Restart - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Restart

Liczba wyświetleń: 435·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

03 wrz 2012, 21:17 Restart  (#1)  

Cześć Wszystkim . Mam parę pytanek
1.Chcę restarta zrobić i nie wiem czy rośliny invitro będą dobre na start ?
2.Czy filtry czyścić ?
3. Czy dobrze by było użyć podsypek ady i Power Sand

I powiedzcie mi o co mam zadbać po restarcie i przed :)

Aktualnie
Akwarium 72L 60x30x40
Filtracja Eheim 2224 i 2226
Nawożenie . Step 2 , green brighty special lights , brighty k + green bacter i green gain
Oświetlenie 2x24 wat
Co2 jest

Endriuu
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

restart.jpg

1260L - T1000 restart - marlowe

marlowe w Akwaria · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 17187
Miałem podpiąć pod swój starusieńki 10-letni wątek, ale wszystko praktycznie ulegnie zmianie, więc postanowiłem założyć nowy wątek. Nawet pierwotny litraż uległ zmianie z 1 tys litrów na 1260 tys ;) S...
YouTube

Restart akwarium w ADA Poland

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2222
Zapraszam do obejrzenia.

Restart - glony i sinice

Puszek__823 w Glony · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1765
W moim zbiorniku od dłuższego czasu zalegają się glony i sinice, jak sobie z tym poradzić? Akwarium 40l Obsada głównie kolcobrzuchy i krewetki Gęstrza roślinność i to ona głównie łapie glony Filtr...

Restart zbiornika - dobór podłoża pod żwirek.

bpjl w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1685
Cześć. Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...

Restart akwarium

hania w Sprzątanie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 8058
potrzebuje pilnej pomocy w restarcie akwarium.

Akwarium - restart i pomoc

MachCinek w Szkło i meble · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2674
Witajcie, szukam pomocy odnosnie restartu akwarium. W skrocie akwarium 40x30x30 bylo ok lecz zaczela sie ospa, rosliny zaczely obumierac, ryby zaczely umierac. Doszedlem do wniosku by zaczac od nowa, ...

Restart akwarium - parametry

r0zum w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3510
Cześć, mam takie pytanie. Postawiłem nowe akwarium na starym dojrzałym filtrze; taka mocno obsadzona 60h. Kilka godzin po zalaniu zrobiłem testy i się bardzo zdziwiłem, bo wszystkie parametry są w nor...

Restart starego akwarium mamuśki

klbk4 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2016
Cześć, Zarejestrowałem się do tutaj na forum bo z tego co widziałem jest tu sporo osób z doświadczeniem i wiedzą specjalistyczną z której nie ukrywam chciałbym skorzystać. Moja mama jest starszą oso...

Restart - Krasnorosty - Bucephalandry

Robi68 w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4276
Witam. Zaniedbałem niestety ostatnio moje akwarium. Trochę mi się znudziła tez aranżacja i planuje nowe życie dla niego. Rośliny dam nowe , ale chętnie zostawiłbym cenne bucephalandry. Strasznie się c...

Restart akwarium a krasnorosty

Totik w Glony · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5622
Powoli dojrzewam do zrobienia restartu akwarium i przejścia na podłoże aktywne. Żwir, który mam oddaje coś do wody i podnosi KH i GH. Dodatkowo podejrzewam, że jest przyczyną krasnorostów których nie ...

Statystyki

Ten temat przegląda 428 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 428 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.