Metalowy uchwyt na lampy DIY - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Metalowy uchwyt na lampy DIY

Liczba wyświetleń: 1583·Odpowiedzi: 3
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok

16 kwi 2012, 14:18 Metalowy uchwyt na lampy DIY  (#1)  

Witam wszystkich.Chciałem przedstawić wam ciekawą alternatywę na podwieszenie lamp nad naszym akwarium.
Ponieważ nie mogłem zamocować lamp HQI do sciany (mieszkam na stancji) postanowiłem zrobić statyw do którego je zamocowałem.Zaletą tego rozwiązania jest jego cena (za całość zapłaciłem około 55zł) , estetyka i możliwość zmiany wysokości zawieszenia lamp. Wszystko jest do kupienia w Castoramie lub innym tego typu sklepie Wszystko jest niesamowicie stabilne i z utrzymaniem 10 kg nie ma najmniejszego problebu. Zestaw składa się z :

1. Rurka chromowana 2m
2. Rurka chromowana 1m 2x
3.Zaczep lewy i zaczep prawy też chromowane
4."Stopka" do zamocowania do szafki 2x

Całość wygląda tak ( niestety mam jakiś problem z wgraniem jpeg-ów )
http://www.mojalbum.com.pl/Album=ZX7DCZTU

Mam nadzieję że komuś przyda się ta informacja.
Jeśli taki temat już był najmocniej przepraszam moderatorów .

moloh1234
Ranga: Początkujący

Piopio21 Łódź

16 kwi 2012, 16:46   (#2)  

Jak dla mnie trochę mało estetyczne rozwiązanie ,ale najważniejsze że Ty jesteś zadowolony i że spełnia swoje zadanie. :wink:

Piopio21
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Łódź

Dzejson90 Gogolin

16 kwi 2012, 19:47   (#3)  

pomysł średni, o wiele lepiej wyglądało by to na cienkich rurkach miedzianych z kolankami
a hqi w obudowy DIY wpakowane, ale to tobie ma się podobać.Tak odbiegając od tematu tu chyba za nisko wisi to HQI u ciebie.
pawelrygol90@wp.pl

Dzejson90
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Gogolin

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

16 kwi 2012, 21:05   (#4)  

Dzejson90 napisał(a):pomysł średni, o wiele lepiej wyglądało by to na cienkich rurkach miedzianych z kolankami

Rurki miedziane są dużo droższe przy tych średnicach, przy mniejszych są dużo słabsze mechanicznie, śniedzieją po jakimś czasie pod wpływem "wody i dotykania" nie widziałem w handlu rurek miedzianych grubościennych.

maarek72

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

micmol.jpg

Nowość - lampy MICMOL

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7085
micmol.jpg Miło mi poinformować o wprowadzeniu do oferty lamp LED marki MICMOL. To wiodący producent oświetlenia akwarystycznego, którego produkty zyskują ogromną popularność za oceanem i w Europie....
YouTube

Film Lampy Skylight - Pachi przedstawia

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 715
Hej Pachi przedstawia/ porównuje lampy firmy Skylight wszystkie modele. Przy okazji omawia, które z nich pasują do jakich zbiorników/aranżacji. Film po niemiecku.
IMG_20230316_200454_8.jpg

DIY podświetlane tło z pleksi 6mm

joshua w Oświetlenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 16010
Cześć, Od jakiegoś czasu chodził za mną projekt podświetlanego tła z pleksi. Chciałem uzyskać efekt rozjaśnienia od dołu, bez rozświetlania całej powierzchni równomiernie. Do zbudowania tła użyłem: ...
YouTube

Lampy Skylight FM w akcji

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1489
Zapraszam do obejrzenia filmu Przemka na kanale Skylight. Link do opisu produktów: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=hyperspot+fm&search_in_description=0&...
YouTube

Nowe lampy ze stajni Chihiros

FoCuS_PL w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 13996
No to oglądamy :-)
129611 Ultra Slim 60_13.jpg

Lampy AquaEl Ultra Slim - nowość

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 25991
129611 Ultra Slim 60_13.jpg Aquael wypuścił kolejną nowość - lampy Ultra Slim, w załączniku udostępniłem Wam instrukcję i fotki. Poniżej opis producenta: UltraSlim Światło jest niezbędnym czynniki...
wrgb-slim1.jpg

Lampy Chihiros WRGB 2 SLIM

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 126 · Wyświetlenia: 81310
wrgb-slim1.jpg wrgb-slim2.jpg Zapraszam do obejrzenia prezentacji modeli SLIM, które właśnie zawitały na krajowe podwórko :) Zobacz opisy w sklepie: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_...
Belka LED-1.jpg

Belka DIY power led akwarium 200l

Qwasir w Oświetlenie · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 48955
Witam serdecznie Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi. Zacznę od początku, c...

Upgrade oświetlenia DIY - Power Led >>>> Samsung Bridgelux

biju w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1125
Witam Szanowne Grono :) Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia. Akwa to high tech o wym 200x40x60 Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...

Pokrywa z oświetleniem LED diy.

przemx23 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3449
Witam, Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45. Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...

Statystyki

Ten temat przegląda 800 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570993
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 799 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.