Microbe-lift Bio-Carbon tzw. CO2 W PŁYNIE - ktoś stosował? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Microbe-lift Bio-Carbon tzw. CO2 W PŁYNIE - ktoś stosował?

Liczba wyświetleń: 2182·Odpowiedzi: 4
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Mam pytanie o ciekawy produkt Microbe-lift Bio-Carbon - CO2 W PŁYNIE. Zawiera oprócz związku wchodzącego w skład typowego CO2 w płynie dodatki m.in zawiera wysokiej jakości wyciąg z torfu
- zawiera naturalne kwasy huminowe oraz fulwowe
- zawiera naturalnie występujące w przyrodzie organizmy wegetatywne oraz zarodniki
- wspomaga przyswajalność żelaza, azotu oraz innych składników wykorzystywanych przez rośliny
http://allegro.pl/microbe-lift-bio-carb ... 54178.html

Czy ktoś z Was go stosował?

szymon1973
Ranga: Poznaje temat

rafau Gdańsk

20 wrz 2012, 22:28   (#2)  

zdecydowanie najlepszy węgiel na rynku.

rafau
Ranga: Znający temat

Miasto: Gdańsk

Wspieram stronę kontem Premium

Konto17413

20 wrz 2012, 23:21   (#3)  

rafau napisał(a):zdecydowanie najlepszy węgiel na rynku.

A na jakiej podstawie to stwierdzasz? I jakie były kryteria oceny tego preparatu jak i konkurencji?

Konto17413

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Seth67 Gdańsk

21 wrz 2012, 10:53   (#4)  

Opis działania przepiękny, aż chce się pić. ;)
Cena w stosunku do wydajności po zbóju. Nie praktyczne opakowanie (bez dozownika).
Nie kupię.
Obrazek

Seth67
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gdańsk

Kadazan Toruń / Bydgoszcz

21 wrz 2012, 14:52   (#5)  

Opis działania przepiękny, aż chce się pić.

Hehe... albo omijać z daleka. Takiego bełkotu dawno nie czytałem.
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." - Voltaire

Kadazan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Toruń / Bydgoszcz

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Easy-Life EasyCarbo Bio - nowa, naturalna wersja węgla w płynie

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1893
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/easy-life-easycarbo-bio-nowa-naturalna-wersja-wegla-w-plynie_1_intro.jpg Nowość w ofercie Easy-Life. W sprzedaży pojawiła się nowa odsłona jednego...
IMG_1582.jpeg

Nawożenie Vimo solo , ktoś stosuje ?

djbovorta w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8710
Witam. Jako że zbiornik wystartował ponad miesiąc temu, walka z wysokim NO3 zakończona aktualnie na poziomie 5 chce wystartować z nawożeniem. Żeby zbić parametry do minimalnych robiłem podmiany czyst...
YouTube

Jak zakwasić wode bez CO2 ??

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 48 · Wyświetlenia: 14913
Witam Udało mi się zmiękczyć wode przy pomocy wody ro i jak w kranie mam 11 GH to teraz w akwarium mam 5 GH. I udało mi się też ją lekko zakwasić tak na 6,5 ph ale to dzięki chyba podłożu Controsoil....
YouTube

Akwarium z mchami - czy podawać CO2 i nawozić mchy?

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1762

Tropica Carbon Nutrition

Zbigniew w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 765
Witam, Czy ktoś wie jaki ma skład nowy preparat Tropica Carbon Nutrition? Czy to jak zwykle aldehyd glutarowy czy coś ciekawszego? Stosuję to w nano akwarium, gdzie nie mogę stosować CO2 z butli....

Odmulacze w płynie

pk77 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5576
Co sądzicie o tego typu rozwiązaniach? Szczepy bakterii, które pomagają utrzymać czystość w akwarium i przetwarzają resztki organiczne? Nie mam doświadczenia, ale na papierze brzmi to bardzo dobrze. Z...

Jbl direct co2 test - nie działa

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1556
Dzień dobry, Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...

Nawożenie HT z Co2

Dejv33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 9760
Witam, zakładam akwarium 120L HT. Oświetlenie - Chihiros LED RGB VIVID 2 Akwarium - 80x35x50 Podłoże - Platinium Soil Normal Zestaw Co2 Planowane rośliny to w szczególności średnio wymagające ale i ...

Węgiel w płynie - dziwny wynalazek

greir w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7545
Witam, Szukając niedrogiego aldehydu glutarowego natrafiłem na allegro na taką oto ofertę: wplynie.jpg Na moje zapytanie - "jaki to dokładnie roztwór aldehydu" Sprzedawca ku mojemu ździw...

Nawozy z Węgier - ktoś używał?

bartosz34 w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6735
Podkusiłem się i wziąłem od znajomego Węgra nawozy macro i micro (razem z kilkoma roślinkami), na których utrzymuje swoje akwaria. Ma przepięknie zadbane rośliny, bardzo zdrowe. Generalnie tak mu rosn...

Statystyki

Ten temat przegląda 273 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570966
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: NanoFan i 272 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.