|
|
Identyfikacja i walka z glonami i sinicami. Skuteczne metody zapobiegania.
Używam wody z filtra RO . Czy może ktoś mi napisać kto ma doświadczenie w mineralizowaniu RO który preparat jest lepszy AQUA BOTANIQUE PLANTA AKTIW , JBL AQUA DUR , CZY SEACHEM EQULIBRIUM . Pozdrawiam i proszę o odpowiedz !
-

Piotrek123
●
- Ranga: Poznaje temat
ja używam JBL AQUADUR PLUS (ważne żeby był ten z plusem) i jestem zadowolony. Wcześniej miałem jakiś zwykły ale chyba nie spełniał odpowiednio swojej roli.
-
kamil0s
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Nowy Sącz
Ja wcześniej używałem Mineral RO biały, czerwony, zielony (w zależności od akwarium i potrzeb) z akwanawozy. Teraz używam PG Hydro Mineral AquaArtu. Poza ceną nie widzę różnicy.
-
Konto17413
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja używałem Mineral RO czerwony a od jakiegoś czasu używam Preis Diskus Mineralien ,w sumie kupiłem z czystej ciekawości i jest ok zero zmętnienia a przy nawożeniu dodaję tylko więcej makro
-
darek8585
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Mietniów/Wieliczka
- Wspieram stronę kontem Premium
darek8585 napisał(a):Ja używałem Mineral RO czerwony a od jakiegoś czasu używam Preis Diskus Mineralien ,w sumie kupiłem z czystej ciekawości i jest ok zero zmętnienia a przy nawożeniu dodaję tylko więcej makro
Jaka to firma i w jakim sklepie internetowym go kupię? Czy ktoś jeszcze używa preis discus mineralien i z jakim rezultatem?
-

Piotrek123
●
http://www.akwanawozy.com.pl/towar/126/ ... itrow.html ja używałem wcześniej chyba tego patrząc na cenę wziąłbym JBL, Tym bardziej ze był długo z powodzeniem stosowany w galerii RA
-
kamil0s
●
Powiedzcie jak rozpuszczacie AQUADUR PLUS bo mi zostaje zawsze trochę nie rozpuszczony (Ja rozpuszczam sole w ciepłej wodzie z RO w małym naczyniu , a dopiero potem wlewam do akwarium)
-

Piotrek123
●
ja mam dodatkowo mala kaskade hbl 501 do zbierania syfku z tafli(skimer) i ADur podaje właśnie do niego jest tylko zmętnienie a kawałki które rozpuszczają się dłużej robią to w filtrze:)
-
kamil0s
●
Powiązane tematy
Dzień dobry koleżanki i koledzy,
Właśnie założyłem tu konto gdyż mam następujący problem. Po około 1 roku nagle pojawiły mi się glony jak na zdjęciach. Czy możecie pomóc w ich identyfikacji oraz w jak...
Akwarium 182l, w zamierzeniu roślinne, wystartowało 2 listopada na podłożu Tropica Soil i wg intrukcji Tropica.
Prowadziło się bezproblemowo od samego początku, aż do 1,5 tygodnia temu kiedy pojawił s...
Czy możecie mi wytłumaczyć dlaczego mój zbiornik atakują różnego rodzaju glony (zielenice, nitki, krasnorosty, compsopogon) skoro światło jest umiarkowane a NH4, NO2 i NO3 bliskie zera?
Z tego co czy...
Panie i Panowie już sobie z tym nie daje rady wiec proszę Was o pomoc. D wa miesiące temu miałem przeprowadzkę i cały czas prowadziłem moja 27l kostkę na wodzie kranowej. K iedy rośliny mi zmarniały z...
Dzień dobry,
Macie sprawdzony sposób na wyhodowanie zielonej wody, taki który sprawdza się zawsze lub prawie zawsze?
Witam.
Co może być przyczyną ciągle powracającego zakwitu wody ?
Pierwotnie akwarium 30l postawione było na aktywnym podłożu, wodzie kranowej. Miał być to trawnik z eleocharis.
Później wymieniłem wodę...
Witam moje parametry wody po 4 dniu od zalania dzisiaj zamierzam robić pierwszą podmiane co sądzicie o tych pomiarach prosze o porady i odpowiedźi ;)
Nh4- 0,5 mg/l i w tescie sery obok jest tabelka ...
H.E.L.P.
Cześć mam pewien problem z klarownością wody w roślinniaku. Mianowicie zielenieje, mętnieje...
Krystaliczna jest po zastosowaniu lampy UV przez tydzień. Lampa działa 100x lepiej niż ten śm...
Witam, od ponad miesiąca walczę z zakwitem wody i już nie bardzo wiem co robić. Zbiornik ma ponad 3 miesiące z czego właśnie już miesiąc walczę z ta zieloną wodą. Próbowałem zaciemniać, dolewam azoo g...
W itam wszystkich.
P roszę o wyrozumiałość, jestem początkujący moje pierwsze akwarium powstało 12.11.2016 roku było to 45l i funkcjonowało do 22.01.2017 wtedy całą wodę,ryby,rosliny, i filtr przełoż...
|
|