Neon czarny - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Neon czarny

Liczba wyświetleń: 961·Odpowiedzi: 5
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Usunięto użytkownika 22875

23 kwi 2012, 08:58 Neon czarny  (#1)  

Czy jest sens dokupować 2 szt. neona czarnego do 7 szt. neonów inessa pływających w 25l? Wyskoczył mi ostatnio 1 neon z akwarium i chce uzupełnić obsadę, ale pomyslałem sobie o neonie czarnym bo mi sie podoba, a że chyba nie ma sensu kupować 1 szt. to moje pytanie brzmi, czy jest sens kupować 2 szt.

23 kwi 2012, 09:25   (#2)  

Nie ma sensu, raz, że za mało , co powinieneś wiedzieć, że neony są rybami stadnymi, a to, że czarny będzie pływał ze stadkiem inessa to nic. Z każdej odmiany musi być chociaż po 6 neonów by czuły się swobodnie. Pomijając fakt, że inessa jest rybą zimnolubną, a czarny ciepłolubną.

VrednyGonz
Ranga: Początkujący

23 kwi 2012, 09:33 Neon czarny  (#3)  

no tak, ale mając temperaturę w akwarium ok. 25 stopni to i inessa i czarny dałby radę, ale może rzeczywiście za mały zbiornik i za mało neonów, aby jeszcze je mieszać. Chciałem sobie poprostu porawić humor po tym jak 1 wyskoczył a akwarium, a ja nawet tego nie widziałem, znalazłem biednego, uschniętego na drugi dzień.

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

23 kwi 2012, 11:59   (#4)  

Inessy dały by sobie radę, co nie znaczy, że byłyby to dla nich optymalne warunki. W zimę także byś dał radę wziąć zimny prysznic, ale czy to by było dla Ciebie przyjemne i zdrowe? Ryby pływają, ale krócej żyją jeżeli nie zapewni im się optymalnych warunków.

VrednyGonz
Ranga: Początkujący

23 kwi 2012, 12:11 Neon czarny  (#5)  

zgadza się, a może 8 szt. było za ciasno, to sobie 1 wyskoczyła

poczatkujacy Siedlce

02 maja 2012, 14:58   (#6)  

albo nie podobało sie jej tam

poczatkujacy
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Siedlce

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

image.jpg

Czarny nalot na roślinach

Robert1984 w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3944
Witam, czy ktoś może zdiagnozować gdzie leży mój problem? 1 problem to czarne plamy na większości liści 2. Problem to Vallisneria robi się brązowo-czerwona Moje parametry: -baniak 180L -światło led...
YouTube

Czarny silikon w akwarium

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1663
To jeden z tych przypadków gdzie czarny silikon pasuje wręcz idealnie, ocencie sami:
20231114_105736_Easy-Resize.com (1).jpg

Czarny żwirek kwarcowy który?

GOLUMN w Podłoże · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 8400
Witam wszystkich. Chciałbym po zlikwidowanym akwarium malawi założyć zbiornik ogólny. Będzie do akwarium Aquael Glossy 260 l.Na dno chcę dać ziemi ogrodowej i na to czarny żwirek kwarcowy. Robię to p...
Image1699912564.976796.jpg

Neon simulans problem

AquaMolitor w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1356
Drodzy koledzy. Poradźcie. Nie mam pojęcia dlaczego moje simulansy spędzają całe dnie w ukryciu. Wcześniej w tym akwarium funkcjonowały towarzysko ze srogą liczbą narybku kakadu. Imprezowały wręcz...
img_001.jpg

Czarny nalot na korzeniu

Janus81 w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3595
Dzień dobry, Potrzebuję pomocy w identyfikacji i ocenie niezidentyfikowanego nalotu moim akwarium. Posiadam zbiornik, kostkę, 30x30x30 z krewetkami, wystartowany 2 msc temu i kilka tygodni temu zacz...
helleri-black.jpeg

Mieczyk czarny - Xiphophorus hellerii BLACK

roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2397
helleri-black.jpeg Pochodzenie: Ameryka Środkowa (Meksyk, Gwatemala, Honduras). Środowisko: W naturze zamieszkuje mniejsze rzeki i strumienie. Akwarium powinno być bogate w roślinność... Czytaj wi...
neon-czarny.jpeg

Neon czarny - Hyphessobrycon herbertaxelrodi

roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2984
neon-czarny.jpeg Pochodzenie: Ameryka Południowa (Paragwaj, płaskowyż Mato Grosso). Środowisko: Zamieszkuje strumienie, rzeki i dorzecza. Akwarium należy wyposażyć w ciemne, żwirowe podłoże i gęsto ...
21-50422.jpeg

Neon czerwony - Paracheirodon axelrodi

roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3976
21-50422.jpeg Pochodzenie: Ameryka Południowa (Wenezuela, Brazylia, Kolumbia). Środowisko: W naturze zamieszkuje wolno płynące rzeki, rozlewiska i dorzecza, gęsto porośnięte... Czytaj więcej: https...

Silikon czarny czy przezroczysty?

Valeska w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2390
Witam, Ostatnio natknęłam się na opinię, że czarny silikon jest mocniejszy/trwalszy od przezroczystego, bo 1) ma inny skład & 2) przezroczysty przepuszcza więcej światła, więc mogą pod niego wros...

Który Neon do pH 6.8 w 112l

marcinox w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1886
Wystartowałem akwarium 112l dla odmiany nie będzie to typowy roślinniak, choc roślin będzie dość dużo, ale tych łatwiejszych, planuję tam dać grupkę Neonów (15-20), myślałem o Neonie zielonym (simulan...

Statystyki

Ten temat przegląda 1062 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1062 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.