200l - połączenie promienniczki wernera i neona czerwonego - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

200l - połączenie promienniczki wernera i neona czerwonego

Liczba wyświetleń: 662·Brak odpowiedzi
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Trev Kraków/Rybna
Witam,
ponieważ planuję start 200l baniaczka, chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z Was próbował połączenia w takim litrażu 2 ławic - neona czerwonego (lub innesa) i tęczanki filigranowej (promienniczki wernera).
Planuję małe ryby, bo chcę uzyskać efekt porządnej ławicy która nie wtryni na dzień dobry crystal redek i amano którymi planuję zasiedlić dno.
W przejściowym zbiorniku mam jeszcze bojownika - o dziwo oazę spokoju, bo w 25l z krewetkami przez 2 tygodnie nie zaatakował żadnej, więc myślę, czy nie dorzucić go do baniaka żeby zbijał maluchy w ławicę.
Napiszcie co o tym myślicie i jakie ilości ławicowych dobrać.
Akwa to standardowe 100x40x50 i planuję zostawić je otwarte.

Trev
Ranga: Początkujący

Miasto: Kraków/Rybna

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

YouTube

Obsada 200l

Ramzes711 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3875
Chciałbym obsadzić akwarium 180-200l spokojnymi rybami, głównie gurami mozaikowa ale nie wiem jakie ryby do nich i ile sztuk. Może ktoś podpowie kilka wariantów?.

Obsada [200l]

Marcel09 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1973
Witam, przychodzę z zapytaniem dot. obsady mojego zbirnika 200 l o wymiarach 100 x 40 x 50 cm. Znalazłem coś takiego, lecz nie wiem czy będzie to ze sobą współgrać... - Gurami Mozaikowe (1+1) - Prętni...

200l - pomoc w doborze obsady

Qbek94 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2455
Cześć. Wytartowałem swoje pierwsze duże akwarium kilka dni temu i teraz chciałbym się zastanowaić nad jego obsadą. Akwarium : 100x40x50 Filtr: Ikola 400 maxx Grzałka : 300W Aquael CO2- bimbrownia (ch...

200l obsada - uzupełnienie

Qbek94 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1168
Cześć Aktualnie posiadam w akwarium 200l: 30x rodostemus 4x gurami mozaikowy 9x kirysek panda 1x otosek - > wiem, że są stadne jednak cos im u mnie nie pasuje, ten który został to już chyba dorosł...

Akwarium 200L dobór obsady

Bleblei w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1455
Cześć, Od dwóch tygodni pracuje u mnie akwarium 200L (100x40x50) na ziemi ogrodowej Potrzebowałbym pomocy z doborem obsady do tego zbiornika Myślałem nad: Gurami mozaikowy - 1+3 lub 2+5 Razbora espei ...

Odpowiednie połączenie

AkwaPin w Zwierzęta · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 4158
Dzień Dobry wam wszystkim. Mam akwarium które funkcjonuje już ok miesiąca i chciał bym kupić do niego rybki sprawdziłem pH wody wynosi ok 7.5 gH ok 12d poszukałem trochę rybek do mojego akwarium i ter...

Akwarium 200l pomocy z doborem ryb

monikasie w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1935
Mam akwarium o pojemności 200 l 100x40x50 W mniejszym akwariu już mam 5 kirysek panda 4 babki złote Mam dostać jeszcze dwa Gurami samuraje na dniach Podobają mi się pielęgnice księżniczki ale boje s...

Roślinne 200L

buliaras w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1459
Witam wszystkich akwarystów. Jestem nowy na forum i zaczynam z akwarystyką do tej pory miałem 60L a teraz przesiadłem się na 200L Moje akwarium to 200L 100/40/50 Oświetlenie fabryczna belka ze świet...

Obsada Low Tech 200l

Amfi w Zwierzęta · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 5041
Witam wszystkich serdecznie. Po przeczytaniu wątku akwarium ala Diana po dłuższej przerwie zainwestowałem troszkę i postanowiłem uruchomić moja zakurzoną 200 setkę więc tak mam już; Akwa 200 l 100x40...

Narybek neona w akwarium ogólnym

filippos123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3095
Witajcie, Ku mojemu miłemu zaskoczeniu rozmnożyły mi się neonki czerwone w akwarium ogólnym. Za jednym z krzaków chowa się jedna samica neona od kilku dni, a od 2-3 dni pływa tam kilkanaście malutkich...

Statystyki

Ten temat przegląda 282 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 282 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.