Rozmnażanie GUPIKÓW w ogólniaku - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Rozmnażanie GUPIKÓW w ogólniaku

Liczba wyświetleń: 1221·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
misior823 Rabka Zdrój
gupik endlera - Samice są ciężarne, ale jeśli umieszczę je w kotniku , zjedzą swoje potomstwo po urodzeniu?. W domu nie ma mnie długimi godzinami, więc rozsądniej będzie by rodziły poza kotnikiem, a młode szukały narażając życie kotnika?Ale czy będą miały szansę spokojnie urodzić zaganiane przez samce? 112 l , roślinne, gęsto porośnięte roślinnością , 2 samice na wydaniu + 2 samce. Posiadam jeszcze danio, neony.

misior823
Ranga: Początkujący

Miasto: Rabka Zdrój

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

20 kwi 2012, 11:49   (#2)  

Kolejny temat o gupikach :? Ten nie lada problem pewnie znowu będzie się ciągnął przez 3 strony co chwila atakując stronę główną. Ludzie to forum o roślinach i o tym głównie chcemy czytać. O zwierzętach też chętnie poczytam, ale typowo w kontekście akwarium roślinnego. Tematów o rozmnażaniu gupików jest setki na forach ogólnych i tam powinieneś najpierw poszukać.
Pozdrawiam
apper

apper
Ranga: Zainteresowany tematem

sven137 Norwegia

20 kwi 2012, 16:57   (#3)  

Jeśli masz gęsto zarośnięte to część narybku się uchowa. Pamiętaj tylko, aby część podawanego pokarmu suchego mocno rozcierać w palcach. Albo syp drobny pokarm dla młodzieży oprócz tego co podajesz pozostałym rybom. Przy obsadzie, którą masz duży procent maluchów przeżyje.

sven137
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Norwegia

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

467473975_1747812139126210_592438537910567604_n.jpg

Ramirezki - rozmnazanie

radh w Zwierzęta · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 14218
Mam dwie parki ramirezek. Obie parki dobraly sie same. Ostatnio para nr 1 zlozyla ikre dwukrotnie w odstepie 2-3 tyg., natomiast para nr 2 raz. Niestety zadna ikra nie przetrwala. Para nr 1 zlozyla ik...
razbora-galaxy-3.jpg

Microrazbora galaxy - rozmnażanie

domin94 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 14592
Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak odróżnić samiczkę od samca? czytałem że samiczka ma czarną kropkę przy płetwie odbytowej i mniej jaskrawe płetwy zaś u samca tej kropki czarnej praktycznie ...
YouTube

Z wizytą w hodowli u utytułowanego hodowcy gupików

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2833
YouTube

Pielęgniczki Ramireza - rozmnażanie

sergiusz1988 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7892
Witam, mam w swoim baniaku parę pielęgniczek. Z obserwacji zauważyłem, że ikra jest składana jednak za każdym razem na podłożu i do tej pory nic z tego. Czy te rybki potrzebują np. jakiś mały korzeń l...

Kontrola populacji gupików

xewiux w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4901
Witam serdecznie, Od pewnego czasu mam problem z gupikami, ponieważ jak to gupiki w akwarium roślinnym mnożą się na potęgę, a pośród roślinności mają kryjówkę. Jest ich pełno (akwarium 112l) nawet te...

Rozmnażanie Razbor Galaxy - porady

Limak123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1882
Witam,mam w swoim akwarium stadko razbor galaxy i chciałem je trochę powiększyć. Pomyślałem sobie, że zamiast dokupywać w sklepie, to spróbuję rozmnożyć obecne. Chętnie wysłucham wszystkich rad i spos...

Rozmnażanie danio i utrzymanie narybku

gizmo3131 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5223
Witam, Mam parę pytań o rozmnażanie danio, na necie ciężko znaleźć coś konkretnego dlatego piszę tutaj i liczę na waszą pomoc. Teraz będę trzeci raz podchodził do rozmnożenia danio i próby utrzymania...

Czerwone plamki u gupików

emilion123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4199
Witam. Mam akwarium 35 l i hoduję w nim: a) gupiki: - 3 dorosłe samice, - 1 dorosły samiec, - z 80 maluchów różnego wzrostu (od 2 dniowych do 2 miesięcznych), b) 2 otoski, c) jednego 1,5 miesięczny s...

Tylomelania - pytanie o rozmnażanie.

Anonim 57272 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1482
Witam. Na początek przeproszę że w dziale ryby, ale nie ma działu.. ślimaki ;) Mam pytanie na temat krzyżowania się tych ślimaków. Czy np. yellow krzyżuje się z orange? Czy jak są takie i takie w akwa...

Krewetka Amano - rozmnażanie

ramiras w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3780
Mam trzy krewetki Amano, jako typowe zjadacze glonów. Wczoraj zaobserwowałem ,że najwieksza z nich jest chyba ciężarna :shock: , czy to mozliwe? W brzuszku widać jakby cztery czarne kuleczki i to się ...

Statystyki

Ten temat przegląda 303 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 303 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.