|
|
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Natrafiłem na tę ciekawą odmianę, podobno jest bardzo delikatna i podatna na rakowatość.
Czy ktoś z Was trzymał/rozmnażał te mieczyki?
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Jeśłi myśle o dobrym mieczyku to nie są one trudne w hodowli a z horobami nie jest tak żłe wiadomo zę jak sie nie dba to zahorują ale tak to nie ma najmniejszych problemów 
-

wiking
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: witkowice
Miałem kiedyś takiego.
Szybko padł na ospę.
-
Anonim 22456
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
jeśli to ten sam to żaden problem
-

pmarek03
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Pakość
Od jakichś trzech miesięcy mam u siebie w zbiorniku i nie zauważyłem by coś łapały,
-
Tyrr
●
- Ranga: Poznaje temat
Te miecze są podatne na wszelkie choroby bakteryjne i w wielu hurtowniach nafaszerowane są antybiotykami, po dobrej aklimatyzacji w docelowym akwarium są już stabilne.
Bywało że i w sklepie samice rodziły młode, także z rozmnażaniem nie ma problemu, choć słyszałem opinie że samice są płukane w pewnych roztworach powodujących bezpłodność, jednak jest to zamierzenie celowe.
-

Rfck
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Powiązane tematy
Witam.
U swoich skalarów zauważyłem małe białe kropki . u jednego ze skalarów znajdują się w okolicy pyszczka a drugiego na tylnej płetwie . Są małe i ciężko widoczne dlatego ciężko zrobić zdjęcie ,te...
Witam. Od pół roku stoi akwarium, od 4 miesięcy zamieszkały tam Redki. Woda z kranu przez ok 5 miesięcy, później kupiłem filtr RO i podmieniam na wodę RO. Podłoże to żwirek naturalny. Korzeń brzozy ba...
Witam, od trzech tygodni mam problem ze zgonami krewetek, czasem jeden zgon na dobę, czasem więcej.
Parametry wody poprawiłem, nie leję za dużo chemii, napowietrzanie poprawiłem za pomocą deszczownicy...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Witam,
Mam pytanie odnośnie mieczyka. Zostal odłowiony około tygodnia temu do mniejszego zbiornika na kwarantanne, gdyż zauważyłem, że ciągle się chowa za roślinami lub filtrem nie pobiera pokarmu. E...
Po wymienieniu podłoża na żwirek i kupieniu 2 ślimaków helenek, nagle zaczęły zdychać krewetki.
Przed wpuszczeniem krewetek do akwarium, dolewałem im minimalnie wody z akwarium, żeby do niej się przy...
Panowie widzę że mchy w krewetkarium potrzebują suplementacji nawozów to samo Monte Carlo. Czy nawożenie pełną linią Seachema nie zaszkodzi cristal red'om ? Gazuje też CO2
Wykonałem właśnie wszystkie ...
Witam wszystkich forumowiczów.
Moje pytanie jest takie, czy wbrew wszystkim opiniom bocja wspaniała żywi się lub zdarza im się zjadać krewetki? Zwłaszcza chodzi mi o te red cherry bo z amano czy z fi...
Czy ta molinezje na góże i mieczyk są w ciąrzy IMG_20190111_161725.jpeg IMG_20190111_161922.jpeg
|
|