20L - no-man's land - Arkadiusz Rudnik - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

20L - no-man's land - Arkadiusz Rudnik

Liczba wyświetleń: 1948·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Objętość: 20,5 L

Wymiary: 36x22x26 Guardian

Oświetlenie: AquaEl (11W 8000K) + 18W 4300K

Nawożenie: Carbo, nominalne ślady macro

CO2: z butli, dyfuzor na spieku

Podłoże: ProSoil

Parametry wody: kran, zapomniałem zapisać

Temperatura: pokojowa

Filtracja: AquaClear 30 + prefiltr z gąbki

Dekoracje: Dragon Stone

Gatunki roślin: eleocharis parvula, hemianthus callitrichoides "cuba", rotala indica

Gatunki zwierząt : neon simulans, red cherry, crystal biene.

Powstało w kwietniu, w celu sprawdzenia się w zakładaniu małych niestabilnych baniaków, następnie miało służyć rc. Akwarium spodobało mi się i istniało do sierpnia.
Później dosadziłem trochę roślin i teraz czeka na zmiane aranżacji, na co nie ma czasu, ty, bardziej że w planach mały remont, a studia jeszcze nie opłacone :P.

Dodam, akwarium jest mega stabilne i dopiero nie dawno zaczeły pojawiać się krasnorosty, w skutek braku podmian...

Małe foto story.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie długo dodam po obsadzeniu
Ostatnio edytowano 15 paź 2012, 19:29 przez a_rek, łącznie edytowano 2 razy

a_rek
Ranga: Aktywny użytkownik

87Brad87 Ruda Śląska

15 paź 2012, 19:14   (#2)  

Coś ten link do fotek pokazuje tylko jedną fotkę, samego pustego baniaka? ;-)

87Brad87
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Ruda Śląska

15 paź 2012, 19:17   (#3)  

na razie tak, ponieważ dropbox nie udostępnia miniatur

a_rek

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
87Brad87 Ruda Śląska

15 paź 2012, 19:21   (#4)  

To ładuj kolejne. Co powiesz na temat tej kaskady do tego baniaka wyrabia się?. Planuje taki sam litraż ow i dlatego pytam o kaskadę :-)

87Brad87
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Ruda Śląska

15 paź 2012, 19:34   (#5)  

Kaskada, cóż po za wyglądem, sprawuje się znakomicie.
Moja to starszy model i ma z ładnych 10lat, jest bezproblemowa i niesłyszalna.
Jest dość mocna, mam rurkę dolotową ustawioną 3-4mm nad wirnikiem, na minium, poziom wody full więc pralki nie robi.

Musiałem dodać pre-filtr, bo przez otwory (nie oryginalna rurka) zassała by neonki i krewetki :twisted:

W każdym wypadku warta swojej ceny.

Hardscape z bliska
Obrazek
Obrazek

Obsadzone

Obrazek
Obrazek
Obrazek[/img]

a_rek

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

minim..jpg

Mini M - czyli co możemy upchać do 20l :)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2556
mini3.jpg Lotos tylko do dużych akwariów przestrzegali...Aponogeton madagaskarski to minimum 50cm mowili.... a tymczasem w 20 litrach :) p.s. bulwa lotosa odpaliła się dopiero po 3 miesiącach - to...
IMG_2158.JPG

20l - Krewetkarium - Baartuss

Baartuss w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 349 · Wyświetlenia: 87015
Cześć :) Założyłem wyczekiwane przeze mnie krewetkarium 20l .. Zbiornik na wodzie kranowej. Dodałem bakterie Tropical BactoActive na początek. Woda trochę mętna bo wczoraj zalane samo podłoże, a dzisi...
carpatian forest 2013.jpg

[160] Arkadiusz Miazga 386 IAPLC 2013 Carpathian forest

ariks w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 5971
Akwarium wysłane na konkurs IAPLC 2013 zajęło miejsce 386 najsłabsze od dwóch lat. Praca tytułowa Carpathian forest, miała oddać klimat Podkarpackiego lasu w jakich często przebywałem. Ogólnie z bania...
1a.jpg

20L - Dragon Tooth

darth80 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6156
Witam, od wielu lat interesuje sie akwarystyka co owocowalo wieloma zbiornikami a zakonczylo sie rok temu na 200l baniaku morskim. Jako dodatek na biurko postanowilem dorzucic mala kostke w stylu natu...

18l - Guppy land 2 - Artur Zdanowicz

zibciu w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2277
Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym (jak chyba każdy) trochę się pochwalić, ale bardziej porosić bardziej doświadczonych kolegów o pomoc co dalej. Dwa tygodnie temu odświeżyłem stare 18l akwarium, ...

Początek przygody, krewetkarium 20l. Czekam na sugestie.

Istotka95 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1400
Witam wszystkich którzy postanowili zerknąć na mój wątek. Obecnie jest w trakcie tworzenia drugiego krewetkarium, pierwsze raczej założyłam bez zastanowienia i czytania o tym. Te małe urocze skorupiak...

Low tech 20l

seicodriver w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2152
Akwarium 30X25X19 nietypowe od kolegi z piwnicy:) Podłoże ziemia+filtus Tlen filterek PRL zasilany brzęczkiem co2- z butli Oświetlenie LED COB 10W naświetlacz 4000K Rośliny trawka, mech christmass, s...

20l- biurkowe redki

rastek^^ w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1873
Kostka 20l dennerle: Oświetlenie: Moduły Aquael zastanawiam sie czy swiecic 11W czy 22W Nawożenie Aqua Art K+, Carbo ,PMDD oraz bimbrownia Podłoże Aqua Substrate II+ Filtracja Jakaś kaskad...

20L - "Colours of the tropics"

MikołajW w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 11713
"Colours of the tropics" Wymiary [cm]: 36x26x22 (20L) Oświetlenie: Solar mini M 27W Filtracja: Eheim Classic 2213+ Podłoże: Power Sand DIY + dodatki, ADA Amazonia New, piasek kwarcowy Dekor...

Sawicki Mariusz- 20L mini M pierwsze starcie

MarioMarina w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 10365
Witam , jest to mój pierwszy raz z akwa tak małych rozmiarów więc fajerwerków nie ma :( . Zbiornik założony tydzień temu.Rośliny przechodzą chyba właśnie fazę przechodzenia w formę submersyjną więc ...

Statystyki

Ten temat przegląda 254 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570979
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 254 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.