Bruner w Nawożenie· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6448
Po długiej przerwie wróciłem do akwarystyki, pierwsza próba z HT zakończyła się inwazją glonów (spowodowaną głównie nieumiejętnym nawożeniem i ciągłym grzebaniem w dnie), padnięciem części roślin i w ...
szkot w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2151
Jakie macie doświadczenia z czasem reakcji odbudowy chlorofilu od rozpoczęcia podawania nawozów? Zapewne jest to zależne od gatunku, warunków itd.
Czy można ogólnie powiedzieć jak to się w akwarysty...
kszmz w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2273
Witam. Bez glonów. Bez nawozów. Czy waszym zdaniem już czas zwłaszcza że, rotala green, staurogyne repens, ammania bonsai oraz ludwigia mini red puszczają mnustwo korzeni bocznych od łodygi w kierunku...
radh w Nawożenie· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 5109
Witam,
Jakie sa wasze doswiadczenia z podawaniem Fe? Czy podawanie Fe jest konieczne?
Zauwazylem u siebie, że podając regualrnie Fe rośliny dostaly jakis glonów. Tygodniowo sumarycznie podawalem ok 0...
hokage_3th w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2468
Witam otóż zrobiłem restart baniak.
180litrow.
Podloze zwirek rzeczny 1-3mm plus kulki GT.
Co2 nawoze cała dobę.
Światło narazie około 5h plus godzinna symulacji switu i zmierzchu.
Dwie belki power le...
paweu w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2048
Hej,
Założyłem dziś 15L akwarium na niestosowanej wcześniej mieszance tworzącej moje podłoże.
Sypnąłem sporą garść gliny, na to ok 1l ziemi AquaSoil, potem ok 0.5l drobnej lawy. Na koniec 2l żwirku....
MisterVento3 w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1220
Witam,
gdzieś na filmiku usłyszałem że mikro powinno się podawać gdy światło jest wyłączone. Rzeczywiście tak jest, czy po prostu jest to jakaś bzdura?
Pozdrawiam.
Pszenica w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1542
Witam, jestem nowy na forum więc wszystkich witam.
Zamierzam zakupić akwarium 250 litrów i zaaranżować go w typie Holenderskim będzie to moje pierwsze akwarium tego typu.
Nie chce pisać poszczególnych...
rrosi w Nawożenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3836
Może temat zbyt przekombinowany, ale...
W moim 30l jest podłoże soil Tropica, które ma już blisko 5 lat. Akwarium po kilku (chyba 3) restartach. Oczywiście stosowałem różne nawozy do podłoża: Ferka, V...
Badman w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1709
Wczoraj tj. 12.05.2018 wykonałem restart akwarium 112 l. Podłoże NutriPlant około 2 cm, na to żwirek rzeczny frakcja 3-5 mm na wysokość 5 cm. 1/4 wody wlana z przed restartu reszta to świeża woda. Na ...
Statystyki
Ten temat przegląda 469 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571610
• Liczba wątków: 49481
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: agro_szymek i 468 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej