Krewetkarium - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Krewetkarium

Liczba wyświetleń: 617·Odpowiedzi: 2
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Godmen1 Siemianowice

19 sie 2012, 23:20 Krewetkarium  (#1)  

Witam, otóż ostatnio postanowiłem odwalić w pokoju małe 20l krewetkarium, wszystko ładnie i wogóle, tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą - doborem oświetlenia. Myślałem nad zakupem lampy akwariowej do takowego zbiornika, ale na myśl przyszła mi równierz zwykła lampka biurkowa. A Wy co o tym myślicie, jakie oświetlenie najlepiej sprawdziło by się w krewetkarium. Jeżali chodzi o rośliny znajdują się w nim jedynie mchy i jakiś anubiasek.
Krewetki to Crystal Red. Nie mam pojęcia co do tego jaka barwa światła by się nadawała.
Ostatnio edytowano 20 sie 2012, 12:48 przez Godmen1, łącznie edytowano 1 raz

Godmen1
Ranga: Początkujący

Miasto: Siemianowice

19 sie 2012, 23:37   (#2)  

Biurkowa wystarczy, jeśli będzie faktycznie tylko mech i anubias. Nawet lepiej jeśli oświetlenie nie będzie za mocne bo krewetki wolą przytłumione.

kaboom
Ranga: Aktywny użytkownik

KUBEK188 Mazury

20 sie 2012, 10:19   (#3)  

Zgadza sie. Dodatkowo do lampki biurkowej mozesz zarowke kupic np. philips tornado 6500k , ktora napewno sie sprawdzi lepiej niz zwykle zarowki. Przed zakupem sprawdz jaki gwint ma lampka E14 cz E27...

KUBEK188
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Mazury

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

YouTube

Tania lampka z chin do krewetkarium

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3445
Zapraszam do obejrzenia filmu Rafała.
YouTube

Ledy w krewetkarium ?

kamp96 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2726
Witam. Mam mały dylemat czy mogę zastosować oświetlenie LED w krewetkarium? Mam w nim kilka roślinek które wymagają sporo światła i nie wiem czy LED'y się będo nadawać. Jeśli macie doświadczenie w tej...

V2iLumenAir compact 70w do krewetkarium 120L

myter w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1553
Jak w temacie posiadam V2iLumenAir compact 70 i chce uzyc tego oswietlenia do krewetkarium 120L a wlasciwie do bedzie to akwarium roslinne z dodatkiem krewetek redcherry. Kolega uzywal tego oswietleni...

Lampa led do krewetkarium

Tomek82 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1409
Witam. Mam zamiar założyć krewetkarium i szukam jakiegoś projektu od A do Z kompletnego, który dam radę sam wykonać. Wymiary akwarium 50x35x35. Lampka miała by być z zapasem i regulacją bo może posłu...

Jakie diody LED do krewetkarium 20l

DamianX w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1944
Witam szanownych kolegów, miłośników moczenia rąk ;-) Tło pytań: - mam kostkę shirmpset 20 (czyli niecałe 20l) - doświetlałem to dwoma świetłówkami Aquel 11W, jedna padła, została zatem jedna, - zro...

pomoc z oświetleniem 25l - krewetkarium

aqua_k w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 416
Witam! Mam pytanie odnośnie oświetlenia w moim akwarium. akwarium ma 2 tydzień Wymiary: 40x25x28 podłoże: SHRIMP SAND 4KG Nawożenie: EI Filtracja: HBL-501 CO2 chwilowo z bimbrowni, w przysz...

jakie oświetlenie do krewetkarium? około 30l

kicia w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2015
jak w temacie:-) myslę myśle i sama juz nie wiem....świetlówki czy jakies kompakty wystarczą? nie bedzie tam wymagających rośłin...raczej mech i moze coś jeszcze :roll: no i żeby nie było zbyt dro...

Statystyki

Ten temat przegląda 201 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570975
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 201 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.