terraton - jako media filtracyjne
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam
czy ktoś używał terratonu jako wkładów do filtra? Cena jest kusząca a sądząc po zdjęciach jest to drobny porowaty granulat przypominający potłuczony kermazyt.
Jestem ciekawy czy ktoś ma doświadczenie z tym medium.
-
ci3chy
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Bo to inaczej nazywają w handlu keramzytem. Z opisu wynika, że ma takie same właściwości.
-

droser
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Powiązane tematy
Cześć,
czy możliwe jest zaimplementowanie własnych mediów filtracyjnych do najmniejszego modelu z serii fzn pro? Czy mógłby podzielić się ktoś jak to zrobić? Niestety ta wersja w odróżnieniu od więks...
Hej
Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
52-200323.jpeg
Poszerzyliśmy naszą ofertę o nowe wkłady ceramiczne Neo Media. Są one dostępne w trzech odmianach: PURE, SOFT i HARD a ich cechą charakterystyczną jest opcja korekty pH i twardości wo...
Hej,
Jako, że wracam do Hobby mam pytanie bo znalazłem dużo starych rzeczy i stąd moje pytanie czy są przeterminowane, czy nadają się jeszcze do użytku, czy lepiej może nie ryzykować i kupić nowe.
T...
Hej, pytanie do użytkowników wyżej wymienionego filtra, czy to jest normalne, że nie mogę fabryczną grzałką zamontowana w filtrze uzyskać wyżej temperatury niż 28 stopni, skala na grzałce jest do 32 s...
Cześć, zastanawiałem się nad możliwościami Neo Media Soft. Czy ktoś używa tego produktu i jest w stanie go zrecenzować? Osobiście mam około 2 litrów wersji Pure w jednym kubełku i, jeśli chodzi o biol...
Witam , czy ktoś uzywa wypelnienia eheim substrat pro, zastanawia mnie czy podnosi ono twardość wody.
Dzieki
Jakie Media filtracyjne polecacie do filtra ultramax 2000 , 2 kosze to będą gąbki aquaela a 3 kosze nie wiem czym najlepiej wypełnić . Zawsze stosowałem sama ceramikę , tanią . Teraz chciałbym coś poz...
Witam posiadam filtr eheim 350 T 4+
Przepływ wody 1050litrow akwarium 128l
Pytanko tam wchodzi po 2litry do każdego koszyka ale posiadam trochę więcej matrixa czy mogę go dac więcej jak wejdzie do kos...
Mam takie pytanie, które mnie dzisiaj naszło. Czy jest sens używać woreczków na media filtracyjne do ceramiki typu sera siporax, czy pumeks, które są na tyle ciężkie że nie wypłyną? Czy woreczki na me...
|