Może nie mi krytykować, ale całość sprawdza wrażenie na prawdę zbyt ciężkiej i surowej kompozycji. Nie wiem jaki jest plan na obsadę ale czy przypadkiem kamienie nie zabrały zbyt dużo cennego miejsca dla obsady roślinnej ?
Edit
Już widzę gatunki. I wizualizuję sobie jak będą rosnąć. Nadal nawet nieźle zarośnięte akwarium będzie bardziej kamiennym niż roślinnym. Może o to tu chodzi by zachwycać się surową skałą ale jak długo można
Faktura kamieni genialna:) Jak i pomysł na aranżacie:)
Standardowe pytanie możesz podać okolice z których wytaszczyłeś te kamole?
Śmiem twierdzić ze są ładniejsze niż mantenowe...
GFR napisał(a):Może nie mi krytykować, ale całość sprawdza wrażenie na prawdę zbyt ciężkiej i surowej kompozycji. Nie wiem jaki jest plan na obsadę ale czy przypadkiem kamienie nie zabrały zbyt dużo cennego miejsca dla obsady roślinnej ?
Edit Już widzę gatunki. I wizualizuję sobie jak będą rosnąć. Nadal nawet nieźle zarośnięte akwarium będzie bardziej kamiennym niż roślinnym. Może o to tu chodzi by zachwycać się surową skałą ale jak długo można
O to chodzi.. tak ma być
ecnal napisał(a):Faktura kamieni genialna:) Jak i pomysł na aranżacie:) Standardowe pytanie możesz podać okolice z których wytaszczyłeś te kamole? Śmiem twierdzić ze są ładniejsze niż mantenowe...
Są naprawde ładne.. zabrałem je ze sobą do hannoveru i powiem szczerze ze praktycznie kazdy pytał mnie skad one są i co to za kamole przywiozłem je z Turcji..
Znając niektóre aranżacje Piotrka mogę twierdzić, że efekt końcowy będzie powalający i będę wpatrywał się w zdjęcie dobrą godzinę.. Choć zapowiada się tak skromniee.
Czekamy na efekt końcowy.
Edit.
Dla przykładu zamieszczam cytat z pewnego tematu Pana Piotrka:
Piotrek Dymowski napisał(a):Każdy zbiornik traktuje indywidualnie i nie powstają one jak na taśmie produkcyjnej. Aby nie musieć Ci tłumaczyć pewnych kwestii, z którymi jakieś tam doświadczenie już mam pokaże Ci coś:
z pewnością jeśli pokazałbym ten zbiornik(w formie startowej) przed ogłoszeniem wyników konkursu, aranżacja spotkałby się z wielką krytyką.. 1. mieszanie kamieni 2. użycie gabki 3. za krzywo ustawione skały 4. drzewo z przodu, a po co?
raven49 napisał(a):Jak przystało na pana Piotra [...]
Piotrek Ty staruchu
Skały są piękne! A aranżacja masywna, ciężka, czyli taka jak lubię . Będzie bardzo ładnie, choć w moim odczuciu Hydrocotyle japan może za bardzo zdominować aranż. Pasowałby mi tu mix niskich, drobnych roślin - np. Heniek, Głosia, Utricularia.
Dejvix8183 w Akwaria· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 15685
Witam
Po dłuższej przerwie powróciłem do akwarystyki roślinnej, wcześniej było i roślinne i morskie.
Start akwarium 26.02.2023
Akwarium: VIV 60x30x36 ultra clear
Lampa: Chihiros wrgb II slim 2400lm+o...
Anonim 43627 w Akwaria· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4949
Witam.
Prezentuje swój zbiornik z iaplc 2023 akwarium zajęło w tym roku 145 miejsce.
Akwarium: 120x60x45 szkło 12mm
Oswietlenie: 2x Ada Solar RGB
Filtracja: Oase biomaster 600
Nawozenie: Apt zero prz...
Grzesiek w Akwaria· Odpowiedzi: 43 · Wyświetlenia: 19226
Cześć
Jestem nowy na forum i w akwarystyce dopiero raczkuję. Chciał bym się pochwalić swoim pierwszym baniakiem.
Akwarium: 60x30x35 OptiWhite
Oświetlenie: 2x LEDDY SLIM PLANT 5W Aquael
Filtr: Kubełk...
Statystyki
Ten temat przegląda 279 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571007
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 279 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej