Problem z zaworkiem kątowym
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam wszystkich akwarystów mam pytanie odnośnie dławika kątowego czemu nie mogę wyregulować ilości gazu i dlaczego po otworzeniu reduktora na 5 barów i zamkniętym zaworku gaz tak leci do akwa że jest jak w czajniku podczas gotowania. Dodam że mam reduktor z dwoma zegarami taki jak na stronie RoślinyAkwariowe.pl może mogę nim regulować ilość podawanego gazu do akwarium. Bardzo proszę was o pomoc bo bez co2 rośliny stanęły mi w miejscu. 
-

hubertus1200
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Styków
Podaj jaki konkretnie masz ten dławik/zawór precyzyjny.
-
gsa
●
- Miasto: Warszawa
Prawdopodobnie masz uszkodzony dławik, spróbuj wymienić na inny...
-

mirek5566
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: okolice Lublina
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Albo włóż całą butlę do wody i zobacz gdzie uciekają bąbelki jak na dławiku to zakręć całą butlę odkręć dławik na maksa i na gwincie obwiń go taśmą teflonową i potem zakręć ,a dawkę wyreguluj reduktorem ,a przy dławiku nic nie ruszaj. Ja tak zrobiłem i nic nie przecieka ,a na początku mi uciekło w ciągu 2 tygodni ,a teraz starczy na długo.
112l -roślinne
54l
12l
-

micuch11
●
- Ranga: Poznaje temat
Dzięki za rady tylko zastanawiam się czy reduktorem mogę ustawiać ilość wypuszczanego gazu i czy to nie jest niebezpieczne, bo wszyscy mówią odkręć reduktor na 5 barów i reguluj zaworkiem a ja jak odkręce na 5 i na zamkniętym zaworku to mam takii kocioł w akw że bania mała. Natomiast gdy próbuję regulować reduktorem to nawet mogę ustawić 1/2 b/s tylko że prawie zerowym ciśnieniu na reduktorze, więc nie wiem?
-

hubertus1200
●
- Miasto: Styków
Prawdopodobnie masz uszkodzony zaworek kątowy, tak jak ja miałem. Myślałem, że reguluję źle na zegarach, a jednak przyczyna była w w/w produkcie 
Pozdrawiam 
-

Mazur
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Wrocław
Jeżeli nie możesz ustawić tym zaworkiem odpowiedniego przepływu to na 100% jest on uszkodzony.
-
gsa
●
- Miasto: Warszawa
Powiązane tematy
Mam problem z nowym reduktorem. Po podłączeniu i odkręceniu, prawy manometr "przekręcił się", a z zaworka w reduktorze (regulacja płaskim śrubokrętem) ulatuje gaz przy zamkniętym zaworze Cam...
Lepiej nabijcie butle na zapas bo szykują się problemy z dostępnością CO2
Ograniczenia w produkcji Grupy Azoty i Anwilu mają wpływ nie tylko na branżę nawozów. Brakuje także dwutlenku węgla do produ...
Witam,
Mam nowa butlę CO2 ale stary system podawania dwutlenku węgla czyli reduktor z 2 manometriami, zaworek precyzyjny Camozzi ale nie mam elektrozaworu (reszta standardowo - wężyk, spiek ceramiczny...
Witajcie mam problem, a mianowicie chodzi tutaj o podawanie co2 , mam założony elektrozawór i zegar czasowy. Problem jest taki że co2 załącza mi się w dzień i w nocy. Czy można jakąś zaprogramowac sam...
Witam Wszystkich Jestem tu nowym zapaleńcem akwarium.
Mam problem z "AZOO CO2 Indicator - indykator CO2 z odczynnikiem". Problem polega na tym, że po napełnieniu indykatora płynem ( zgodnie ...
Witam. Zrobiłem u siebie bimbrownie na zelatynie. Produkuje pięknie co2 1 babelek na sekundę . Mam do tego dyfuzor narurowy jbla , ale bombelki lecą z niego bardzo duże i wpadaja przez wylot filtra do...
Witam, czy ktoś używa wspomnianego w temacie dyfuzora i może coś powiedzieć o nieszczelności na uszczelce spieku? Dopiero zamontowałem dyfuzor i niepokoi mnie ta nieszczelność mimo że posmarowałem usz...
Cześć
Zakupiłem zestaw co2, po około 2 tygodniach reduktor zaczął przepuszczać przy gwincie lewego zegara, wysłałem do naprawy. Po powrocie z naprawy poskładałem wszystko i przy pierwszym otwarciu zaw...
Witam.Dostałem w prezencie używany zestaw JBL ProFlora najprawdopodobniej m502.Reduktor wraz z zaworem magnetycznym, dwa manometry+ butla. Po podłączeniu reduktora i odkręceniu pokrętła CO2 wydobywa s...
Witam kolegów i koleżanki, mam taki problem z moją butlą CO2, a mianowicie po napełnieniu butli i podłączeniu całego zestawu do akwa przystąpiłem do próby puszczenia CO2. Tak jak się to robi reduktor ...
|
|