Problem z cyrkulacja, woda wraca "bokiem" - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Problem z cyrkulacja, woda wraca "bokiem"

Liczba wyświetleń: 771·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
StefanTG Tarnowskie Góry
Mam problem z cyrkulacją w swoim 200l zbiorniku, na krótszej ściance zamontowany mam wylot - deszczownicę wraz z wlotem , na przeciwległej dyfuzor.
Problem polega na tym, że woda płynie do przeciwległej ściany, potem odbija w dół i zamiast wracać na całej szerokości dołem to płynie po tylnej szybie. Idzie temu jakoś zaradzić ?

StefanTG
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Tarnowskie Góry

Lukas123 Łodygowice

25 paź 2012, 19:44   (#2)  

Witam. Cyrkulacja wody... To co opisałeś, jest trochę dziwne:) wnioskuję z tego, że ten dyfuzor spycha gdzieś tą wodę na dół... Ja tez na początku, kombinowałem z takimi ustawieniami, jak ty. A dzisiaj, mam wylot, którym jest zwykłe kolanko, ustawione, po przeciwległej stronie niż wlot, no i... Woda kryształ. Powiem więcej, mogę zamieszać ręką w akwarium, po czym woda będzie pełna jakiś drobinek, a po godzinie jest czysta. Także moim zdaniem, nie ma co kombinować. Pozdrawiam:):)

Lukas123
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Łodygowice

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

IMG_5010.jpg

Purigen - mleczna woda po pierwszym użyciu

TheRendash w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2602
Witam serdecznie, Akwarium bardzo amatorskie, założone 22.07.2024. Zestaw gotowy AQUAEL LEDDY 60XL - 60 x 30 x 40 cm (zmieniony wyłącznie filtr) Filtracja AQUAEL Turbo Filter 500 filtr wewnętrzny - t...
IMG_9640.jpg

Problem z mleczną wodą,

Martino w Filtracja · Odpowiedzi: 40 · Wyświetlenia: 19035
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku. Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...
YouTube

(Film) Cyrkulacja wody w akwarium (J. niemiecki)

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1207
Cześć Jak prawidłowo podłączyć wlot i wylot z filtra,aby cyrkulacja w akwarium była optymalna. Bardzo fajnie wyjaśnione. &t=?si=dd0papmD1itR6gNP

Filtr RO problem z buczeniem

patrycja strzyż w Filtracja · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5450
witam, Mam taki problem, mianowicie co jakiś czas zaczyna mi buczeć pompa w filtrze RO, tak sądze, że to ona, bo dźwięk sie niesie, pomimo, że wyciągnę wtykę z gniazda ona i tak buczy, nie rozumiem ja...
IMG_20230328_150311.jpeg

Seachem purigen - mleczna woda

akwaAmator w Filtracja · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 10080
Dzisiaj włożyłem 100ml purigen do filtra w celu pozbycia się zabarwionej wody od korzenia. Co mnie zszokowalo to 30 min po włożeniu purigenu woda w akwarium mleko!. Wkład przepłukany przed włożeniem...
IMG_0109.JPG

Woda przezroczysta

Juta w Filtracja · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 8809
Witam wszystkich, mam akwarium od miesiąca co zrobić żeby woda byla przezroczysta ? Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

Sunsun HW-604B - problem z wirnikiem, co z bakteriami?

przemogasior w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2905
Cześć, Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...

Po zmianie filtra zewnętrznego woda śmierdzi

afka81 w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3659
Witam, ostatnio zmieniłem filtr z Jbl e-1502 na aquela ultramax 2000, ze starego przełożyłem ceramikę i dołożyłem nowej, dodałem bakterie nitrifikacyjne na start nowego. Od 2 tygodni woda zaczęła śmie...

Woda z zmiękczacza do stałej podmiany

hexagon_2005 w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 11941
Witam, mam pytanie czy woda z domowego zmiękczacza np. Aquahome 20 nadaje się do stałej podmiany wody w akwarium? Tj. Mam taki plan. Buduje akwarium 1500 litów Mam podprowadzona wodę pod akwarium i...

Problem z ceramiką

marek polk w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3142
Dzisiaj otrzymałem paczkę bio ceramiki z pewnego znanego sklepu akwarystycznego. Problem polega na tym po przepłukaniu wodą RO i włożeniu do filtra w ciągu 12h pH podskoczyło mi z 5,8 na 7,5. Jest sza...

Statystyki

Ten temat przegląda 972 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 971 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.