Podmiana wody w krewetkarium. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Podmiana wody w krewetkarium.

Liczba wyświetleń: 1239·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Godmen1 Siemianowice

21 sie 2012, 13:03 Podmiana wody w krewetkarium.  (#1)  

Witam, ostatnio zastanawiałem się jaki sposób będzie najlepszy do podmiany wody w 20l krewetkarium. Podmieniać wodę na zwykłą odstaną kranówę, czy może na wode destylowaną, odrazu te 10-15% czy codziennie trochę ?

Godmen1
Ranga: Początkujący

Miasto: Siemianowice

mprusek Kraków
Witam, jeśli wodę z kranu masz za twardą to możesz wymieszać z wodą demineralizowaną w takich proporcjach aby uzyskać odpowiednie parametry. Najlepiej kup wodę demineralizowaną z filtra RO, chyba jest dostępna w marketach. Woda destylowana czasami zawiera związki miedzi które są szkodliwe dla krewetek. Co do ilości podmienianej wody to jest temat złożony i zależy to od wielu czynników jak sposób nawożenia, rodzaj podłoża. Generalnie 15-20% tygodniowo powinno być ok.

mprusek
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Kraków

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Aquascaping w 5l wody

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1800
Ot taka ciekawostka :)
YouTube

Inspiracja - krewetkarium Green Aqua

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2657
To zbiornik, który zakładały dziewczyny jakiś czas temu.
YouTube

Tutorial NANO krewetkarium (Green Aqua)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1400
Zapraszam do obejrzenia, nie zapomnijcie włączyć tłumaczenia napisów na polski.
YouTube

Uchwyt do wprowadzenia wody z filtra RO do akwarium

87Brad87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2473
Witamy. Kolejny pro tip/patent Jurisa ;) Tym razem reklama uchwytu marki Denerle lub ISTA na wężyk z filtra RO, ale żeby tak pomyśleć i zrobić to samo zapalniczką, opalarką jak w przypadku tego nowe...
YouTube

300L Akwarium biotopowe. Czarne wody Ameryki Południowej.

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2484
Zapraszam do obejrzenia.
IMG_2158.JPG

20l - Krewetkarium - Baartuss

Baartuss w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 349 · Wyświetlenia: 87012
Cześć :) Założyłem wyczekiwane przeze mnie krewetkarium 20l .. Zbiornik na wodzie kranowej. Dodałem bakterie Tropical BactoActive na początek. Woda trochę mętna bo wczoraj zalane samo podłoże, a dzisi...
1489081922770.jpeg

Moje drugie akwarium - kostka krewetkarium

akwaneon w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2375
Witam! To moje drugie akwarium. Mniejsze... Większe ma 50 l Zalane 7.03.2017 całkowicie wodą ze starego akwa, więc woda kryształ. Uznalem także, że skoro woda 100 % gotowa...to wrzuce zwierzątka [SM...

Skały nie zmieniające parametrów wody...

szukamiszukam w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 32 · Wyświetlenia: 16788
albo takie, które zmieniają je jak najmniej. Istnieje w ogóle coś takiego, oprócz neutralnej (podobno) lawy, bazaltu i kwarcytów? Już się nastawiałem na Seiryu, a tu czytam o tym, że gH potrafi podsko...

Lawa wulkaniczna a parametry wody

girzol w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4801
Mam pytanie czy lawa wulkaniczna moze zmienic parametry wody? Moje pytanie zadaję z ponieważ od około dwóch lat poszukuję dwóch przyczyn 1. zahamowania wzrostu roślin w akwarium, po prostu rośliny ja...

Ancient stones (fake Manten stones) a parametry wody

froolk w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 8724
Cześć. Mam pytanko na które nie znalazłem odpowiedzi. Ostatnio po raz pierwszy użyłem do hardscape'u skałek Ancient stones w nano akwarium i mam problem z twardościami w tym zbiorniku. Wiem, że Seiryu...

Statystyki

Ten temat przegląda 274 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570978
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 274 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.