Jakie rybcie z krewetkami ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jakie rybcie z krewetkami ?

Liczba wyświetleń: 1368·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

20 lip 2012, 13:37 Jakie rybcie z krewetkami ?  (#1)  

Posiadam akwa 98l . Moja obsada : danio różowe,zielone - 6 szt , gurami mozaikowe - samiec , 2 samiczki , kiryski - 5 szt , neonki 5szt które chcę oddać . Moje pytanie : Czy z tymi wyżej wymienionymi rybkami mogę trzymać krewetki ? I jakie .. ?

Z góry dzięki za odpowiedzi ; )

Kusmiraz
Ranga: Początkujący

20 lip 2012, 14:14   (#2)  

Trzymałem przez pewien czas Gurami mozaikowe z krewetkami Amano i Red cherry. Przez około rok było OK. Potem Gurami podrosły i zeżarły wszystkie krewetki Red cherry. Amano się uchowały bo nie mieściły im się do pyszczka.

Spokojnie możesz łączyć krewetki z wszystkimi drobnymi rybami ławicowymi (razbory, neony, bystrzyki, itd), z glonojadami (otoski, kosiarki), sumami (kiryski, itd). Uważać trzeba na ryby, które lubią żywy pokarm. Gurami tak jak pisałem wyżej raczej odpada, podobnie prawdopodobnie będzie z Prętnikami (chociaż prętniki są nieco mniejsze, więc może nie zmieści im się krewetka do paszczy;)). Jeśli chcesz hodować Gurami i krewetki na raz to raczej większe gatunki jak Amano czy krewetki filtrujące.

wujek_bogdan
Ranga: Zainteresowany tematem

20 lip 2012, 14:19   (#3)  

No oki krewecie chyba sobie odpuszczę .. Jak ktoś z okolicy będzie miał do oddania parę to spróbuję je wrzucić do mojego akwa .. Właśnie otoski chcę sobie kupić teraz , ale nie wiem czy przeżyją przy wprowadzeniu do nowego zbiornika ... Na próbę kupię 2 i zobaczymy jak to będzie :) Oki dzięki za odpowiedz ; )

Kusmiraz
Ranga: Początkujący

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

Jakie ryby do bojownika

Lejla w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5452
Witam ,prawie dwa miesiące temu założyłam 100l akwa, pływają tam kirysy i krewetki na dniach wpuszczam bojownika i moje pytanie to jakie ryby można tu dać chce jeden gatunek małych ryb ale żeby to boj...

Jakie krewetki na start?

Albinn88 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 14492
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...

Jaka polecacie obsade rybek z krewetkami do akwarium 125 L

sqban w Zwierzęta · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6054
Witam forumowiczow, Jak w temacie planuje zalozyc moje perwsze akwarium bardziej naturalne z latwymi rybkami do chodowli dla poczatkujacego oraz z takimi roslinami aby nie bylo duzo przycinania. Obec...

Jakie ryby do akwarium 60l?

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3991
Jakie ryby do akwarium z brzankami ktorymi jest 6 i jedna molinezja oraz 2 kryskami chcial bym cos jescze dorzucic zeby ladnie to wygaldalo

Jakie krewetki na początek

BARYKUDA w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2416
Cześć Jakie krewetki wybrać na początek. Podobają mi się caridiny crystal red, ale nie wiem czy dam sobie z nimi radę na początku swojej przygody z krewetkami. Mam podłoże aktywne, a wodę leje z filtr...

Laik w dziedzinie krewetek, czyli jakie krewatki.

pewien_akwarysta w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 4888
Witam. Jaki rodzaj krewetek wybrać do 30l dokładniej do 31, 5 litra. Z parametrów mojej kranówy wiem że moge hodować krewetki neocaridina(przepraszam jak źle napisałam). A i jaką gruboś szkła wybrać 4...

Krewetki, jakie?

wojtekszuminski w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 5427
Witam, powiedzcie jakie krewetki nadają się do średnio twardej wody 11 kh. Szukam w Google i nie mogę znaleźć, jakie odmiany. Chcę wpuścić kilka odmian do nano akwarium. Niech się krzyżują.... Porostu...

Jakie krewetki polecacie

Szalaj w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 9094
Witam, to ze będą to krewetki neocardina to już wiem ,ale pytanie jakie konkretnie byście mi polecali? Chodzi mi najbardziej o łatwość ich rozmnażania. Moje akwaria są raczej na zwykłej wodzie. Nie ma...

Jakie krewetki na początek

tomasz gniłka w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 5073
Hej, mam prośbę o radę na nowy tylko krewetkowy baniaczek. Zestaw aquaela day night 30l z filtrem turbo mini. Woda kran pH 7,9 dH 7,6 - pełne dane w załączniku - pierwsza kolumna. Jakie podłoże? Jakie...

Leczenie ryb w zbiorniku z krewetkami

ace22 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6476
Witam Jak i czym leczyć ryby z pleśniawki w baniaczku w kturym są krewetki? Z tego co wiem wszystko co jest na miedzi odpada może macie jakieś doświadczenia i coś sprawdzonego. IMG_20200506_121537.jp...

Statystyki

Ten temat przegląda 938 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570932
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 938 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.