Basen z roślinami akwariowymi - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Basen z roślinami akwariowymi

Liczba wyświetleń: 2303·Odpowiedzi: 5
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

02 maja 2012, 16:58 Basen z roślinami akwariowymi  (#1)  

Obrazek

W tym oryginalnym zbiorniku nawożonym sztucznie CO2 z dwóch 30-kilogramowych butli posadzono następujące gatunki roślin:

Amania gracillis

Anubias nana
Anubias hastifolia
Anubias gigantea
Anubias nana Mini
Anubias coffefolia

Bolbitis Heudelotii

Crinum Calamistrum

Cryptocoryne wendtii brown
Cryptocoryne wendtii green
Cryptocoryne becketii
Cryptocoryne balansae

Echinodorus uruguayensis
Echinodorus ozelot
Echinodorus Red Flamme
Echinodorus rubin
Echinodorus tenellus
Echinodorus amazonicus

Eustralis stellata

Hygrophila angustifolia
Hygrophilla difformis
Hygrophila corymbosa
Hygrophilla polysperma

Limnophila aquatica
Ludwigia pantanal

Mech Moss Flame
Mech Peacock Moss

Microsorium Pteropus Mini
Microsorium Pteropus
Microsorium Windelov

Rotala green
Rotala macrandra

Saggitaria natans
Saggitaria subulata

Staurogyne portovelho

Vallisneria natans
Valisneria torta

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bVThqhPt5rc?version=3[/youtube]

roslinyakwariowe.pl
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Kraków

Wspieram stronę kontem Premium

ronin1124 Wrocław

02 maja 2012, 18:50   (#2)  

zacne bolbitisy :)

Mają chłopaki rozmach!

ronin1124
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Wrocław

mikczuk95 Cieszyn (śląskie)

02 maja 2012, 22:03   (#3)  

A kąpiąc się w nim nie podepczą roślin? :D W sumie ciekawa konstrukcja i wykonanie, ale trochę to moim zdaniem bez sensu....
Pozdrawiam. Adam Mikołajczyk

mikczuk95
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Cieszyn (śląskie)

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
giermek2 Racibórz\Wojnowice

03 maja 2012, 13:18   (#4)  

ciekawe jak będzie wyglądała przycinka ;)

giermek2
Ranga: Początkujący

Miasto: Racibórz\Wojnowice

poczatkujacy Siedlce

03 maja 2012, 16:31   (#5)  

w takim zbiorniczku może pływać 1000 rybek taka mała ławica:)

poczatkujacy
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Siedlce

Anonim 20811

06 maja 2012, 11:47   (#6)  

Pomysł naprawdę fajny. Ale oglądając zdjęcia z zakładania spodziewałem się, że efekt będzie dużo większy.

Anonim 20811

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Oase ScaperLine 60 z roślinami Tropica

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2554
Więcej o zestawie Oase: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=scaperline+60&search_in_description=0&inc_subcat=0 Katalog roślin Tropica: https://sklep.roslin...
YouTube

Słoik z roślinami akwariowymi

Adamsky41 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 5536
Witajcie. Mam takie pytanko, a w sumie nawet dwa. Otóż półtora miesiąca temu założyłem sobie coś w rodzaju 3l słoja, gdzie wsypałem 1l Platnium Soil, wlałem wody z akwarium do poziomu podłoża i posadz...
2016-01-20 18.12.07.png

65l - Moje poczatki z roslinami - michalakwa

michalakwa w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 39 · Wyświetlenia: 1336
Witam Akwarium mam od 23 lat, ale to bylo tylko akwarium i rybki. Teraz postanowilem bardziej sie zaglebic w ten podwodny swiat. Co pokazuje forum jest tu mega swietnych zbiornikow. Za kilka miesiecy ...
2012-06-08 18.51.46.jpg

Problem z roślinami, czego brakuje?

waldemaro73 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6020
Witam. Trzy tygodnie po restarcie pojawił sie problem z roślinami, liscie od wierzchołów robią sie brązowe a duży heniek już prawie cały jest brązowy, rosliny wszystkie bąbelkuja ale nie rosną :( od p...

Problem z roślinami duże czarne plamy pilne

Przemysław Staszewski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3431
Sam często doradzam jednak tym razem zrobiłem wielkie oczy.. W kilka dni hetheranthera przypomina śmieć.... Staurogyne repens ma plamy w kolorze spalonej gazety Bolbitis gniją fragmentarycznie liś...

Nano 13l i problem z roślinami

zarik w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1342
Witam, W pierwszych słowach chciałem się przywitać to mój pierwszy post na forum. A teraz przedstawię wam mój problem. Zakładam nową nano bańkę tym razem jest naprawdę nano bo aż 13 l a dokladnie...

Problem z roślinami w akwarium z CO2

MasterJapko w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 4165
Mam problem z roślinami. Marnieją mi i to pomimo dokupienia dodatkowego oświetlenia i butli co2. Akwarium 250L (brutto) Rośliny: Żabienice, Anubiasy Oświetlenie Oświetlenie mam 2x 30W T8 i 2x 39W...

Problem z roślinami

czaro89 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6835
Witam. Założyłem jakieś 1,5miesiąca temu akwarium na bazie ziemi ogrodowej. Wszyscy piszą, że tak wszystko ładnie rośnie na niej, a ja jestem wyjątkiem. Robią się czarne i brązowe plamy na moim micros...

250L Sawicki Mariusz - Malawi z roślinami

MarioMarina w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4187
Witam, wiem ,że to nie to forum itp. itd :? W moim Malawi rośnie jednak na tyle dużo roślin że za zgodą "modów" pozwoliłem sobie je tu zamieścić. Biotop malawi nie jest moim "konikiem" a powstał p...

Kłopoty z roślinami ...

wisniak222 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 994
Witam ! Na liściach sagittary subulaty pojawiają się czarne "wąsy" nie wiem dlaczego. Już młode liście maja. Również ukazują się na liściach kryptokoryn,rotali i Valisineri. Nie wiem co się dzieje i...

Statystyki

Ten temat przegląda 361 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570938
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 361 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.