Witam,
Jak w temacie statecznik elektroniczny T5 2x54W czy można pod niego podłączyć dwie różnej mocy świetlówki mianowicie jedną ok 39 watową i drugą 54 watową
andrzejkowac w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1264
Mam pytanie odnośnie driverów widocznych na płytce. Na widocznej tu płytce mamy pięć driverów zasilanie jest doprowadzone do wszystkich a ja chciałbym wykorzystać tylko trzy dwa pozostałe zostawić w r...
roslinyakwariowe.pl w Oświetlenie· Odpowiedzi: 109 · Wyświetlenia: 103668
Fotografie: Maciej Michalski, Opracowanie: Piotr Baszucki
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/pazdziernik-2013/porownanie.jpg
Zapraszamy do obejrzenia por...
Olencjusz w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1741
Witam
chce podłączyć 2 świetlówki 15W a po prawej stronie statecznika jest 6 dziurek a kabelków od świetlówek jest 8, czy mógłby mi ktoś pomóc jak to podłączyć.
z góry dzięki
ps. wrzucam zdjęcie troch...
andrzejkowac w Oświetlenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3021
Witam . Wymyśliłem sobie nową belkę power LED z chłodzeniem wentylatorami.Po podłączeniu 4 wentylatorów w układzie szeregowo równoległym wentylatory działają ale wytwarza się głośny pisk z wszystkich ...
Avona w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1959
Cześć,
Mam akwarium 240l stylizowane na obszary zalewowe Amazonki. Aktualne oświetlenie to 2xT8: Grolux (8500K) i Sylvania Luxline Plus 865 (6500K). Ostatnio dokupiłam zestaw dodatkowego oświetlenia ...
EweMajk w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1971
Cześć,
Potrzebuję wytłumaczenia w kwestii podłączenia ze sobą power ledów.
Robię belkę 80 W (power led 1 watowe)
Będą trzy kanały: biały, niebieski, czerwony.
Chcę to podłączyć pod zasilacz - 12V...
Badman w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1801
Chcę do akwarium 112 l dodać dodatkowego światła przy użyciu świetlówek, wybór padł na statecznik Philips HF-S 224/39 TL5 II http://www.lighting.philips.pl/prof/osprzet-oswietleniowy/s...
On1223 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1520
Witam
Zakupiłem akwarium o pojemności 240l i oświetleniu ledowym 20 W o barwie 6500 K i 1500 lm.
Uważam że jest to za mało i mam pytanie ile muszę dodać led i jakich aby rosły tam roślinny (średnio w...
vieri w Oświetlenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3017
Witam, mam lampę 4x24w która w orginale chodziła na dwóch chińskich statecznikach 2x24w razy dwie sztuki. Po jakimś czasie przestała świecić. Wymieniłem stateczniki na jeden 4x24w,wszystko ładnie chod...
Statystyki
Ten temat przegląda 465 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571600
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36913
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 465 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej