Zmiana z t8 na t5 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zmiana z t8 na t5

Liczba wyświetleń: 412·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Wygląd listy:
Myrko Białystok

13 maja 2012, 17:44 Zmiana z t8 na t5  (#1)  

Witam wszystkich akwarystów.Posiadam 200l zbiornik,chce zmienić oświetlenie ze starych t8 na t5,potrzebuje konkretnej porady,jakiej mocy dać świetlówki t5 i ile najlepiej sztuk,tak żeby nie stracić na roślinności.Pozdrawiam

Myrko
Ranga: Początkujący

Miasto: Białystok

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

13 maja 2012, 17:51   (#2)  

witam
to zależy od roślinności,posiadam także taki zbiornik i zmieniłem oświetlenia na T5 4x39w.
możesz także zastosować t5 45w.

krismr
Ranga: Początkujący

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

YouTube

Zmiana na LEDY - czy warto?

Mortimer w Oświetlenie · Odpowiedzi: 63 · Wyświetlenia: 13279
Witam! Założyłem ten wątek aby poznać opinie doświadczonych użytkowników na temat oświetlenia LED. Otóż posiadam akwarium roślinne na podłożu Aqua Substrat (Zbiornik Atman Ar-620) i świetlówkach : 1....
P7011733.JPG

25l zmiana oświetlenie z 2x8w t5

dariuszmachander w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 2610
Witam przymierzam się do zmiany oświetlenia z 2x8w t5 na coś mocniejszego. Bo parvula i micranthemum umbrosum coś kiepsko rosną. Dobre będzie 6w aquael smart leddy sunny 6500k w ilości 2 szt.
0_0_productGfx_8e273aef2ec5ff1fa680c0448045357a.jpg

Akwarium 72L- zmiana oświetlenia

tomgt w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 3503
Witam, proszę o poradę przy zmianie oświetlenia moje akwarium http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/aranzacja-akwarium/072l-bn-t-tomek-m-68298.html Na chwilę obecną mam...

Zmiana z sinkor WRB 25w na chichiros 39w white 6500K

Anonim 59529 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3783
Witam Posiadam 112 litrowe roślinne akwarium z prostymi w hodowli roślinami jak m.in. lotosy, cryptokoryny, nurzańce, anubiasy. Sporo ich mam. Doczekałem się tego mając światełko w akwarium Sinkora W...

Zmiana oświetlenia 240L

Marnypopis w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1632
Przymierzam się do zmiany oświetlenia. W moim odczuciu, to co posiadam jest "takie sobie". Generalnie mimo teoretycznie wystarczającej mocy/lumenów do litrażu - 54 lm/l. Wzrost roślin, jest ...

Czy lampa wystarczy czy która zmiana lepsza?

themati91 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1085
Cześć, Mam akwarium 112l, roślinne. Butla CO2, eheim experience 350, nawożenie vimi all in one, woda RO z mineralizatorem vimi. Gatunki roślin to: eleocharis parvula mini, Alternanthera reineckii Mini...

Zmiana oswietlenia

Czarny92 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3007
Cześć, mam baniak 126l. Zamierzam w nim troche pozmieniać. Zacznę od oświetlenia a z czasem zmiana całej aranżacji. Potrzebuje oświetlenia do akwarium roslinnego w którym chciałbym posadzić na pierw...

Zmiana T5 na Chihiros A LED A-1201

adfire w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 3369
Witam, Stoję przed koniecznością wymiany świetlówek T5 na nowe. Już nie o koszty chodzi, ale ciekawi mnie ta lampa: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie/lampy-ledowe/120cm-dlug...

Zmiana oświetlenia w zbiorniku z T8 na LED

AU_Robert w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3575
Planuję zmianę oświetlenia w zbiorniku z T8 na LED Zbiornik 150cm x 38cm x 60cm Około 240 L wody. Planuje na bazie ziemi ogrodowej po mineralizacji i wysuszona 4x Rośliny skromne narazie. Zalany 2tyg ...

Zmiana oświetlenia w 45L - 2x15W T8 - ratunku...

Andre83 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1408
Szanowni! Już mi brakuje konceptu, moje akwarium ma się kiepsko. Proszę Was bardzo o pomoc, gdyż myślę, że pozostaje mi jeszcze wymiana świetlówek na inne. Na początek dane akwarium: 45L brutto - 50...

Statystyki

Ten temat przegląda 296 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 296 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.

"), przez co warunek nigdy nie byl spelniony i autoplay nie dzialal. var TAG = '<' + 'iframe'; var orig = mods.video.prototype.loadVideo; mods.video.prototype.loadVideo = function() { var html = orig.apply(this, arguments); if (typeof html === 'string' && html.slice(0, TAG.length) === TAG && html.indexOf(' allow=') === -1) { html = TAG + ' allow="autoplay; encrypted-media; picture-in-picture; fullscreen"' + html.slice(TAG.length); } return html; }; mods.video.raAllowPatched = 1; } function initTopicGallery() { if (typeof jQuery === 'undefined' || typeof jQuery.fn.lightGallery !== 'function') { if (tries++ < 20) { setTimeout(initTopicGallery, 300); } return; } allowAutoplay(); var $pb = jQuery("#page-body"); if (!$pb.length || $pb.data('lightGallery')) { return; } if ($pb.find(".thumbnail a, .ra-yt-lg").length) { $pb.lightGallery({ thumbnail: true, selector: ".thumbnail a, .ra-yt-lg" }); } } if (document.readyState === 'loading') { window.addEventListener('DOMContentLoaded', initTopicGallery); } else { initTopicGallery(); } })();