Trzmiel - zawór przeciwzwrotny czy ktos z tego korzystał?
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
To nie jest zawór przeciw zwrotny lecz precyzyjny.
Mam taki i jest OK. Regulacja mogłaby być lepsza (dokładniejsza, szybsza) ale pomimo tej trudności zawór jest w porządku
-
don_Vall
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Warszawa
cena jest co najmniej dobra, bo do niedawna Trzmiel miał takie zaworki za 32zł. Pozostaje pytanie czy zrobił promocję, czy może sprzedaje tańsze wersje od innego producenta i z gorszych materiałów...? Wygląda identycznie jak ta stara wersja, która sprawdzała się świetnie.
-

ronin1124
●
- Miasto: Wrocław
Posiadam taki kontowy wkręcony w reduktor i jestem zadowolony...
Używam już ponad rok i jest ok...
240L Zieleniak
-

Akwamaniak01
●
- Miasto: Lublin
Powiązane tematy
Hi pierwszy post
piszę w sprawie mojego zestawu CO2 mam pytanie czy to już moment aby zabrać butle i ją nabić ? sprawdzałem teraz poziom gazu na skali i wskazówka zbliża się do wartości 0 zrobiłem ...
Witam
Jakie macie sposoby na sprawdzenie szczelności instalacji CO2? Wczoraj nabiłem butlę a dzisiaj jest pusta. Zastanawiam jak sprawdzić reduktor bo mam podejrzenia że to na nim się ulatnia gaz. Jes...
Zapraszam do podzielenia się opiniami.
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
Witam, zawsze miałem butle poniżej akwarium ale teraz brak miejsca, czy butla może stać powyżej akwarium?
Cześć, mam pytanie otóż mam w akwarium rośliny wymagające, i zastanawiam się czy najpierw kupić butle Co2 czy zrobić lampe DIY dla roślin.
Oświetlenie aktualne to dwie tuby jedna Biała druga z światł...
Witam wszystkich
Czy butla CO2 może być ułożona w poziomie zamiest pozycji pionowej??
Czy działanie, ciśnienie lub cokolwiek innego związanego z jej działaniem zmienia się pod wpływem takiego uł...
Jestem w trakcie powrotu do akwarystyki po kilku latach przerwy i wyjezdzie z Polski. Chcialbym zapytac jaki jest obecnie najbardziej optymalny sposob dozowania CO2?
Kilka lat temu probowalem pierwsz...
|
|