Warunki dla ślimaków - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Warunki dla ślimaków

Liczba wyświetleń: 637·Brak odpowiedzi
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
sendiii lubań

13 kwi 2012, 18:33 Warunki dla ślimaków  (#1)  

Witam. Pytanie skierowane do tych co trzymają ślimaki Tylomelanie Sp. Yellow, a mianowicie w jakiem PH trzymają i w jakim KH?. Czytałem Różne opinie na temat hodowli a wszystkie informacje były sprzeczne, więc chciałem się upewnić od tych co je trzymają . Mam akwarium ogólne ph 6,8 i Kh 8. Podaje co2 ,temperatura 26.Czy będą żyć w tych warunkach ?

sendiii
Ranga: Poznaje temat

Miasto: lubań

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

IMG_20220624_112059.jpg

Karminik dla ryb

Hubertus w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4956
Witam, Panowie (i Panie), jaka jest Wasza opinia na temat tych karmników, obecnych od jakiegoś czasu na allegro: http://allegro.pl/automatyczny-karmnik-dla-ryb-do-akwarium-2x-24h-i1551281129.html ...
YouTube

Przegląd pokarmów dla zbrojników

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1383
Zapraszam do obejrzenia.

Coś dla miłośników bojowników...

FoCuS_PL w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2988
https://www.facebook.com/reel/1407357533706732

Litraż dla krewetki filtrującej

Valeska w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4293
Witam wszystkich :) Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...

Dodatek soli dla tęczanek i innych ryb

Anonim 59529 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5453
Witam Mam obecnie w akwarium 6 tęczanek neonowych, 4 kiryski i otoska. Jak na giełdzie kupowałem te tęczanki gościu mi powiedział że to ryby z wód słonawych więc należało by dodać troche soli niejodo...

Pasożyty ślimaków Anentome helena

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1512
Zapraszam do przeczytania wyników badań: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/24750263.2022.2065039?fbclid=IwAR28FQ3blMm_tvKgjEKltPsJBVpYz4BWsLDXUVg8fSNdTFeJ50zXlRGsfF8

Tajemnicza śmierć ślimaków

Karol P w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 10257
Około 2 tygodnie temu zakupiłem ślimaki zebry, chodziły normalnie wszystko było ok przez tydzień później zaczęły się odklejać od szyb więc je przewracałem, aż w końcu zaczęły zdychać. Przed wpuszczeni...

Pokarm dla Otosków i Kirysków Pigmejów

Marcin Cichosz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 10823
Cześć. Chciałbym prosić o pomoc w doborze odpowiednich pokarmów dla moich ryb. Na rynku pokarmów jest ogrom i można się zgubić. Mam w akwarium Otosy i Kirysy Pigmeje. Chciałbym dla obu tych gatunków ...

Choroba ślimaków

Kasiulka91 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3722
Hej, mam problem ze ślimakami. Pierwsze objawy to rozpadające się wieczko . Napewno nie uraz mechaniczny . Później robi się dziura w stopie ślimaka , która z czasem obumiera i ślimak umiera. Już 3 śli...

Femanga Vurzel Aktiv a szkodliwość dla Zbrojników

Anonim 59387 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4246
Witam. Czy ktoś może napisać jaka jest szkodliwość Femangi Vurzel Aktiv dla ryb szczególnie dla Zbrojników. Ktoś ma doświadczenie z tym preparatem?

Statystyki

Ten temat przegląda 896 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 896 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.