akwarium będzie miało wymiary 80x35x40
co myślicie na to ustawienie ? co byście zmienili ?
jakie rośliny byście obsadzili w tym ustawieniu ??
z góry wielkie dzięki z pomoc !!!
Jeżeli zrobienie czegoś sprawia ci trudność, pozwól zrobić to innym. Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia.
Ja bym wykorzystał tutaj takei gatunki: Glossostigma, Hemianthus c., Hydrocotyle japan, Echinodorus tenellus, Fissidens f., Marsilea, Lilaeopsis brasilensis, L. novae-zelandiae, Cryptocoryne parva, Fontinalis a., Riccardia chemadrifolia, Eleocharis parvula i może jeszcze jakiś mech.
Ja bym tak zostawil tylko zrobil plaze od granicy z kamieniami. Co do roslin to napewno weeping moss na pierwsze od dolu kamienie, a potem jakis wieksze lisciaste , co jakis czas hydrocotyle japan [fajnie sie bedzie platac miedzy kamolami] . Moze jeszcze kilka malych korzeni pomiedzy skalami... Cos w stylu wyspy.
jedrek1911 napisał(a):Nie za symetryczne to wyjdzie? Ja bym generalnie przesunął całość w prawo (patrząc od pprzodu) i dorzucił coś małego z lewej. pozdr jedrek
coś pomyśle jak wrócę z pracy może faktycznie za centralnie to zrobiłem
Jeżeli zrobienie czegoś sprawia ci trudność, pozwól zrobić to innym. Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia.
wiking napisał(a):ja obsadził bym całe dno małym henkiem a na skałki dał bym jakiś taki drobniutki mech tak tylko troszke i nic wiecej
to może jak mówisz mały heniu wszędzie i gdzie nie gdzie pogostemon helferi pomiędzy skałki tak żeby dawał efekt zarośli czy kemp krzaczorów + na tył i po bokach Staurogyne sp. 'Porto Velho' efekt większych krzaczorów jak wam się to widzi ???
Ja się odnioslem do propozycji misiek9613, z tym dodatkowym kamieniem, tak jak jest u Ciebie jest w sumie jest ok, choć faktycznie ja wolłbym bardziej asymetryczne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 279 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej