Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Usunięto użytkownika 22875
Czy jest sens dokupować 2 szt. neona czarnego do 7 szt. neonów inessa pływających w 25l? Wyskoczył mi ostatnio 1 neon z akwarium i chce uzupełnić obsadę, ale pomyslałem sobie o neonie czarnym bo mi sie podoba, a że chyba nie ma sensu kupować 1 szt. to moje pytanie brzmi, czy jest sens kupować 2 szt.
-
●
Nie ma sensu, raz, że za mało , co powinieneś wiedzieć, że neony są rybami stadnymi, a to, że czarny będzie pływał ze stadkiem inessa to nic. Z każdej odmiany musi być chociaż po 6 neonów by czuły się swobodnie. Pomijając fakt, że inessa jest rybą zimnolubną, a czarny ciepłolubną.
-
VrednyGonz
●
- Ranga: Początkujący
no tak, ale mając temperaturę w akwarium ok. 25 stopni to i inessa i czarny dałby radę, ale może rzeczywiście za mały zbiornik i za mało neonów, aby jeszcze je mieszać. Chciałem sobie poprostu porawić humor po tym jak 1 wyskoczył a akwarium, a ja nawet tego nie widziałem, znalazłem biednego, uschniętego na drugi dzień.
-
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Inessy dały by sobie radę, co nie znaczy, że byłyby to dla nich optymalne warunki. W zimę także byś dał radę wziąć zimny prysznic, ale czy to by było dla Ciebie przyjemne i zdrowe? Ryby pływają, ale krócej żyją jeżeli nie zapewni im się optymalnych warunków.
-
VrednyGonz
●
- Ranga: Początkujący
zgadza się, a może 8 szt. było za ciasno, to sobie 1 wyskoczyła
-
●
albo nie podobało sie jej tam
-
poczatkujacy
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Siedlce
Powiązane tematy
Witam, czy ktoś może zdiagnozować gdzie leży mój problem?
1 problem to czarne plamy na większości liści
2. Problem to Vallisneria robi się brązowo-czerwona
Moje parametry:
-baniak 180L
-światło led...
To jeden z tych przypadków gdzie czarny silikon pasuje wręcz idealnie, ocencie sami:
Witam wszystkich.
Chciałbym po zlikwidowanym akwarium malawi założyć zbiornik ogólny.
Będzie do akwarium Aquael Glossy 260 l.Na dno chcę dać ziemi ogrodowej i na to czarny żwirek kwarcowy.
Robię to p...
Drodzy koledzy.
Poradźcie. Nie mam pojęcia dlaczego moje simulansy spędzają całe dnie w ukryciu.
Wcześniej w tym akwarium funkcjonowały towarzysko ze srogą liczbą narybku kakadu. Imprezowały wręcz...
Dzień dobry,
Potrzebuję pomocy w identyfikacji i ocenie niezidentyfikowanego nalotu moim akwarium.
Posiadam zbiornik, kostkę, 30x30x30 z krewetkami, wystartowany 2 msc temu i kilka tygodni temu zacz...
helleri-black.jpeg
Pochodzenie: Ameryka Środkowa (Meksyk, Gwatemala, Honduras). Środowisko: W naturze zamieszkuje mniejsze rzeki i strumienie. Akwarium powinno być bogate w roślinność...
Czytaj wi...
neon-czarny.jpeg
Pochodzenie: Ameryka Południowa (Paragwaj, płaskowyż Mato Grosso). Środowisko: Zamieszkuje strumienie, rzeki i dorzecza. Akwarium należy wyposażyć w ciemne, żwirowe podłoże i gęsto ...
21-50422.jpeg
Pochodzenie: Ameryka Południowa (Wenezuela, Brazylia, Kolumbia). Środowisko: W naturze zamieszkuje wolno płynące rzeki, rozlewiska i dorzecza, gęsto porośnięte...
Czytaj więcej: https...
Witam,
Ostatnio natknęłam się na opinię, że czarny silikon jest mocniejszy/trwalszy od przezroczystego, bo 1) ma inny skład & 2) przezroczysty przepuszcza więcej światła, więc mogą pod niego wros...
Wystartowałem akwarium 112l dla odmiany nie będzie to typowy roślinniak, choc roślin będzie dość dużo, ale tych łatwiejszych, planuję tam dać grupkę Neonów (15-20), myślałem o Neonie zielonym (simulan...
|
|