Ponowny rozruch aqua na ADA Amazonia - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ponowny rozruch aqua na ADA Amazonia

Liczba wyświetleń: 584·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam mam zamiar ponownie wystartować zbiornik, wiem że nie mogę wysuszyć mojej ADY ale czy moge ją przemieścić tzn przesunąć bardziej do tyłu zbiornika?
Jakie bakterie wrzucić na początek żeby zbiornik w miarę szybko dojrzał, tzn może się aż tak nie pali bo roślin na razie nie będzie. Czy to dobry pomysł żeby pozwolic zbiornikowi dojrzeć bez roślin (filtry by sobie pracowały bakterie bym wrzucił do wody i odczekał trochę czasu żeby dojrzał, czy raczej posadzić roślinki od razu).

Jak nawozić taką ADE była używana przez rok czasu drugi sobie przeleżała w zbiorniku z wodą aż cała woda odparowała (podłoże dalej wilgotne). Nawozy na full czy coś ograniczonego. Zastanawiam sie nad EI miałem to 2 lata temu i z glonem nie mogłem dać sobie rady i myślę nad jakimiś gotowymi, czy to da lepsze rezultaty czy pozostać przy EI.

fox1991
Ranga: Początkujący

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

PH-BOT Aqua-Trend - dziwne zachowanie sondy pH

NatsuEND w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 7622
Hej, Od kilku dni w akwarium mam kontroler pH: PH-BOT Aqua-Trend zestaw MIDI Odczyt z sondy nie jest stały i zmienia się w ciągu jednej sekundy kilkukrotnie - pH skacze np między 6.60 a 6.63. Skutk...
6-280921.jpg

Nawozy GT AQUA - nowość

roslinyakwariowe.pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6143
6-280921.jpg Do oferty sklepu dołączyły nowe nawozy marki GT Aqua. Są one przeznaczone dla roślin wodnych hodowanych w akwariach dekoracyjnych. Nawozy zawierają kluczowe składniki dla rozwoju zdrowy...
Image1671098917.389913.jpg

Nowa 60tka na lini ADA

Dejvix8183 w Nawożenie · Odpowiedzi: 37 · Wyświetlenia: 14439
Witam Prosiłbym szanownych o pomoc w wyjaśnieniu kilku kwestii, w broszurach od oda nie znalazłem wyjaśnienia albo niedokładnie zrozumiałem a na lini nawozów i podłożu Ada chce oprzeć akwarium Standar...
akwarium nowe.jpg

Nawożenie nowo założonego akwarium na podłożu Ada Amazonia

cryoff w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5304
Witam, zrobiłem restart akwarium 112L na podłożu Ada Amazonia Aqua Soil II Akwarium ma 8 dni, od pierwszego dnia podaje sam potas, zdaje się, że wszystkie rośliny ruszyły, dotychczas wszystko jest w p...
YouTube

Czym nawożą w Green Aqua? Tajemnica rozwiązana

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 12155
Zapraszam do obejrzenia :)

Nawożenie ADA a testy wody

marcin kwieciński w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2147
Cześć wszystkim, Prowadząc zbiornik na AS amazonia II (z powersand) oraz 4 podstawowymi nawozami ADA, testy wody (kropelkowe JBL) niepokojąco nie pokazywały żadnych wartości, jeśli chodzi o azot, żel...

Zmiana mineralizatora wody ro na Aqua art hydro mineral

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3194
Witam Posiadam akwarium 112 litrów i co tydzień podmieniam wode w akwarium wodą ro. Dodaje oczywiście do wody ro mineralizator Qualdrop GH+ One plant. Musze stosować mineralizator bo nie rozcieńczam ...

Stare produkty ADA

awaxi w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1642
Witam. Posiadam Bacter100, Clear Super, Tourmaline BC, Green Bacter. Mają one ponad 6 lat. Rozstanie z akwarystyką. Sprzedaż mieszkania, budowa domu. Wracam do hobby. Nadają się one jeszcze do użycia,...

Nawozy VIMI konkurencją dla ADA

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 10248
nawozy-vimi.jpg VIMI wprowadziło do oferty nowe, skoncentrowane nawozy w małych buteleczkach - podobnie jak ADA. W ofercie ADA znajdziemy żelazo (jako ADA ECA) i hormony roślinne przydatne do regen...

Mineralizacja RO dla ada amazonia ver.1

piotr0234 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1435
Dzień Dobry, Dotychczas mineralizowalem wode ro którą wlewałem do akwarium postawionego na podłożu ada amazonia ver. 1 przy pomocy preparatu growise mineraliser. Preparat ten dostarcza wapń i magnez w...

Statystyki

Ten temat przegląda 244 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 244 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.