Cabomba caroliniana i jej przycinka - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Cabomba caroliniana i jej przycinka

Liczba wyświetleń: 1164·Brak odpowiedzi
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Ania12 Kraków
Proszę mi powiedzieć jak się przycina tą roślinkę bo odkąd to zrobiłam to nie może mi odrosnąć w tych miejscach.

Ania12
Ranga: Początkujący

Miasto: Kraków

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

1.jpg

Bacopa caroliniana

Piotr Baszucki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 6905
https://roslinyakwariowe.pl/baza/bacopa_caroliniana/

Przycinka Trawnika

BATERIA w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3788
Cześć, mam dość nietypowe pytanie. Czy są jakieś negatywne skutki nie przycinania trawnika zrobionego w całości z Eleocharis sp. mini. Pytam gdyż przycinka według moich standardów powinna być w zeszłą...

Marniejace moczarka i cabomba//brazowienie lisci

justine w Sprzątanie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7279
Akwarium -40x25x30 cm -30L -25W zwykla zarowka, wlaczona zazwyczaj 8-20 -podloze zwirek akwariowy 3-6mm (rozne odceienie szarosci i bialego, kwarc i cos jeszcze o ile dobrze pamietam),+zwirek czarny 2...

Ludwiga i Cabomba

Wristtech w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1777
Witam, Niedawno kupiłem ludwige repens rubin, po paru dniach od wsadzenia roślinka ładnie ruszyła po ok tyg rośnie jak na drożdżach, cały efekt psuja pędy wypuszczane tak od połowy w dół to samo jest ...

Przycinka roślin

Anonim 45130 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1891
Cześć. Mam w zbiorniku kilka hygrophilii które to urosły już do ok. 40cm i ich liście rozkładają się po powierzchni wody. Pomyślałem czy by ich nie przyciąć, tym bardziej że pojawia się dużo nowych mł...

Przycinka małego heńka

marlowe w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1552
Rozrósł się bardzo i pionowo (3-4cm) i w poziomie. Chciałem go przyciąć, ale jak tnę bardzo nisko to pod soczysto zielonymi listkami i łodyżkami heńka jest on uschły, jasno brązowy, czy aby nie za nis...

Pogostemon erectus, przycinka

qqrq w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1921
Wiem, że powinno się przyciąć w połowie i góre zasadzić a dół wyciąć. Ale co się stanie jeśli go przytnę w połowie czy powyżej? Odrośnie ? Puści nowe pędy?

Didiplis diandra przycinka

marlowe w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1268
Czy tniemy jak inne łodygowce? Pytam bo kumpel mówił mi że ciąć można dopiero jak wierzchołki przybierają czerwonawy kolor. Wtedy tniemy i odciętą część w podłoże wsadzamy. U mnie didek sięga już do t...

Latifolius & Tennelus przycinka

kristofer w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 879
Mam pytanie odnośnie przycinania dwóch roślin trawnikowych: echinodorus latifolius i tennelus. Widzę, że stosunkowo szybko mi się rozrastają i tak się już powoli zastanawiam jak podejść do przycinki. ...

Co może jej dolegać ...

zizy82 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 11368
DSC_0015.JPG na tym zdjęciu liście są brązowe a ciut niżej liście są intensywnie zielone DSC_0026.JPG ta sama roślina tylko że te liście są w niższym poziomie i robią się przezroczyste , gniją i od...

Statystyki

Ten temat przegląda 131 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 131 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.