|
|
kilka pytan na temat bimbrowni
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam mam kilka pytań czy bimbrownie trzeba odłączyć od akwarium na noc?? nie chce zagazować rybki i drugie pytanko czy umieszczenie dyfuzora ( strzykawka i lipa ) pod filtrem to dobre miejsce?? przez ostatnie dni woda mi trochę zmętniła co może być przyczyna?? glony?? roślinki maja taki jakby kożuszek brązowy na sobie?? ostatnio miałem okrzemki ale zbrojnik sobie poradził natomiast z tymi mi nie idzie. a i najważniejsze pytanie czy jak co2 działa razem ze światłem w akwarium to rybka się nic nie stanie bo rano wyjdę do pracy to niechcialbym się zdziwić masowa klęską ryb. Akwarium 72 litry światło t8 15W i t5 24W filtr Aqua Szut super mini 360
Link do akwarium http://www.youtube.com/watch?v=V3ZFiK1j ... e=youtu.be
-
uwertura
●
- Ranga: Początkujący
Ja miałem bimbrownie w 112l akwarium z rybkami i działała 24h/d
W krewetkarium 25l też miałem bimbrownie i działała tyle samo tyle, że wydaje mi sie, że krewetki potrzebują mniej tlenu od rybek, a miałem ich wtedy 20 i kaskada dobrze wpraiwał w ruch tafle wody i była dobra cyrkulacja
-

JamZim
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: K-k
Wszystko zależy od tego jak zrobiłeś roztwór do bimbrowni jak będzie wytwarzał za dużo gazu to wszystko padnie
-
vater411
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zmętnienie wody może być spowodowane przedostaniem się zaczynu do zbiornika.
Masz za bimbrownią oczyszczalnię?
-
szczerbaj
●
- Miasto: Gliwice
-
Mam oczyszczalnie za bimbrownia. Woda zrobiła się mętna 3 dni przed bimbrownia. Sprawdzałem dziś wodę paskami z jbl to wyszło mi ze mam za duże NO3 i wysokie KH
-
uwertura
●
Zrób dwie duże podmiany dzień po dniu bo prawdopodobnie masz zakwit i mocno napowietrzaj powinno ustąpić a jeszcze lepiej uv
-
vater411
●
Powiązane tematy
676582059_1819202919264519_2597544746161024585_n.jpg
Autorzy:
https://mailchi.mp/glassaqua/design-your-next-aquarium-19131265
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
Hej zsinspirowalem się pewnym akwarium. Człowiek który je aranżował użył takich podłozy
-piasek kwarcowy 1,3 mm
-Rotala maflora light
-Aquaforest lava soil black
-Substrat jbl aqua basis plus
Probl...
chciałbym spróbować emersyjnej hodowli bucephalandry. W związku z tym mam kilka pytań:
jakie podłoże wybrać? (akwarystyczne, ogrodnicze),
czym i jak nawozić?
sadzić kładąc na podłożu, czy może mocować...
Mam pytanie do użytkowników żelowych zestawów do wytwarzania CO2 (Neo, Tropica): jak mocno zmienia się ich wydajność wraz ze zmianą temperatury?
W szczególności interesuje mnie:
1) czy w temperaturz...
Witam.
Wpadł mi w ręce ten konkretny model Filtra:
https://www.seachem.com/pinnacle-plus.php
Czekam na nowe membrany 100GPD i zastanawiam się nad pewnymi modyfikacjami. Może ktoś ...
Fajnie przygotowane opracowanie Zenona, warto obejrzeć.
Witam jestem że tak powiem początkujący mam kilka pytań do osób które już sporo siedzą w temacie będę wdzięczny za pomoc. Jeśli chodzi o podawanie co2 z bimbrowni:
Zdławienie przepływu gazu powoduje ...
Cześć, jaki jest najlepszy zacier do bimbrowni według was? Tak aby bimbrownia pracowała z "mocą" 1 bąbel na sekundę chociaż tydzień, albo przy 0.5 bąbla na sekundę 2 tygodnie. :D
|
|