Jeśli tak to który będzie lepszy.
Woda w kranie ma 7,2pH , a twardość 20° niemieckich.

sdta
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

14_1_3825.jpg

Nowe reduktory CO2 Aqua-Art v2 - jeden lub dwa manometry

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2591
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
1 Zielony nalot.jpg

ZA DUŻO lub ZA MAŁO

guzi75 w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5224
Witam, wszystkich i proszę o POMOC. Akwarium ma koło 3 miesięcy Podam trochę danych. Światło- Twinstar Light 60B II moc: 30W - strumień świetlny: 1900lm Szkło - 60x35x40 72L Podłoże- Controsoil Rosli...
IMG_2394.JPG

Glon lub inny osad do zidentyfikowania.

Teria_ w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5461
Witam, jestem początkujący i niestety mam takie problemy: Na liściach Hygrophila corymbosa i na jednym Anubiasie pojawił się "kryształkowy lub piaskowy" nalot na liściach, oraz przeniósł się...
20241012_101614.jpg

Glon lub inny organizm do zidentyfikowania

wojto233 w Glony · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 14797
Witam forumowiczów, ostatnio na szybie i roślinach ( konkretnie na rogatku ) pojawił mi się taki oto "gość" co to może być ? Szukałem w necie po zdjęciu ale nic takiego samego znalazłem. Pro...
IMG_2619.JPEG

Nadmiar lub brak fosforu (?)

Anonim 58758 w Glony · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 16215
Witam :!: Mam 10 miesięczne akwarium 120L, towarzyskie. Podłoże: czarna lawa Rataj + substrat podżwirowy JBL Aquabasis. Oświetlenie: Aquael Plant 14W 10h + Aquael D&N 6h Obsada: Rośliny (sporo), ...
tło 8.jpg

Tło do akwarium z żywicy

oring w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4333
Witam wszystkich akwarystów . W tym poście chciałem opisać jak można zrobić tło 3D do akwarium z żywicy epoksydowej. tło 8.jpg Do wykonania tła wykorzystałem żywicę epoksydową Epidiam 652, utwardzac...
Zrzut ekranu 2023-06-29 211616.png

Pomoc w identyfikacji nadmiarów lub niedoborów

lukaszcirut w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1990
Szukam pomocy w identyfikacji niedoborów lub nadmiarów w oparciu o zdjęcia. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć nic o parametrach w akwarium w tym momencie. Chciałbym poznać klucz oznaczeń niedobo...

Akwarium 90x50x50 + szafka lub stelaż

TenOdTego w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1698
Zostało wstępnie wybrane nowe akwarium - ROTALA SUPER PURE OPTI 90x50x50 Pytanie do doświadczonych osób bo sam nigdy z tym styczności nie miałem - co pod spód? Spawany stelaż stalowy wykończony płytą,...

Dodanie nowej gąbki lub ceramiki do kubełka

BrzankiZjadłyMiKrewetki w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1324
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy przed dołożeniem kolejnej gąbki do filtra zewnętrznego muszę ją wypłukać w wodzie z akwarium, czy może być pod kranem

Torf w woreczku na wkłady filtracyjne lub w pończosze

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4537
Dzień dobry, Tak jak już pisałem w innym poście dzisiaj mam problem głównie z Microsorum. Planowałem zakup mineralizatora RO. Przyjrzałem się jednak dokładniej liściom Anubiasa. Jest to jedyna obecni...

Statystyki

Ten temat przegląda 399 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: agro_szymek i 398 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.