ADA bio rio jak długo utrzymuje się zmętnienie wody? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

ADA bio rio jak długo utrzymuje się zmętnienie wody?

Liczba wyświetleń: 822·Brak odpowiedzi
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam serdecznie. Zainstalowałem w swoim filtrze tetra ex 700 jeden kosz z bio rio jak że chciałem pomału go wypełniać biologią dobrej klasy. W instrukcji obsługi bio rio było żeby jej nie płukać i że powstanie zmętnienie wody które utrzyma się kilka godziń. U mnie mija już 24 godziny i woda nadal jest mętna lekko biaława tak jak po starcie zbiornika. Moje pytanie jest wiec takie czy macie doświadczenia i jak u was wyglądało "aklimatywowanie" się bio rio ? Jak długo utrzymywała się mętna woda i czy brać się za podmiany czy jeszcze czekać ?

radzik212
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

IMG_20251009_123256.jpg

Sun Sun CUP-807 - wilgoć i krople wody w tubie

Zenon 63 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4419
Witam. Mam pytanie odnośnie filtra z lampą UV Sun Sun CUP 807. Czy wilgoć i woda gromadząca się w tubie ochronnej żarnika UV to normalne i bezpieczne zjawisko ? Póki co testuję to urządzenie poza ak...
YouTube

Film Zawartość tlenu a temperatura wody.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1591
Hej Fajnie wyjaśniono na filmie. Miłego oglądania. ?si=zh0luzDKReaYuWaT
20250406_131355.jpg

Jak zrobić deszczownicę

tom8621 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2544
Witam Posiadam filtr wewnetrzny aqua-flow 100,ale mam krótką deszczownicę jak ją mogę przedłużyc lub zrobić nową?
YouTube

Jak to jest z tymi Ultramaxami?

ribidi w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2729
Witam, nie chciałam odkopywać starych wątków, więc postanowiłam założyć nowy z nadzieją, że może ktoś mi coś podpowie. Jakiś czas temu zdecydowałam się na kubełek, wybór padł na Aquael Ultramax 1500,...
YouTube

Film Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1501
Hej Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
YouTube

Dlaczego podmiana wody jest ważna.(Film)

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1266
Hej Niestety po niemiecku, ale bardzo fajnie wyjaśnione. ?si=GrEbIMWNeOFZ0fp5
Image1723315930.147119.jpg

Bakterie wewnątrz bio mediów

AquaMolitor w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1307
Hej! Taka ciekawostka. Organizowałem sobie dziś na nowo kubeł i pomyślałem, że po chłopsku zajrzę do wnętrza trzyletniego „matrixa” ;) Jak wiemy-bakterie żyją w biofilmie. Nie ma biofilmu, nie ma ko...

Jaki minimalny przepływ wody w kubełku dla 300 litrów?

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5023
Cześć Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...

Jak podgrzać wodę RO

bkoz w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5112
Cześć Wodę do podmian podaję bezpośrednio z filtra ro i mam problem z jej temperaturą w okresach około-zimowych. Proszę o radę, może ktoś już coś kombinował w tym obszarze. Mam dwa pomysły: 1. Zamont...

Ile zeolitu na 112 litrów wody w akwarium?

Anonim 59529 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3758
Witam Posiadam 112 litrowe akwarium. Jako filtracje to mam kubełek Eheim Professional 4+ 2271 ,od jakiegoś pół roku stosuje zeolit w filtrze który co 2,5 miesiąca wymieniam. Ostatnio czytałem na stro...

Statystyki

Ten temat przegląda 840 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 840 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.