Problem z cyrkulacja, woda wraca "bokiem"
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Mam problem z cyrkulacją w swoim 200l zbiorniku, na krótszej ściance zamontowany mam wylot - deszczownicę wraz z wlotem , na przeciwległej dyfuzor.
Problem polega na tym, że woda płynie do przeciwległej ściany, potem odbija w dół i zamiast wracać na całej szerokości dołem to płynie po tylnej szybie. Idzie temu jakoś zaradzić ?
-
StefanTG
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Tarnowskie Góry
Witam. Cyrkulacja wody... To co opisałeś, jest trochę dziwne:) wnioskuję z tego, że ten dyfuzor spycha gdzieś tą wodę na dół... Ja tez na początku, kombinowałem z takimi ustawieniami, jak ty. A dzisiaj, mam wylot, którym jest zwykłe kolanko, ustawione, po przeciwległej stronie niż wlot, no i... Woda kryształ. Powiem więcej, mogę zamieszać ręką w akwarium, po czym woda będzie pełna jakiś drobinek, a po godzinie jest czysta. Także moim zdaniem, nie ma co kombinować. Pozdrawiam:):)
-
Lukas123
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Łodygowice
Powiązane tematy
Witam serdecznie,
Akwarium bardzo amatorskie, założone 22.07.2024.
Zestaw gotowy AQUAEL LEDDY 60XL - 60 x 30 x 40 cm (zmieniony wyłącznie filtr)
Filtracja AQUAEL Turbo Filter 500 filtr wewnętrzny - t...
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku.
Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...
Cześć
Jak prawidłowo podłączyć wlot i wylot z filtra,aby cyrkulacja w akwarium była optymalna. Bardzo fajnie wyjaśnione. &t=?si=dd0papmD1itR6gNP
witam,
Mam taki problem, mianowicie co jakiś czas zaczyna mi buczeć pompa w filtrze RO, tak sądze, że to ona, bo dźwięk sie niesie, pomimo, że wyciągnę wtykę z gniazda ona i tak buczy, nie rozumiem ja...
Dzisiaj włożyłem 100ml purigen do filtra w celu pozbycia się zabarwionej wody od korzenia.
Co mnie zszokowalo to 30 min po włożeniu purigenu woda w akwarium mleko!.
Wkład przepłukany przed włożeniem...
Witam wszystkich, mam akwarium od miesiąca co zrobić żeby woda byla przezroczysta ?
Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
Cześć,
Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...
Witam, ostatnio zmieniłem filtr z Jbl e-1502 na aquela ultramax 2000, ze starego przełożyłem ceramikę i dołożyłem nowej, dodałem bakterie nitrifikacyjne na start nowego. Od 2 tygodni woda zaczęła śmie...
Witam, mam pytanie czy woda z domowego zmiękczacza np. Aquahome 20 nadaje się do stałej podmiany wody w akwarium?
Tj. Mam taki plan.
Buduje akwarium 1500 litów
Mam podprowadzona wodę pod akwarium i...
Dzisiaj otrzymałem paczkę bio ceramiki z pewnego znanego sklepu akwarystycznego. Problem polega na tym po przepłukaniu wodą RO i włożeniu do filtra w ciągu 12h pH podskoczyło mi z 5,8 na 7,5. Jest sza...
|
|